Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Olohuoneen monet kasvot + hieman asiaa meidän sohvasta!

Katselin tuossa yhtenä päivänä vanhoja kuvia koneelta ja olin suorastaan häkeltynyt siitä kuinka erilaiselta meidän olohuone on näyttänyt tässä vuosien varrella. En toki ole unohtanut uusia hankintojamme, mutta se että koko huoneen tyyli näyttää ihan erilaiselta, vaikka huoneessa on todella paljon samoja huonekaluja ja tavaroita mitä siellä on tälläkin hetkellä. Meidän olohuone on se tila mikä tuntuu olevan kaikista eniten muutoksen kourissa.

Suurin muutos näiden vuosien aikana olohuoneessamme on uusi sohva, sohvan hankimme  joulukuussa vuonna 2016. Olen ollut hankintaan todella tyytyväinen. Sohva on pysynyt hyvin muodossaan ja kangas on ollut helppo pitää puhtaana. 

Sohvasta tulee minulle edelleenkin aivan jatkuvasti kyselyitä, joten kerro tässä sohvasta hieman lisää. Sohvan on valmistanut virolainen Ermatiko ja mallin nimi on Eden. Sohva näyttää mielestäni todella kevyeltä ja sirolta, vaikka se onkin suuri ja siihen mahtuu monta ihmistä istumaan. 
Verhoilukankaassa on villaa, joten se on ollut todellakin mielettömän helppo puhdistaa jos siihen on jotakin tippunut. Lisäksi tässä sohvassa on irroitettavat päälliset, joten tarvittaessa ne on helppo pestä pesukoneessa. En valitettavasti yhtään muista mistä mallistosta valitsimme kankaan, mutta jokin ruotsalainen kangasvalmistaja se oli. 

Suosittelen kyllä ehdottomasti kiinnittämään huomiota verhoilukankaan valintaan, se ei ole se kohta missä kannattaa säästää. 
Sohva on kuitenkin kallis hankinta ja sen olisi hyvä kestää aikaa. Kun sohva on helppo pitää puhtaana, se pysyy siistimpänä niin siitä on iloa silloin paljon pidempään. Etsimme oikeaa sohvaa pitkään, tuntui ihan mahdottomalta löytää 50-lukuiseen tyyliimme sopiva sohva, jossa olisi kuitenkin ihana löhöillä. Meillä kävi olohuoneessa parikin vanhaa sohvaa pyörähtämässä, mutta niissä oli todella epämukava istua pidempään tai ainakaan niissä ei voinut löhöillä. 
Siksi halusimme uuden sohvan, jossa voisi makoilla mukavan rennosti. 
Tämä sohva on osoittautunut kaikin puolin täydelliseksi ja myös sohvan väriin olen edelleen tyytyväinen. Vaikka harmaa sohva tuntui todella tylsältä valinnalta niin en usko, että minkään muun värinen sohva mukautuisi niin hyvin meidän olohuoneen vaihtuvaan värimaailmaan.


Harmaan kanssa voi yhdistää mitä vain värejä, niin kuin näissä kuvissa huomaatte. Sohvan ympärillä vaihtuvat tekstiilit, mutta sohva mukautuu hyvin näihin kaikkiin muutoksiin. 

Kesällä ja keväällä raikkaat ja kirkkaamman väriset tekstiilit saavat sohvan näyttämään vaaleamman harmaalta, kun taas talvella ja syksyllä tummat ja syvät sävyt saavat sohvan näyttämään tummemmalta.


Näissä kuvissa näkyy mielestäni loistavasti se, kuinka paljon väreillä ja tekstiileillä saa muutosta aikaan. Toki myös eri vuodenaikoina valolla on suuri merkitys, siihen miltä huone kulloinkin näyttää. 
Ja, onhan tässä huoneessa huonekalut pyörineet useampaankin kertaan eri paikoille.
Kaikki nämä tavat ovat kuitenkin mielestäni niitä edullisia ja hyviä tapoja saada vaihtelua, kunhan ei joka vuoden aikaan lähde kauppaan uusia tekstiilejä hankkimaan. 
Tekstiilit tuntuvat kuin uusilta, kun ne laittaa välillä kaappiin ja kaivaa sieltä taas uudelleen esille.
Meillä on myös sen verran monta huonetta, että vaihtelua saa pyörittämällä tavaroita ja tekstiilejä huoneesta toiseen.

Näissä viimeisissä kuvissa näkyy olohuoneemme sellaisena miltä se näyttää tänään. Huomaan, että meillä on värit vaihtuneet vuosien aikana hillytymmiksi. Edelleen väriä pitää olla, mutta tykkään nykyään enemmän pastellisista ja hempeämmistä väreistä. Tällä hetkellä näin, nähtäväksi jää millainen värimaailma miellyttää vuoden kuluttua.

Kivaa viikon jatkoa <3

-Pauliina


Kommentit

 1. Todella kaunis olohuone teillä. Ja, sohva on juuri sopiva niin väriltään kuin malliltaankin, muuntautumiskykyinen. Tuo kuva jossa piano ja keltainen keinutuoli, ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen ollut kyllä hurjan tyytyväinen tuohon sohvaan <3

   Poista
 2. Hei! En yhtäkkiä löytänyt Ermatikon sivulta hintatietoja. Kertoisitko mitä juuri tuo teidän moduulisohva kustansi? Hakusessa kokolailla samanhenkinen sohva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Meidän sohvasta oli joku ale silloin, kun sen hankimme ja se kustansi n.1200 euroa, tilasimme sen Porin vaihto-kalusteen kautta.

   Poista
 3. Kun katselin näitä kuvia, oli ihan pakko lähteä vaihtamaan keittiön verhokappa vähän jo keväisempään. Vaihtelu virkistää. :D

  VastaaPoista
 4. Sulla on hyvä värisilmä! Ja näistä kuvista näkee hyvin myös sen, miten paljon verhoilla on vaikutusta. Onko sulla jotkut lempipaikat, mistä oot ostanut teidän verhot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti, tekstiileillä saa tosiaan ison muutoksen aikaan. Mä olen ostanut verhoja ihan sieltäö sun täältä, monet olen löytänyt myös käytettyinä. Olohuoneen vihreät samettiverhot on tilattu Jotexilta ja vaaleanpunaiset pellavaverhot on Ikeasta.

   Poista
 5. Teidän olohuone on niin ihana kaikissa kuvissa <3 Onko tuo lyyraviikuna ollut helppo hoitaa? Tarvitseeko se paljon valoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se on ollut aika valoisassa paikassa ja on kyllä parjännyt tosi hyvin, minusta aika helppo kasvi, kun vaan muistaa kastella tarpeeksi usein.

   Poista
 6. Kyllä tekstiilit luo tilaan tunnelman sen näkee näistä kuvistasi hyvin. Sinulla täytyy olla hyvin säilytystilaa, kun on mattoja erityylein. Vai kierrätätkö mattoja kotona erihuoneiden välillä? Tuo turkoosi tuolisi tuo ihanasti keveyttä olohuoneen kalustukseen. Sohvapöytä on upea ja seinävalaisin sekä tietysti keltainen kiikkutuoli. Kasvit tuo keveyttä ja syvyyttä sisustukseen. Kuvasi ovat inspiroivia ja ihailen sitä kuinka saat retrotavaroita ja uutta yhdistämällä pidettyä sisustuksen ajanhermoilla. Itse istun meidän kiikkutuolissa päivittäin se on sellainen luottokaluste mistä en helposti luovu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kierrätetään mattoja eri huoneista toisiin, toki osa on välillä säilytyksessä meidän vintissä. Meillä on yhteensä viisi vinttikomerota, joten säilytystilaa on vähän liiaksikin. Ihanaa, jos kuvistani saa inspiraatiota <3 Oikein ihanaa uutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 7. Teillä on kyllä kaunista ja totta on,että pelkästään tekstiileillä muuttaa paljon huoneen ilmettä. Pohdin parhaillaan meillekin harmaata sohvaa,mutta en oikein osaa päättää sävyä. Tumma kai kätkisi tahrat,mutta vaalea olisi ”kevyempi”. Teillä ilmeisesti on vaaleanharmaa kangas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika vaalea hieman vihertävään taittava kangas tuossa sohvassa, kun kankaassa on villaa niin se on meilestäni helppo pitää puhtaana.

   Poista
 8. Hei! Näin kodin kuvalehdessä jutun sun ihanista purkeista joita keräät ja piti tulla blogiasi kurkkaamaan. Täydellistä silmäkarkkia!Mikä ihana sävy olohuoneen seinässä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ihanaa, kun löysit tänne. Seinän sävy on Tikkurilan pro grey värikartan sävy 1923. Minusta se on taosi kaunis harmaansävy.

   Poista
 9. Hei! Osaatko kertoa tuosta sohvapöydästä? Onko se kenen suunnittelema ja mistä olet löytänyt sen? Ihana koti��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Ollaan löydetty pöytä kirppikseltä. Pöytää on valmistanut 70-luvulla Eimi-kaluste ja pöydän nimi on Jasmin. Lisää juttua pöydästä löydät täältä: http://keltainenkahvipannu.blogspot.com/2018/10/mysteeri-poydan-arvoitus-on-selvinnyt.html

   Poista
 10. mistä nuo ihanat ekan kuvan keltaiset verhot on? :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top