Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Voihan vehkaparka!

Eräänä päivänä puolisoni kurvasi autolla pihaan ja huomasin heti jotakin vihreää pilkottavan auton takaikkunasta. Ajattelin ensin, että ihanaa saan kukkia. No, tavallaan sainkin. Menin ulos katsomaan mitä sieltä autosta oikein paljastuukaan ja voi itku mikä reppana sieltä ilmestyi.
Kauhistuin, että ei kai tuollainen räähkä tule meille kotiin.
Puolisoni rupesi heti innoissaan selittämään miten hänen oli pakko pelastaa tämä kasvi, kun minäkin aina haluan pelastaa kasvipoloiset kotiimme.
Puolisoni puhui kyllä ihan totta, aina kun kuulen että joku on heittämässä kasvejaan roskiin niin minulle tulee hirmuinen tarve pelastaa ne kotiini ja yrittää herättää huonossakin kuunnossa olevat kasvit henkiin.
Tämä puolisoni pelastama yksilö ei vain ollut ihan pikkuinen, vaan sillä on korkeutta jopa kaksi metriä. Ihan pikkuisesta pelastuksesta ei siis ollut todellakaan kyse.

Minun kävi kuitenkin sääliksi tuota reppanaa kasvia ja laitoin heti Facebookin  huonekasviryhmään kyselyä, että mikähän kasvi on kyseessä ja sieltä tulikin kasville heti nimi eli kysessä on Tuoksutraakkipuu.
Vaihdoin kasville heti mullat, annoin ravinteita, vettä, juttelin ja paijasin.
Toivotaan, että saamme tämän poloisen heräämään vielä uuteen kukoistukseen.
Olen tavallaan ihastunut tuohon nuokkkuvan suurilehtiseen reppanaan, se on suloinen tyyppi, joka vain selkeästi on jätetty huonolle hoidolle.

Kertokaahan jos teillä on jotakin kultaisia vinkkejä tämän kasvin pelastamiseen ja hoitoon <3

Ihanaa viikonloppua <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Meillä on samanlainen kasvi ja kun joku aika sitten kirjoitin siitä blogiin, niin lukija vinkkasi, että kasvin latvan voisi leikata. Silloin se kasvaisi myös leveyttä. En ole vielä uskaltanut kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tämäkin tosiaan kaipaisi leikkausta, mutta raaskinkohan kuitenkaan :D Pakko se on viimeistään siinä kohtaa, kun katto tulee vastaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toivotaan niin, olen jotenkin nyt ihastunut tuohon "räähkään" <3

   Poista
 3. Uskon, että saat sen toipumaan. Ellei, niin todella voit katkaista rungon haluamastasi kohdasta ja juurruttaa uudelleen. Kannattaa myös kokeilla pätkiä rungonpalasia juurtumaan, olen joskus onnistunut saamaan nekin henkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tuota leikkausta kokeilla jos muut keinot eivät auta, ehkä annan sen ainakin jonkin aikaa toipua muutoksesta ennen kuin näytän sille saksia :)

   Poista
 4. Meille tuli samanlainen kasviparka tässä pari kuukautta sitten, tosin ei ole (onneksi) kuin vajaan metrin korkuinen. Täytyy käydä välillä täällä vilkuilemassa oletko saanut hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin suloinen raukka, toivottavasti saat teidänkin kasvin elpymään <3

   Poista
 5. Traakkipuu on tosi helppohoitoinen kasvi. Pääsääntö on: älä kastele liikaa. Anna mullan kuivahtaa ennen kastelua. Vettä voi antaa sitten reilusti kerralla.

  Jos leikkaat latvan, niin se juurtuu vedessä. Kuvasta päätelleen en ehkä leikkaisi vielä, mutta jos se alkaa mennä katosta läpi (kasvaa nopeasti) niin sitten on pakkokin leikata.

  HUOM! Runkoon, josta on leikattu latva, alkaa leikkauskohdan sivusta kasvaa uusi latvus. Jopa useampaan kertaan leikattuun runkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä, ajattelinkin että en vielä leikkaisi. Annan sill nyt aikaa toipua ja sitten jossain kohtaa ryhdytään paloittelu puuhiin. Täytyy muistaa tuo kastelu, onneksi kasvi on nyt altakasteluruukussa niin kastelua on helpompi säännöstellä.

   Poista
 6. Voi kasvia! Uskon, että hoito tepsii ja se vielä kukoistaa. Jossain kohtaa leikkaaminen voi olla hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös vahva usko, että tämä kasvi näkee vielä valoisamman päivän. Kaikkeni ainakin yritän <3

   Poista
 7. Hyviä vinkkejä, meillä pojan huoneessa samanlainen ja taidampa ottaa sen seuraavaksi hoidokiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyviä vinkkejä tosiaan ja uskoisin, että saadaan kasvi pidettyä näillä vinkeillä hengissä :)

   Poista
 8. Meille toi tytär työpaikaltaan myös samanlaisen Traakkipuun,joka oli myös heikossa hapessa ja tuomiolla ,mutta iso ja haaroittunut.Leikkasin sitä ja juurrutin leikatut versot ja nyt on meillä kolme lisää..Teillä menestyy varmaan tuossa paikassa,kun saa sopivasti valoa,niin ei lahden kärjetkään kuivu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo leikkaaminen olisi varmasti tosi järkevää, mutta odotan sen kanssa vielä jonkun aikaa. Ajattelin myös, että tuo paikka voisi olla traakkipuulle sopiva, koska siinä riittää valoa, mutta ei ole suorassa paahteessa kuitenkaan :)

   Poista
 9. Meillä on ihan samanlainen ja -kokoinen nuokkuva reppana.En tiedä kuuluuko tuo räähkämäisyys asiaan,mutta meillä se on aina näyttänyt samalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se sitten osittain kuuluu, ehkä ne näkemäni tuuheat versot syntyvät tosiaan vaan kunnollisella leimaamisella ja täytyisi varmaan laittaa monta alkua samaan purkkiin :) Minä tavallaan tykkään tuosta räähkämäisyydestä :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top