Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Karjalanpiirakka talkoot


 Meillä oli tänään vähän erilainen sunnuntai. Talomme täyttyi ihanista naisista, karjalanpiirakoiden tuoksusta ja kaikista muista ihanista herkuista. Meillä oli nimittäin tänään karjalanpiirakka talkoot ja vetäjänä toimi oma ihana äitini. Äitini on perinyt karjalanpiirakoiden leipomistaidon omalta äidiltään ja minä haluaisin myöskin oppia tämän upean taidon. Varmasti jokainen joka on joskus tätä hommaa kokeillut tietää, että se ei ole ihan niin helppoa miltä näyttää. 
Rohkeasti kuitenkin tartuimme äitini opastuksella toimeen ja oli ihan mahtavaa huomata millä innolla kaikki olivat mukana, piirakoita valmistui pellille hurjaa vauhtia ja piirakoiden huumaava tuoksu sai kaikkien vatsat kurnimaan. 
Minusta oli suloista, kun kaikki piirakat olivat juuri tekijänsä näköisiä, oli pieniä ja pyöreitä, oli pitkiä ja solakoita, oli suuria ja pulleita. Kaikki kuitenkin yhtä herkullisia ja maistuvia. 
Yhdessä tekeminen on aina yhtä palkitsevaa ja ihanaa. Hiljaisuus valtasi koko kahvipöydän, kun ensimmäiset lämpöiset piirakat päätyivät parempiin suihin. 

Viimeksi kun kokoonnuimme tällä porukalla, kokkasimme thaimaalaista ruokaa. On mahtavaa, kun on päässyt tälläiseen aikaansaavaan porukkaan mukaan. Upeaa oppia uusia taitoja ihanassa seurassa. 
Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille lukijoilleni <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Teillä on ollut oikea herkkutehdas. (: Namskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsinaisia herkkuja, niin seura kuin syötävätkin <3

   Poista
 2. Oi, teillä on ollut ihanat talkoot. Niin, ja karjalanpiirakat on niin hyviä. Olen kerran päässyt tekemään piirakoita, helppoa ei todellakaan ole. Teillä ollut hyvä opastus ja lopputulokset näyttävät herkullisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli loistava opastus ja piirakat onneksi onnistuivat loistavasti, nyt uskallan kokeilla piirakoiden leipomista yksinkin :)

   Poista
 3. Voi että! Nyt alkoi himottaa kotitekoiset karjalanpiirakat! Ne on ihan super-hyviä, mutta en ole tehnyt itse kuin pari kertaa, kun tuntuu niin työläältä aloittaa. Jospa vielä kevään kuluessa saisin aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tosiaan aikamoista herkkua ja aion kyllä kokeilla pian uudestaan ilman opastusta, sunnuntaina tekemistämme piirakoista on enää muisto jäljellä :D

   Poista
 4. No nam! Itse olen tehnyt kerran karjalanpiirakoita ja siitä on jo moooonta vuotta aikaa. Pitäisi ottaa uusinta, nuo näyttää niin hyviltä.:)

  VastaaPoista
 5. Tulee ihan vesi kielelle, kun kuviasi katselee. Ihanan keväinen kattaus kirsikkalaseineen päivineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi oli meilläkin kielellä, kun piirakoita leivoimme oli aika ihana hetki, kun kaikki piirakat oli valmiina ja sai herkutella <3

   Poista
 6. Ai nami maiskis miten näyttää hyvältä! Ja samalla kauhea ikävä edesmennyttä äitiä, jonka kanssa tuli piirakoita tehtailtua...

  VastaaPoista
 7. Hienoa, kun taito siirtyy sukupolvelta toiselle. On herkullisen näköisiä ja munavoita nam...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä on sellainen taito, jonka todella haluan oppia <3

   Poista
 8. Itse tehdyt karjalanpiirakat ovat niiiin hyviä, ei voi verrata mihinkään.
  Ihanan näköinen pöytä, kaikkea herkkua, kevään väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan voi verrata mihinkään ja varsinkin kun piirakat saa syödä lämpöisenä suoraan uunista <3

   Poista
 9. Tulipas nnostalginen olo noista kuvista ja tekstistä myös,kattausta unohtamatta:) Minun lapsuuden kodissa asui äidin,isän ja sisarusteni kanssa myös isäni äiti,joka oli evakko,Emilia-mummo Karjalan kannakselta.Meillä leivottiin miltei joka lauantai piirakoita porukalla;äiti,mummo,ja me tytöt(4)<3 Taidanpa kutsua juttusi innoittamana siskot piirakkatalkoisiin,äiti ja mummo seuraavat tähtien takaa..<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana traditio teillä on ollut, sun täytyy todellakin pitää siskojesi kanssa leipomislauantai <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top