Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Juthbacka 2018 + löydöt

Perjantai aamulla kukonlaulun aikaan käänsimme auton nokan kohti Uusikaarlepyytä. Oli nimittäin taas se aika vuodesta, kun Suomen suurin rompetori Juthbacka järjestettiin. Tapahtumaa kerää yli 700 myyjää ja yli 30000 kävijää, ihan pienestä tapahtumasta ei siis todellakaan ole kyse. 

Lähdin paikalle suurin odotuksin, koska minun ei ole tästä tapahtumasta tarvinnut koskaan lähteä tyhjin käsin kotiin. Vaikka ei ne löydöt tälläisissä tapahtumissa välttämättä ole edes se tärkein asia, Juthbackaan ajelee mielellään jo pelkän tunnelman vuoksi.
Saimmekin taas kerran viettää aivan ihanan kesäpäivän kauniita tavaroita ihastellen ja näkyipäs sitä taaas tuttuja naamojakin. Siinä kierrellessäni huomasin myös, että olen tullut entistäkin kriittisemmäksi shoppailijaksi. Kotona on jo niin paljon tavaraa, että en halua enää ostaa mitään "ihan kivaa". 

Minun mielestäni tällä kertaa oli huonekaluja tarjolla aiempaa vähemmän ja hintataso tuntuu olevan joka vuosi vaan korkeampi. Paikalla on paljon ns. ammattimyyjiä, mutta ihmiset myyvät paljon myös ihan omaa kodinirtainta, vaatteita, käsitöitä yms. eli varmasti löytyy jokaiselle jotakin.
Tässäpä teille muutamia fiiliskuvia, millaista tavaraa oli tällä kertaa tarjolla.

Juthbacka 2018

Juthbacka 2018
kotimainen lasi


Kupittaan saven maljakko

Minun ensimmäinen ostokseni oli suloinen Kupittaan saven kannu. Kenellekään ei varmastikaan ole jäänyt epäselväksi kuinka rakastunut olen, Kupittaan saven mustavalkoisiin maljakoihin. On siis sanomattakin selvää, että tästä löydöstä olen todella onnellinen. Edellisen maljakkolöytöni tein viikko sitten Kauttuan antiikki-ja keräilymessuilta. Tästä maljakosta maksoin 22 euroa.

Arabia Harlekiini maljakko

Pitkästä aikaa löytyi kokoelmastani puuttuva Arabian Harlekiini-sarjan maljakko. Tällä kertaa löytyi korkea sinapinvärinen maljakko. Maksoin maljakosta 25 euroa. Harlekiini-sarja on kaarina Ahon suunnittelema ja maljakoita on valmistettu vuosina 1949-64.

Arabia Harlekiini maljakko

Laboratorio näyteputkiteline

Seuraavana esittelyyn pääsee vanha laboratorion näyteputkiteline lasiputkineen. Myyjä kertoi sen oleva sota-ajalta ja merkinnöistä päätelleen näin todellakin on. Itse hankin tämän kukkaistutuksia varten. Eikö vain tähän saakin kauniisti esille muutaman kauniin kukan.   


Finel Elisa kulho

Finelin valmistama ja Esteri Tomulan kuvittama kaunis Elisa-kulho, oli pakko napata matkaan, vaikka kotoani tälläinen jo löytyykin. Olen maksanut itseni lähes kipeäksi näistä Finelin kuviollisista kulhoista, joten kun tälläisen äkee edulliseen hintaan on mahdoton jättää sitä ostamatta.
Maksoin kulhosta seitsemän euroa.

Arabia Kosmos

Arabian Kosmos-sarjan ruokalautasia kohtuuhintaisina, olen etsinyt jo pitkään. Nyt kävi tuuri maksoin näistä neljästä lautasesta yhteensä 20 euroa eli 5 euroa kappaleelta. 
Nämä lautaset tuovat minulle muistoja lapsuudesta, lapsena meillä oli arkikäytössä Kosmos-astiat. Valitettavasti ne ovat sittemmin hävitetty jonnekin, onneksi näitä aika hyvin löytää kirppikseltä ja olenkin saanut haalittua itselleni leipälautaset ja teekupit. 
Vielä muutama matala lautanen saisi löytyä ja tietenkin syvätlautaset uupuvat myös. 
Tämän astiaston voi pestä koneessa, joten ovat toimivia myös arkikäytössä.

Marimekko Fujivo Ishimoto

Upea Marimekon vahakangasliina löytyi kymmenellä eurolla, liina on ihan himpun liian lyhyt meidän ruokapöytään, mutta kuosi ja värit tässä liinassa ovat minusta aivan ihanat. Liina on Fujivo Ishimoton "Maisema" vuodelta 1982.

vanha nahkarahi

Vanha, kauniisti kulunut nahkarahi oli todella mieluinen löytö, raheja ei voi koskaan olla liikaa, eihän? Minun mielestäni ei ainakaan, ei ainakaan tälläisiä kauniisti patinoituneita nahkaraheja. 

Juthbackan rompetori järjestetetään joka vuosi elokuun puolen välin tienoilla. Tätä tapahtumaa suosittelen vilpittömästi kaikille, joita vanhat tavarat kiinnostavat. Tapahtuma on kaksipäiväinen, mutta ehkä ne parhaat löydöt tekee perjantaina aamupäivällä.

Nyt toivottelen teille kaikille rentoa sunnuntaita <3

-Pauliina
Kommentit

 1. Upeita löytöjä jälleen! Mä haaveilen pääseväni Juthbackaan tulevaisuudessa. Ajomatka Turusta tai Helsingistä on kyllä aikamoinen, mutta täytyy alkaa suunnitella reissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juthbacka on ihan mieletön tapahtuma, niin ihana, että sen eteen jaksaa nähdä vaivaakin <3 Meilläkin on matkaa Uusikarlepyyhyn n.300 kilometriä :D

   Poista
 2. Olet tehnyt huippulöytöjä. Itse toiskertalaisena ihastelin, kiertelin ja löysin mieluisat tuomiset

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top