Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Peiliseinä

Tyhjät ja eheät seinäpinnat ovat vain muisto. Täällä ollaan laitettu hösseliksi, eihän meillä nyt pystytä kauaa katselemaan tyhjiä seiniä. Ruokailutilan aiemmin hirrellä ollut seinä suorastaan kiljui tyhjyyttään ja sitä tyhjyyttähän ei meillä oikein siedetä. Olisikohan jossain "näin opit minimalistiksi kursseja"? :D
Minä kyllä ihan oikeasti yritin pitää itseni kurissa, että olisimme ajan kanssa miettineet mitä seinille haluamme laittaa, mutta eilinen kirppisreissu päätti asiat toisin.
Olin nimittäin ehtinyt jo miettimään, että kellarista löytyneelle suurelle pyöreälle peilivanhukselle olisi kiva löytää kavereita. Ettei vanhuksen rajuhko ulkomuoto pistäisi liiaksi silmään ja tylsäähän se on yksin eläkepäiviään viettää - kakkihan me ystäviä kaipaamme.

Eilen kirpputorilla heti ensimmäisessä pöydässä silmiini osui pieni ja suloinen aurinkopeili, hintaa peilille oli laitettu viisi euroa. Ei siinä tarvinnut sitten kauaa miettiä nappaanko peilin matkaan, sehän olisi täydellinen toveri peilivanhukselle. Muutama askel myöhemmin taas lykästi, tällä kertaa vastaan tuli hassu metallikehyksinen peili, minulle tuli tästä peilistä jotenkin mieleen vanhat ikonit. Mietin pitkään onko tämä peili jo vähän liiankin outo minun makuuni, mutta kolmen euron hintalapun vuoksi uskalsin ottaa peilin kotiin sovitettavaksi.
Kotoamme löytyi valmiiksi viime kesänä pihakirppikseltä löytämäni rottinkikehyksinen peili ja Indiskan alekorista kahdella eurolla nappaamani peili.

Niinpä meillä oli koossa viisi kaunista peiliä, jotka odottivat seinälle pääsyä. Kelpuutin tähän joukkoon myös tuon ikonimaisen peilin, sommitelmasta tuli minusta hauskempi kun kaikki peilit eivät ole pyöreitä. Asettelin peilit ensin lattialle silmiäni miellyttävään järjestykseen ja vasta sen jälkeen uskalsimme ryhtyä miettimään peilien seinään kiinnitystä. Suurelle peilille teimme ensin pahvista mallin, jotta saisimme sen asettumaan oikeaan kohtaan. Pienemmät peilit oli sitten helpompi asetella sen vierelle.Peiliseinän myötä, minua hieman vaivannut hirsiseinän kaipuu on tipotiessään. Päinvastoin olen todella tyytyväinen, että päädyimme levyttämään seinän ja saimme huoneen kaikista seinistä saman väriset. Ruokailutila tuntuu nyt paljon suuremmalta ja vaikka huoneessa on ihan sama määrä tavaraa, tuntuu tila silti paljon avarammalta.
Olenkin tässä eilisestä asti ihastellen tuijotellut uudistunutta ruokailutilaamme.
Yksi pieni lisäys on tälle peiliseinälle vielä tulossa siitä lisää myöhemmin, kun saamme projektin valmiiksi.

Mukavaa uutta viikkoa kaikille <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Nyt on valoisaa! (: Ja tilan tuntua, mitä tietysti peilitkin tuovat lisää. Hauska peiliasetelma kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa tosiaan nyt riittää ja ihmeellisesti sitä tilaakin tuntui tulevan lisää, olen hurrrjan tyytyväinen muutokseen <3

   Poista
 2. Valoisaa, kodikasta, tyylikästä. Hyvä muutos!

  VastaaPoista
 3. Huoneen ilme on muuttunut hurjasti! Jännää, miten hirsiseinä oli tosi dominoiva ja nyt huone näyttää aivan kuin uudelta, vaikka "vain" seinien väri on muuttunut. Hieno muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsiseinä oli todella dominoiva ja minusta livenä vieläkin dominoivampi kuin kuvissa. Olen tosi tyytyväinen muutokseen <3

   Poista
 4. Todella hurmaavan näköistä, tykkään kyllä tosi paljon teidän sisustustyylistä :)

  VastaaPoista
 5. Tykkään peiliseinistä. Meillä itselläkin on sellainen olohuoneessa, tosin vain kaksi peiliä. Kivalta näyttää huoneenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin tykkään ja olen iloinen, että nyt meilläkin on oma peiliseinä <3

   Poista
 6. Hieno ja kuulas peiliseinä, oikein onnistunut kokonaisuus.
  Itselläni on myös muutamia peilejä odottamassa sopivaa aikaa ja paikkaa hyvälle sommitelmalle. Yksi niistä on myös aurinkopeili ja toinen taas tuollainen
  kaareva ja eksoottinen malli, kuin sinunkin seinälläsi. Tuon jälkimmäisen peilin sain muinoin 80-luvun lopulla Marokon reissun tuliaisena! Sinun peililläsi saattaa olla hyvinkin sama tarina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, olen itsekin tosi tyytyväinen <3 Peilien keräily onkin hauskaa puuhaa ja varsinkin jos onnistuu löytäämään vanhoja peilejä, joilla on jo tarinaa kerrottavanaan. Minusta on hauska miettiä ketkä kaikki ovat itseään peilistä peilailleet.

   Poista
 7. Hyvännäköinen peiliseinä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top