Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Käsinmaalattuja kaunottaria


Minua on alkanut kovasti viehättää käsinmaalatut astiat, on niin hienoa kun jokainen esine on erilainen ja maalausjälki ei ole täydellistä vaan siinä näkee maalarin kädenjäljen. 
Hetki sitten meille kotiutui Kupittaan saven 50-luvun suuri maljakko ja nyt löysin sille Facebookin kirppikseltä pienemmän kaverin. Kertakaikkisen komea parivaljakko. 


Koristeen on suunnitellut Linnea Lehtonen ja koristeen on maalannut Atso Eskola


Kirppikseltä tarttui matkaan nämä kauniit puiset lasinaluset telineessään, hintaa oli 50senttiä. Hieman ovat jo kuivuneet ja kärsineet pinnaltaan, mutta eiköhän öljy tee taas ihmeitä. Lasinaluset ovat tarpeellisia olohuoneen lasipöydällä, joten nämä pääsevät heti käyttöön. Minulla on ollut pitkään jonkinlainen viha-rakkaussuhde Arabian "Kosmos"-sarjaan, kun olin pieni meillä oli arkikäytössä koko astiasto ja minusta astiat näyttivät tunkkaisilta ja rumilta. Kun ikää tulee lisää sitä katselee asioita ihan eri kantilta ja nyt näen näissä astioissa niiden kauniin käsinmaalatun jäljen sekä kauniin käytännöllisen muotoilun. Tämä sarja on kuulunut mielessäni samaan ei kiitos-osastoon kuin Arabian Kalevala-seinälautaset, hiljalleen nämä molemmat sarjat ovat muuttuneet silmissäni kauniimmiksi ja ovat nyt tervetulleita kotiimme. 

Kosmoksen koriste on Gunvor Olin-Grönqvistin käsialaa, kuviot ovat käsinmaalattuja. Malli on Ulla Procopen S-malli. Kosmos-koristetta käytettiin vuosina 1962-1976. Maksoin näistä kupeista 4€ kappaleelta.                            

                                                                        -P

Kommentit

 1. Hienoja löytöjä olet tehnyt, nuo kupit ovat tuttuja. Sain joskus likkana kaksi kappaletta lahjaksi. Jossakin vaiheessa vein ne kirppuun, mitä kahdella tekisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään olisi noita kuppeja kyllä todellakaan tarvinnut, mutta kun viehättivät silmääni ja olivat edukkaita niin halusin antaa niille kodin luotani :)

   Poista
 2. Hienot nuo mustavalkoiset maljakot. :) Kosmos on niillä rajoilla, että en osaa sanoa, onko omaan silmään ruma vai kaunis. :D Kivat löydöt kuitenkin taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli pitkään sama juttu tuon Kosmoksen kanssa, mutta ilmeisesti nyt oli aika tullut kypsäksi ja annoin sydämeni niille :)

   Poista
 3. Ihanat maljakot olet löytänyt!

  VastaaPoista
 4. Mistä löysit nuo Arabian kupit? -Tanja

  VastaaPoista
 5. Minä en vielä hirveästi lämpene noille ruskeille astioille, niitä kun oli omassa lapsuudessa ja minustakin ne olivat tunkkaisia. Sen sijaan olen sitä mieltä, että noiden kyseisten kuppien muoto on kaunis ja koko käytännöllinen. Haaveilen samaisesta sarjasta esim. Anemone-kuosilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anemone on kyllä mielettömän kaunis sarja, sitä vain harvemmin liikkuu :)

   Poista
 6. Nuo mustavalkoiset maljakot on kyllä aivan upeita. Mun silmään Kosmos näyttää hyvältä (ei muistoja lapsuudesta tms.), mutta Ruska ja Kalevala-lautaset on vielä rajatapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vielä hetki sitten inhosin ruskeaa ihan noin niin kuin ylipäänsä, mutta jotain on tapahtunut kun ruskeat ennen niin tunkkaisilta näyttävät astiat nykyään viehättävät kovastikin.

   Poista
 7. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
  Did you know you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FOR FREE by using Like 4 Like?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top