Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - talvisia koristeita

Minulle iskee aina pimeään vuodenaikaan hirveä askarteluvimma. Ehkä se on jonkinlainen yritys keksiä käsille tekemistä, ettei kaikki ylimääräinen aika menisi pyöriessä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tähän aikaan vuodesta, kun ei ulkona kauheasti ole tekemistä tai vaikka olisikin niin ei tuolla pimeällä pihalla näe tehdä yhtään mitään. 
Hyvä puoli tässä askarteluvimmassa on, että näillä pienillä askarteluilla saa edullisesti koristeltua kotia.
Tällä kertaa tein ruokailutilan seinälle Mobilen. Mobilen rakentamiseen tarvitset ainoastaan kuivuneen puunoksan, pahvia, ohutta narua, rei'ittäjän ja sakset.Valitsin tähän puuhaan kolmea eri väristä kartonkia, kultaista, sammelenvihreää ja tummanharmaata. Ensin piirsin kartonkiin kivituikkua apunakäyttäen ympyröitä ja sen jälkeen leikkasin ympyrät irti kartongista.
Osan ympyröistä jätin pyöreiksi ja osan leikkasin kuunsirpeiksi ja osan ympyröistä puolitin, jolloin ne muistuttavat puolikuuta.
Tämän jälkeen sommittelin kuunsirpit, ympyrät ja puolikuut puukepin alapuolelle silmiäni miellyttävään asetelmaan. Tämän jälkeen tein kaikkiin palasiin pienet reiät nahkapaskalla (apua, onko tuolla työkalulla mitään kauniimpaa nimeä?).
Tein ympyröihin niin pienet reiät, että naru juuri ja juuri mahtui siitä läpi. Narun toisen pään solmin umpisolmulla pahvin toiselle puolelle ja toisen pään solmin umpisolmulla puukepin ympärille. 
Helppoa, lähes ilmaista ja mukavaa askartelua. 
Tälläisen koristeen voi askarrella melkein mistä tahansa mitä vain kotoa tai pihalta löytyy, esimerkiksi joulupalloista, havuista, kävyistä, origameista, sulista tai mistä ikinä keksiikään ja mikä nyt kenenkin tyyliin sopii.
Itse tykkään tämän koristeen yksinkertaisuudesta.Luulin jo, että Makramee innostukseni olisi mennyttä, mutta jotenkin ihan palavasti rakastuin Makremee lumihiutaleisiin. Ajattelin, että pitsimäiset lumihiutaleet näyttäisivät ihanalta keittiön ikkunassa, joten pakkohan sitä oli ryhtyä taas solmeilemaan. 
Tein lumihiutaleet paperinarusta, keskellä hiutaleita on avainrengas ja uloimpana metallinen rengas. Käytin tässä työssä ainoastaan tasosolmuja ja sen kummemmin en seurannut mitään ohjeita, koska Makramee-solmut olivat minulle entuudestaan tuttuja. Solmuillahan saa luotua, vaikka minkälaisia kuvioita ja netti on pullollaan erilaisia ohjeita. Jos joku innostuu näitä lumihiutaleita solmeilemaan niin Sinooperin sivuilta löytyy hyvä perusohje Makramee lumihiutaleisiin. 
Omat lumihiutaleeni koristelin valkoisilla puuhelmillä. 
Lumihiutaleet näyttävät minusta ihanilta keittiön ikkunassa, varsinkin pimeällä ne suorastaan hehkuvat pihalle asennettujen tunnelmavaloja loisteessa.

Tunnelmallista keskiviikko-iltaa <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Yksinkertaisuudessaan aivan valloittava tuo seinäkoriste! :) Tosi ihana. Lumihiutaleet ovat myös kauniita!

  VastaaPoista
 2. En kestä miten ihanat nuo lumihiutaleet! Tähän sellainen sydänsilmäinen hymiö! -Tiia-

  VastaaPoista
 3. Sairaan hienot! Kyllä ohje olis kiva :)

  Terv. Silent reader

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 http://solmukas.blogspot.fi/2013/11/lumihiutale.html Tuolta löytyy ainakin yksi ohje lumihiutaleisiin :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top