Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kurkistus uudistuneeseen ruokailutilaan!

Huhheijakkaa, nyt on yksi pitkäaikainen suunnitelma saatu toteutettua ruokailutilassamme.  Saimme vihdoinkin kovia kokeneen hirsiseinän levytettyä piiloon ja siinä samassa syssyssä maalasimme kaikki ruokailutilan seinät saman värisiksi. Aiemmin samassa tilassa oli neljää erilaista seinäpintaa, hirsiseinä, tummanvihreäksi maalattu seinänpätkä, Geometria-tapetilla päällystetty seinä ja valkoiseksi maalattu seinä. Tavallaan tykkäsin myös siitä, että huoneessa oli erilaisia seinäpintoja, mutta toisaalta taas olin kaivannut tilaan selkeyttä ja rauhallisempaa tunnelmaa.
Hirsiseinä oli kaunis, mutta seinään oli talon edellinen omistaja tehnyt rumat upotukset sähköjohdoille niinpä nyt oli jo korkea aika saada yksi murheenkryyni pois päiväjärjestyksestä. 
Olen aiemminkin jo kertonut, kuinka minua on harmittanut, että hirsiseinälle oli aina laitettava lähes koko huoneen korkuinen peittävä seinävaate. Tästä syystä seinä näytti aina tukkoiselta ja täyteen ahdetulta. 

Vaikka ruokailutilan sisustus on vielä aivan kesken, en malttanut olla vilauttamatta teille miltä huoneessa tällä hetkellä näyttää.
Huoneesta puuttuu vielä verhot ja ei olla vielä maltettu ripustaa tauluja tai mitään muitakaan koristuksia seinille. Uuteen, siistiin maalipintaan on aina niin vaikea tehdä reikiä, täytyy tarkoin miettiä mitä minnekin haluaa sijoittaa. Maalasimme seinät Tikkurilan värikartan sävyllä G370, maalina käytimme hengittävää Uula-tuotteen Into sisustusmaalia. Seinien värisävyä tuli mietittyä pitkään ja hartaasti. Pyörittelimme värilastuja käsissämme useita kuukausia. Halusin ehdottomasti, että seinät olisivat vaaleat, mutta eivät valkoiset.
Päädyimme yhteistuumin siihen, että mintunvihreä sävy olisi täydellinen tausta puunvärisille huonekaluille.
Sitten oli vain valittava se täydellinen mintunvihreä ja voi pojat, että se olikin vaikeampaa kuin uskoinkaan. Onneksi muistin, että Kootut Murut-blogin Jutalla on olohuoneessa aika täydellinen minttuinen sävy, kysäisin siis Jutalta heidän seinien värikoodia ja kuinka ollakaan se oli yksi niistä sävyistä mitä itse olimme vakavimmmin harkinneet. 
Suuri kiitos siis Jutalle, oli mahtava nähdä isona pintana miltä sävy oikeasti näyttää, helpotti huomattavasti sävyn valintaa.

Näistä kuvistakin varmasti huomaatte, että seinien sävy vaihtelee aika paljon. Sävy näyttää minttuisemmalta valoisammassa paikassa ja varjoisammassa se näyttää melkeinpä valkoiselta tai vaaleanharmaalta. Olen tosi tyytyväinen sävyn valintaan ja nyt on ihana rauhassa miettiä huoneen muuta sisustusta.  
Kuvissa vilahteleva suuri pyöreä peili löytyi meidän kellarin perimmäisestä nurkasta, peilin pinta on valitettavasti jo pahoin kärsinyt. Seuraavaksi onkin pohdinnassa, että annetaanko peilin kulahtaneen ilmeen haitata, pääsisisikö vanhus viettämään eläkepäiviään ruokailutilan seinälle.
Ei tuosta peilivanhuksesta kuitenkaan tarvitsisi kenenkään itseään peilailla, se saisi toimia ihan vain sisustuselementtinä. Suuri peili toisi mukavasti avaruutta tilaan.

Täällä siis jatketaan sisustelua, laittelen kuvia kokonaisuudesta, kun saamme huoneen valmiimmaksi. 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Ihana sävy. Sopii teille. Peili ehdottomasti seinään tuollaisenaan, upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Peili pääsi seinään, on se paikkansa ansainnut, vaikka kulahtanut vuosien saatossa onkin.

   Poista
 2. Hyvä muutos. Selkeämpi fiilis. Peili hyvä. Meillä nojailee rennosti kaapin päällä seinää vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minustakin tilasta tuli paljon raikkaampi ja tavarat erottuvat nyt edukseen! Ai niin teillähän on pyöreä peili makkarissa, se on ihana siellä. Me laitettiin peili nyt seinään kiinni, ei ainakaan pääse kissat sitä kaatamaan.

   Poista
 3. Nyt on hyvä, aiempaa raikkaampi fiilis! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, olen samaa mieltä, huone raikastui valtavasti <3

   Poista
 4. Sopii kauniisti noiden senkkien kanssa. Tuo peili on upea! Minulla on useampi pieni. ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minustakin tuo maalisävy on upea tausta vanhoille huonekaluille.

   Poista
 5. Ihanalta näyttää!!
  Lempeää joulun odotusta sinne täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3 Ihanaa joulun odotusta sinne Mantelilaaksoon <3

   Poista
 6. Huoneessa on hyvä fiilis, väri on täydellinen! Tykkään myös peilistä, sopii taloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Huoneeseen tuli ihan mahtava tunnelma, kun seinien väri muuttui!

   Poista

Lähetä kommentti

back to top