Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Läpileikkauksia kodistamme - Osa 1

Sain hauskan haasteen Kootut murut-blogista. Ideana on kuvata kotia huoneesta toiseen eli kuvien tarkoituksena on saada käsitys miten eri tilat sijoittuvat toisiinsa nähden. Ikään kuin läpileikkauksia kodista. Minusta tämä on loistava idea, koska tälläisistä kuvista te lukijat näette parmminen miten eri tilat kodissamme sijoittuvat. Pelkästään yhtä huonetta kuvatessa ei hahmotu miten koti jatkuu kulman takana. Tässä sarjan ensimmäisessä jutussa kuvasin alakerran eteistäkeittiötä ja vierashuonetta. Toivottavasti osasin kuvata niin, että saatte edes jonkinlaisen käsityksen meidän huonejaosta.
Talomme on hieman haasteellinen kuvattava, sillä täällä todella riittää kulmia ja ovia joita on kuvatessa hankala väistellä. 


Ihanalta lasikuistilta astutaan meidän eteisaulaan ja ensimmäisenä näet "oven jota etsit" eli WC:n oven. 
Oikealla on keittiö, suoraan edessä olohuone ja vasemalla kulman takana vierashuone. Tässä eteisaulassa on kaiken kaikkiaan kuusi ovea, eli en todellakaan ihmettele miksi meillä ensi kertaa vierailevat ihmiset menevät sekaisin, siitä mikä ovi johtaa minnekin.Keittiöstä näkee eteisaulan kautta vierashuoneeseen. Vierasuone remontoitiin alunperin meidän makuuhuoneeksi, mutta siirsimme makuuhuoneen melkein heti yläkertaa. Syitä oli monia, mutta yksi suurin syy on puolisoni kissa-allergia, jonka takin makuuhuoneen ovea piti aina pitää suljettuna ja se teki eteisestä pimeän ja makuuhuoneesta tunkkaisen, kun ilma ei päässyt vapaasti kiertämään.


 

 

Viimeinen kuva on otettu olohuoneesta eteiseen päin. Edessä näkyvä ovi vie kellariin, kellarissa ei ole tällä hetkellä mitään muuta kuin hillokellari ja lämmityshuone.
Kellarikerros on yhtä suuri kuin talomme alakerta, siellä olisi mahtavat tilat esimerkiksi kodinhoitohuoneelle ja askarteluhuoneelle. Kellari on kuitenkin tällä hetkellä siinä kunnossa, että tarvitsisimme melkeinpä lottovoiton, että meillä olisi varaa laittaa se kuntoon.
Pelkästään kellarin eristäminen olisi todella suuri ja kallis homma, ehkä meillä on jonakin päivänä aikaa ja rahaa paneutua siihen. Luulenpa, että meillä riittää puuhaa vielä pitkäksi aikaa tässä alakerrassa ja yläkerrassakin. Onneksi tässä ei ole minnekään kiire. 

Nyt lähden ulos nauttimaan upeasta auringonpaisteesta, ihanaa kun on kevät <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Tosi kiva postaus! Ihanat nuo teidän talon vanhat ovet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ovet ovat kyllä aivan ihastuttavat niin tyytyväinen olen siitä, että kukaan ei ole ehtinyt niitä maalaamaan <3

   Poista
 2. Uutena blogisi lukijana ihastelin teidän lattioita. Ovatko nuo rintsikan alkuperäiset raakalautalattiat? Miten ne on käsitelty, tuntuvatko kylmältä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän talo ei ole rintamamiestalo, vaikka samanikäinen onkin. Lattiat eivät ole raakalautaa, vaan tänne on ihan alunperinkin tehty lautalattiat. Se oli meidän onni <3

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja kaunis koti! Meilläkin on eteisessä viisi ovea! Ja alakerrassa "vierashuone/askarteluhuone" keittiön ja olkkarin lisäksi. Yhdessä vaiheessa nukuimme tuolla vierashuoneessa (jota Pikku-huoneeksi kutsumme), kun makuuhuone oli remontissa, mutta muuten meilläkin on makkari yläkerrassa. Viisikymmen luvun pikkuinen talo on meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me olemme remontin vuoksi nukkuneet lähes jokaisessa huoneessa tässä talossa, jospa hetki sitten remontoitu makkarimme säilyisi nyt unipaikkana pitkään :)

   Poista
 4. Ihana postaus. Tämä tapa esittelee taloa hyvin. Kotinne on kaunis!

  VastaaPoista
 5. Miten kiva postaus, kun tässä tosiaan näkee ihan uusista kuvakulmista ja suunnista teidän kaunista kotia =) Kuvia katsellessa usein miettii, että minkäänlaista sillä seinällä on, mitä ei kuvissa näy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mahtava tapa esitellä kotia hieman erilaisista suunnista :)

   Poista
 6. Ja taas saatiin nauttia koko kierroksen ajan, ja paljon.

  VastaaPoista
 7. Talon pohjapiirros toki aina helpottaa hahmottamaan tilojen sijoittumista toisiinsa, mutta näistä kuvista käy ihanasti ilmi se, kuinka ehjä kokonaisuus kotinne on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjapiirroksesta toki hahmottaa myös, mutta silti siitä ei minusta saa kunnon kuvaa kodista :)

   Poista
 8. Kaunista siellä on,vaikka miten päin kuvais...
  Asiasta kolmanteen...oletteko koskaan tehneet kirppisretkeä Lahteen "Retrosisko"kauppaan...Vesijärvenkadulla....löytyy esittelykuvia fecen kautta...
  Siellä on sitten vaikka ja mitä retroo...ensi kesänä pitää kyllä päästä sinne käymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3 Olen vieraillut Retrosiskon liikkeessä Nastolassa, joten kiitos tiedosta että liike on muuttanut. Seuraavaksi, kun satutaan Lahden suunnille niin täytyy kyllä vierailla.

   Poista
 9. Ihana koti, erityisesti silmää hiveli tuo oranssinpunertava lamppu! Ja PikkuBerttalle kiitokset tiedosta, että Retrosisko löytyy nykyisin Lahdesta, ennen oli Nastolassa ja ei ihan niin reitin varrella kuin Lahti. Kannattaa käydä minunkin mielestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Retrosiskon liike on todellakin vierailukohteena, kun vaan joskus sinnepäin satutaan :)

   Poista
 10. Heh, näyttää teiltäkin löytyvän melkonen määrä kulmia ja ovia.:D Kiva nähdä kotianne ihan uusista kulmista ja joka nurkka on vaan niin hemmetin hienoksi laitettu, aaaah..♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulmia ja ovia tosiaan ei ole tässä huushollissa säästelty :D Ja, kiitos kehuista senkin ihana <3

   Poista
 11. Mahtavaa nähdä uusia kulmia teiltä :) Aivan ihania paneeliseiniä teidän eteisessä <3 Olen ihan heikkona niihin!

  Meillä on kellari kuin pommin jäljiltä, pelkkä betonia lattia ja seinät. Pitäisi kaivaa pois ja kosteuseristää ulkopuolelta, jos haluaisi rakentaa järkeviä asumistiloja. Sitä lottovoittoa odotellaan täällä myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taloissa ei ollut ainoatakaan paneeliseinää, mutta me teimme niitä, joka minäkin rakastan niitä ja ne sopivat hyvin tähän taloon <3
   Kiva, että jollain muullakin on luuranko kellarissa :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top