Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ruokailutilaan uusi jalkavalaisin


Olette joistakin kuvista saattaneet jo huomatakin, että meille on tullut ruokailutilan nurkkaan  uusi lattiavalaisin. 
Muistanette meidän taannoisen huutokaupasta hankkimamme 50-luvun jalkavalaisimen. 
Niin kaunis kuin se olikin, ei se minun kovasta halusta huolimatta oikein sopeutunut meille. 
Se tuntui aina olevan ahdettuna nurkkaan, kaunis valaisin tuntui menevän ihan hukkaan, kun sille ei löytynyt paikkaa jossa sillä olisi ollut tilaa ympärillään. 
Niinpä katsoimme parhaaksi etsiä valaisimelle uuden kodin, joka onneksi löytyikin nopeasti ja siellä varmasti arvostetaan valaisinta enemmän. 

Me löysimme ruokailutilan nurkkaan minusta sinne paremmin istuvan yksinkertaisen Ariksen jalkavalaisimen. Tämä yksilö oli vaan tosi reppanassa kunnossa, siitä puutui katkaisija, johdotukset ja valaisin oli lähes kauttaaltaan saanut kosteutta ja siten myös ruostevaurioita. 
Valaisin kaipasi siis täydellisen kunnostuksen ennen käyttöönottoa. 
Valaisin oli alunperin keltainen, mutta päätimme maalata sen mustaksi, koska olohuoneessamme on sama valaisin keltaisena ja tuonne nurkkaan sopi minusta musta valaisin paremmin. 
Valaisimesta tuli kunnostuksen jälkeen kuin uusi ja minusta musta valaisin tuo mukavasti ryhtiä ruokailutilan nurkkaan. 

Olen tyytyväinen, että päädyimme vaihtamaan valaisinta. Koko nurkkaukseen tuli freesimpi fiilis. 
Tämä kevät ja aurinkoiset säät ovat saaneet hurjasti puhtia sisustussuunnitelmiin, mielessä pyörii niin paljon kaikkia ideoita, että toivottavasti ihan kaikkia ei sentään lähdetä toteuttamaan :D 

-Pauliina

Kommentit

 1. Kiva valaisin. :) Tykkään tuon tyylisistä ja meiltä löytyykin saman tyylinen olkkarissa.

  Täälläkin odotetaan toisaalta innoissaan ja toisaalta kauhuissaan kevättä. :D Puutarhahommia on tiedossa ja paljon! Kotona pieniä juttuja, mutta mökillä ihan valtava työmaa, huh! Villiintynyt puutarha olisi tarkoitus saada edes jonkinlaiseen hallintaan ja paikka asutun näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisin on kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan :)
   Hui, mä en uskalla edes vielä ajatella pihahommia saati sitten meidän julkisivuremonttia, joka pitäisi saattaa päätökseen tänä keväänä, huh :D

   Poista
 2. Onpa kauniiksi kunnostettu valaisin. Mullakin on ainakin miljoona sisustussuunnitelmaa päässä pyörimässä, saa nähdä moniko menee oikeasti toteutukseen saakka 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät taitaa olla sisustamisen kulta-aikaa, kun ei pääse vielä pihalle tonkimaan niin riittää intoa sisustaa kotia :)

   Poista
 3. Hehh, joskus voi sanoa että onneksi on sisustaja, ja suurimman osan ajatuksistani käytän muiden sisustuksia ajatellen. :) Jos kuitenkin jotain kivaa omaan kotiinkin tänä keväänä. Ainakin pihasuunnitelmat pyörivät mielessä jo. Kiva toi valaisin, sopii hyvin tuohon paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet tehnyt loistavan ammatinvalinnan, saa oma koti olla ehkä vähän paremmin rauhassa :D Pihapuuhia odottelen itse vähän kauhunsekaisin tuntein niin paljon olisi taas tehtävää, toivotaan pitkää ja lämmintä kesää <3

   Poista
 4. Isälläni on tuollainen valaisin...oranssina...ja tykkään siitä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisin on niin kauniin yksinkertainen, sopii moneen paikkaan <3

   Poista
 5. Kaunis valaisin! Ruokailutila näyttää ihanan freesiltä ja harmoniselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tilasta on tullut hiljalleen paljon selkeämpi ja rauhallisempi, hyvä niin :)

   Poista
 6. Onko tietoa tuon nurkassa olevan tuolin suunnittelijasta. Mulla on äidin peruja just samanlainen. Äitini ostanut sen muistaakseni 1962 ja kertoi että jonkun kuuluisan suunnittelijan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli on Varjosen puunjalostus Oy:n valmistama :) Se näyttää vähän Tapiovaaran Mademoiselle tuolilta, mutta ei ole se.

   Poista
  2. Joo, monet on sanoneet, että Madamoiselle, mutta ei ole. Kuka lie Varjoselle suunnitellut? Pitääpä ottaa varjosesta enemmän selville, kun en ole ennen kuullutkaan. Tykkään tuosta tuolista tosi paljon

   Poista
  3. Suunnittelijaa en kyllä tiedä, Lahden museossa saattaisivat tietää. Sieltä olen itsekin ajatellut kysyä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Tuoli on ihana <3

   Poista
 7. Tosi nätti, kun katselen valaisintasi, tulee tunne.......mäkin haluaisin !!!

  VastaaPoista
 8. Tulee ihan mieleen tuosta sisustuksestasi meidän koti joskus 60-70 luvun taitteesta.. samoja hyllyjä ja lipastoja meilläkin, astioista puhumattakaan. Hieno jalkalamppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin tykästynyt 60-luvun esineisiin ja tavaroihin, että olen hakenut juuri siitä tyyliä kotiimme <3

   Poista
 9. Hei, osaatko sanoa mitkä nuo ruokaryhmän tuolit ovat? Myös Varjosen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Meillä on kaksia erilaisia pinnatuoleja ja käsittäkseni nuo teakkisella istuinosalla varustetut on Askon valmistamia.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top