Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Keltainen kahvipannu on nyt täydellinen


Sitä etsii ja etsii ja sitten päättää jo luopua toivosta, kunnes eräänä päivänä se on siinä silmiesi edessä, joutuu ihan hieraisemaan silmiään ja miettimään onko tämä tottakaan. Minun rakas keltainen kahvipannuni löysi puuttuvan palasensa nimittäin tuon niin monen kaipaaman ja etsimän perkolaattori-osan, joka tuntuu uupuvan lähes jokaisesta Pehtooripannusta joita kirppiksilläkin näkee.

Nyt minun Pehtooripannu on täydellinen ja tottakai meidän piti heti testata pannua ja keittää oikein kunnon munkkikahvit. Jauhoimme ensin kahvipavut vanhalla, mutta hyvin toimivalla KYM-merkkisellä kahvimyllyllä. Sitten vain mitattiin kahvinporot perkolaattoriin ja kaadoimme tarvittavan määrän vettä pannun pohjalle. Ja, ei muuta kuin liedelle porisemaan. Pehtooripannun ideana on, että kuumentunut vesi nousee suodatinputkea pitkin ja valuu sieltä kahviporojen päälle. Suodatuttuaan neste valuu takaisin pannuun. Pulputuksen näkee kirkkaasta korkista hyvin, kun pulputus loppuu on vesi pannussa alkanut kiehumaan jolloin pannu otetaan pois liedeltä ja kahvi on valmista. 

Meidän kahvista tuli tällä ensimmäisellä kerralla vähän liian laihaa, joten ensi kerralla täytyy lisätä kahviporojen määrää suhteessa veteen. Laitoimme saman verran kuin olisimme laittaneet tavalliseen kahvinkeittimeen ja se tuntui olevan liian vähän. Eiköhän me kuitenkin opita keittämään kunnon kahvit vielä tällä mahtavalla kahvipannulla. 

Tämä löytö on kyllä ihan paras löytö pitkään aikaan!





                   




                                                               -P

Kommentit

  1. Hieno löytö! Meille perkolaattori tuli punaisen Pehtoorin mukana. Jokusia kertoja sillä on tullut tehtyä kahvia, nyt ei kyllä pitkään aikaan. Huomasin, että tummapaahtoinen kahvi toimii siinä parhaiten ja kahvia täytyy todellakin laittaa reilusti. Suhdetta en nyt muista, mutta taisi olla lähes 1,5 kertaa sen verran kuin tavallisella keittimellä tehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me juodaan aina tummapaahtoista kahvia, sopii omaan suuhun paremmin :) Mutta tosiaan täytyy laittaa huomattavasti enemmän kahvinporoja, tuo 1,5kertaa on varmasti hyvä suhde :)

      Poista
  2. Voi onnea! Minunkin keltaisesta pehtoorista tuo sisäosa puuttuu ja olenkin salaa haaveillut siitä.
    Meilläkin keitettiin tänään perinteiset sunnuntain pannukahvit vieraille ja jauhoin pavut samanlaisessa myllyssä. 2-3 juojalle laitan säiliön täyteen papuja, niin tulee tarpeeksi vahvaa ja vettä (reilu) puolisen litraa, nokkaan saakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis myllyn säiliö täyteen papuja ja kahvipannun nokkaan asti vettä ;)

      Poista
    2. Tavallista pannukahvia ollaankin tehty ja tuo sinun suhde kuulostaa hyvältä ja helposti muistettvalta :D Kiitos siis vinkistä!

      Poista
  3. Hieno! Kyllä sitä täydellistä yksilöä kannattaa etsiä. Etsintä yleensä palkitaan, niin kuin nytkin.

    VastaaPoista
  4. Kahvin keittämiseen tulee varmasti ihan eri fiilis, kun saa tuollaisella kiehautella! Aika pähee on tuo myllykin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin nyt on ihan eri fiilis keitellä kahvia! Mylly on kirppislöytö parin vuoden takaa ja on kyllä täydellinen meille :)

      Poista
  5. Mulla on tuollainen punainen Pehtoori, mutta en ole kuullutkaan että siihen kuuluisi tuollainen perkolaattori-osa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti noita sisäosia on myyty myös erikseen ja kaikissa pannuissa sitä ei ole ollutkaan, koska tällä pannulla voi tosiaan myös keittää ihan tavalliset pannukahvit :)

      Poista
  6. Kuvassa olevasta perkolaattoristasi puuttuu kansi. En ole nyt kotona, jotta voisin ottaa kuvan. Omaan Pehtooriini löysin Turun kirppikseltä perkolaattorin. Siihen kanteen kuuluisi vielä sellainen nipsu, joka pitää kannen paikoillaan, se minultakin puuttuu. Laatutavaran sivuilta löytyi kuva pannusta ja perkolaattorista, mutta siitäkin se metallinipsu puuttuu. Ehkä toimii tuollaisenakin näitä on ollut vaikea löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kansi tosiaan puuttuu, mutta toimii kyllä loistavasti myös näin, voi olla että ihan täyttä pannullista ei voi keittää etteivät kahvinporot tule yli. Olen nähnytkin kuvan kannellisesta versiosta, mutta olin ilmeisesti halunnut sen unohtaa, koska ajattelin pannuni olevan nyt täydellinen :D

      Poista
  7. Miten tunnelmallisia ja iloisia kuvia! Toivotan lisää mukavia kahvihetkiä keltaisella kahvipannulla 😊

    VastaaPoista
  8. Miten tunnelmallisia ja iloisia kuvia! Toivotan lisää mukavia kahvihetkiä keltaisella kahvipannulla 😊

    VastaaPoista
  9. Mahtavaa, että perkolaattori löytyi! Eikö tuo ole alumiinia, eli ei kaikkein käyttäjäystävällisin materiaali? Toisaalta uusissa mutteripannuissakin taitaa olla alumiininen sisus myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä alumiinia, joten ei tosiaan ole kovin käyttäjäystävällinen, mutta ei tällä varmasti ihan joka päivä tule kahvia keiteltyä.

      Poista
  10. Meillä on punainen Pehtoori ihan arkikäytössä, kun indjuktioliesi ei vanhaa pannua kelpuuttanut. Perkolaattorista en ole kuullutkaan.
    Ihana tuo sun keltainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehtoori on loistava käyttöpannu jo pelkästään muotoilunsa puolesta, ihanaa kun käytätte pannuanne eikä ole pelkästään hyllyn koristeena :)

      Poista
  11. Meillä on punainen Pehtoori ihan arkikäytössä, kun indjuktioliesi ei vanhaa pannua kelpuuttanut. Perkolaattorista en ole kuullutkaan.
    Ihana tuo sun keltainen.

    VastaaPoista
  12. Missä Perkolaattorin alumiininen kansi ?

    VastaaPoista
  13. Haaveissa olisi itsellä saada samanlainen perkolaattori osuus, mutta jos jostain löytäisi tuon sisäosan, niin olisin kovasti kiinnotunut ja kiitollinen jos voisi saada hieman mittoja tuosta?
    Paljonko puruosan halkaisia ja korkeus, sekä kuinka korkea nousuputki kaikkiaan on?
    Onkohan näitä sisäosia olemassa molempiin pikku-pehtooriin ja pehtooriin (en tiedä). Mutta jos löydn jostain tuon sisäosan ensin, niin sitten sen mukaan voin hankkia itse pannun (joita tuntuu olevan kaupan paremmin)

    VastaaPoista
  14. Perkolaattoriin kuuluu kansi. Niitäkin on erilaisia, kaikissa kolmessa omassa on eri ja nipsulla sekä ilman. Myös muotoilut vaihtelevat hieman jalan ja reikien osalta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top