Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kauttuan antiikki- ja keräilymessut ja ihanat löydöt!

Piipahdettiin tänään Kauttuan antiikki- ja keräilymessuilla. Olin käynyt tapahtumassa viimeksi pari vuotta sitten ja silloin tykästyin kovasti kyseiseen tapahtumaan. Tapahtumassa on myymässä lähinnä antiikkiliikeitä ja osto-ja myyntiliikkeitä. Eli täältä on ehkä hivenen haastellista tehdä edullisia löytöjä, mutta tarjolla on sitäkin enemmän hyvää ja priimakuntoista vanhaa keäräilytavaraa. 
Lisäksi Kauttuan ruukinalue on todella viehättävä ja persoonallinen vanhoine rakennuksineen. 
Tässä tapahtumassa on ihana käydä jo pelkästään tunnelman vuoksi.
Kauttualta löytyy myös todella paljon nähtävää Alvar Aalto-faneille mm. aivan upea Aallon suunnittelema terassitalo.
Eikä minun tarvinnut tyhjin käsin tästä ihanasta tapahtumasta kotiin lähteä.

kupittaan saven mustavalkoinen maljakko

Löysin pitkästä pitkästä aikaa, Kupittaan saven maljakkokokoelmaani täydennystä. Näitä graafisia mustavalkoisia maljakoita ei tunnun löytyvän enää mistään. Taitavat olla nykään todella haluttuja keräilijöiden keskuudessa ja ymmärrän kyllä miksi, onhan tämä minunkin yksi rakkaimmista keräilykohteistani. Nyt onneksi kävi tuuri ja sain yhden kaunottaren lisää kokoelmiini. Pienellä tinkaamisella sain maljakon omakseni 22 eurolla.

kupittaan savi maljakko

Nanny Still Tzarina

Nyt esittelyvuoroon pääsee sellainen hankinta, jota olen himoinnut todella pitkään. Kyseessä on Riihimäen lasin valmistama ja Nanny Stillin suunnittelema Tzarina-sarja. Tämä ei todellakaan ollut mitenkään edullinen hankinta, mutta ei tätä sarjaa vaan tunnu liikkuvan edullisesti missään. Ei ainakaan minun silmiini ole osunut, vaikka olen näitä kytännyt jo monta monituista vuotta.
Maksoin kaatimesta ja kahdeksasta lasista yhteensä 200 euroa. Mietin jo näitä ostaessani, että mitä myisin kotoa pois, jotta minulla olisi varaa tämä upea setti itselleni hankkia.
Välillä täytyy osata luopua joistakin ei niin rakkaista esineistä, jotta voi hankkia itselle mieluisempia tilalle.

Nanny still Tzarina

Tzarina-sarjassa on minusta hämmentävän paljon samaa kuin Marimekon sukat makkaralla-astiasarjassa. Mielummin kuitenkin tarjoilen juomani näistä upeista uraanilasista valmistetuista laseista. 

Nanny Still Tzarina

Messinkinen mortteli on ollut hankinta listallani pitkään. Onhan näitä toki näkynyt kirpputoreilla myynnissä, mutta halusin ehdottomasti korvattoman ja painavan yksilön ja tietenkin myös hinnan tuli olla kohtuullinen. Lisäksi morttelin täytyy olla ehdottomasti käyttökunnossa, koska käyttöön tämän hankin. Nyt onnisti maksoin tästä todella vanhasta ja painavasta morttelista 12 euroa.

messinkinen mortteli

Löytyipäs messuilta kotiinviemiseksi vielä toinenkin Kupittaan saven maljakko, vaikka tämä ei olekaan mustavalkoinen niin jokin tämän maljakon värityksessä ja graafisessa kuvioinnissa miellytti.
Myyjäkin suostui tiputtamaan reilusti hintaa niin pakkohan tämäkin kaunotar oli kotiin kantaa.
Tämä maljakko kustansi 15 euroa.

kupittaan savi maljakko

Messinkivartisia valaisimia meiltä löytyy jo kaksi kappaletta, mutta olen aivan rakastunut tämän tyylisiin valaisimiin. Niinpä hankimme kotiimme jo kolmannen tämän tyylisen valaisimen. Olen aivan varma, että löydämme tälle kyllä hyvän paikan. Tätä valaisinta pitää hieman vielä kunnostaa ja tuunata, ennen kuin se pääse käyttöön.
Tämä valaisin kustansi 15 euroa.

messinkinen seinävalaisin


Oli muuten tosi ihanaa, kun muutama blogini lukijakin kävi moikkaamassa minua messuilla. Suorastaan hämmennyin, että tunnistitte ja tulitte juttelemaan. On niin ihana nähdä teitä lukijoita, silloin tajuaa, että siellä ruudun puolella on oikeasti joku.

Leppoisaa lauantaita teille kaikille <3

-Pauliina


Kommentit

 1. Oli kiva nähdä ihan livenä ja vintillä muistelin keltaisia lasiastioita katsellessani, että eikös Pauliina kerännyt keltaista lasia. Tein muutaman löydon minäkin, retrokankaita ja yhden lasijalkaisen öljylampun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin muistit, keltainen lasi on minulle suuri intohimo <3 Ihanaa, kun kävit moikkaamassa minua <3

   Poista
 2. Nuo Kupittaan maljakot ovat tosi hienoja. Ja vielä näyttävämpiä kun sinulla on niitä noin paljon. Ostamasi lasit ovat myös oikeita löytöjä ja muistuttavat tosiaan Marimekon Sukat makkaralla-laseja. Hienot löydöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo maljakot ovat ihan mielettömän kauniita, tykkään kun niissä näkyy tekijänsä kädenjälki. Tzarinat muistuttavat kyllä hämmentävän paljon Marimekon laseja, kauniita ovat toki molemmat <3

   Poista
 3. I-h-a-n-i-a!!! Uskallatko ottaa ihan käyttöön nuo Tzarinat? Meillä on samantyylisiä ja -värisiä Riihimäen lasin Sulttaani sarjaa ja sekin on niin harvinainen, että seisoo meillä vaan vitriinissä koko setti. Mortteli oli hieno löytö! Mä tykkään eniten itse kirppistellessä just tuosta, että löytää astioita/kippoja tms. jotka tulee oikeasti käyttöön. Meille on kummasti kyllä kertynyt pari vitriinillistä sellaista tavaraa
  jotka melkeinpä vaan siellä oleskelee, ilman käyttöä! Aika pöhköä! ��

  Kiitos, kun helpotat mun kirpputorihimoja jakamalla näitä löytöjäsi! Jaksaa aina hetken odottaa, kunnes pääsee taas itsekin tekemään löytöjä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä minä nuo Tzarinat ihan käyttöön ostin, mutta ehkä sellaiseen hinompaan juhlakäyttöön :D Ne Sulttaanit ovat myös mielettömän kauniita <3 Yritän ostaa astioita ja esineitä kotiin, aina niin, että ne tulisivat oikeasti myös käyttöön. Toki aina se ei onnistu ja jotkin astiat vain seisovat kaapissa pölyttymässä. Ihana kuullä, että tykkäät lukea näistä löydöistäni, minäkin tykkään lukea ja nähdä muiden kirppislöytöjä <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top