Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kuisti päivitetty talvikuntoon

Viime viikolla talvi yllätti, mutta tällä viikolla palattiin taas syksyisempiin tunnelmiin. Valkoiset kinokset ovat muisto vain ja puista pudonneet lehdet muistuttivat taas olemassa olostaan. "Yllätystalvi" sai intoa laittaa kuistille talvisempaa ilmettä ja pelastaa kuistin ikkunalaudalta kylmälle arat yrtit ja chilit turvaan, etteivät vaan pääse paleltumaan kylmällä ikkunalaudalla.
Meidän kuistilla on talvisin melko viileää, lämpötila heittelee 10-15 asteen välillä, riippuen siitä kuinka kovina pakkaset ulkona paukkuvat. Talven tullen meillä on tapana vuorata kuistin lattiat matoilla, se on hyvä ja ilmainen keino pitää lattioista puskeva kylmä loitolla.
Rottinkituoleihin vaihdoin hieman talvisemmat istuintyynyt ja seinälle asettelin kauniin Ebba Masalinin kärpässieniaiheisen opetustaulun. Kuistin viilentyessä ymmärtävät pelargoniatkin hiljalleen alkaa vaipua talvilevolle.Kuistin ilme raikastui kovasti, kun vaihdoimme vanhasta lankusta tehdyn hyllyn, kevytrakenteisempaan Ikean hyllyyn. Tämä Ikeasta hankittu hylly on lojunut meillä tarpeettomana vintissä, hylly jäi ylimääräiseksi kun remontoimme meidän yläkerran makuuhuoneen.
Olin jo aikeissa pistää hyllyn myyntiin, mutta onneksi sovitimme hyllyä ensin kuistille, koska minusta se sopii sinne loistavasti. Kuistin valkoiset seinät kaipaavat mielestäni lämpöä ja piristystä, tälle hyllylle on kiva tehdä erilaisia sesonkien mukaan vaihtuvia asetelmia.


Tykkään kovasti tästä kuistin talvisemmasta ilmeestä. Vuosien saatossa pehmentyneet ja hieman ränsistyneetkin räsymatot, tuntuvat ihanilta jalkojen alla. 
Vaikka kuisti onkin tähän aikaan vuodesta lähinnä läpikulku paikka, haluan, että tämä kotimme "käyntikortti" näyttäisi aina viimeistellyltä. 
On ihana tulla kotiin, kun ulko-oven avatessa vastassa on siisti ja valoisa kuisti.
Totuus tahtoo kuitenkin olla jotakin ihan muuta, kuistille on niin kovin helppo jättää lojumaan jonnekin päin menossa olevaa tavaraa.
Jospa taas edes pienen hetken saisimme pidettyä kuistin siistinä ja "romuvapaana".

Taidankin tästä kietoutua vilttiin ja keittää kupillisen kuuma teetä ja mennä ihastelemaan kuistimme talvisempaa ja raikkaampaa ilmettä <3

Ihanaa alkanutta viikkoa!

-PauliinaKommentit

 1. Onpas kodikkaan ja ihanan näköinen kuisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kotoisaksi ja kutsuvaksi olen kuistin yrittänyt sisustaa.

   Poista
 2. Wautsi, ihana ja upea kuisti. Tosi nätisti olet laittanut <3 Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. AIVAN VALLOITTAVAN IHANA! <3 Sulla on pettämätön silmä.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää. :) Kelpaa talven tulla, kun on verantakin valmiina. Kivaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin nyt saa talvi tulla, vielä kun joku reipas kävisi haravoimassa nuo lehdet tuolta pihalta :D

   Poista
 5. Eli otammotamne villasukat mukaan.

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköinen! Mä niin haaveilen vanhasta talosta, jossa olisi nariseva lautalattia ja tuollainen kutsuva kuisti :) Ja toisaalta taas haaveilen modernista kivitalosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Talon valinta onkin vaikeaa, itsekin välillä haaveilen kivitalosta ja sitten taas toisaalta 60-70-luvun talosta jossa olisi koko talon korkuiset suuret ikkunat :) Onneksi meillä on nyt tämä ihana talo ja ei täältä olla mihinkään tällä hetkellä muuttamassa, haaveilla silti aina voi ;)

   Poista
 7. Sinulla on kaunis koti! Ihana selata näitä sivuja. Niin paljon mukavia yksityiskohtia. Oikein mukavaa alkutalvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja oikein mukavaa alkutalvea myös sinulle <3

   Poista
 8. Todella kaunis kuisti. Ihania koristeita mm. pullot ja matot kodikkaita.

  VastaaPoista
 9. Niin kaunista ♥ Tuollainen iso eteinen on ihan lottovoitto ♥ Meillä ei ole kuin pieni tila ulko- ja sisäoven välissä, joten kaikki hiekka ja lika tulee kenkien mukana eteiseen. Eteisen läpi kuljetaan taas pikkuväen huoneeseen, joten kaikki lika kulkeutuu kenkien mukana eteiseen ja siitä sukkien pohjissa pitkin pirttiä. Mä saan parhaillaan imuroida neljä kertaa viikossa ja silti tuntuu, että hiekka ei lopu kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna<3 Tämä kuisti todellakin on ihan lottovoitto, vaikka meillä ei ole kuin kaksi aikuista ja kaksi kissaa kerääntyy kuistille silti ihan uskomaton määrä hiekkaa ja roskaa. Olen tosiaan iloinen, että ne roskat jäävät kuistille eikä sisälle. Hassua, kun joskus taloja on rakennettu kokonaan ilman eteistä. Pieni tuulikaappikin pelastaisi paljon.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top