maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kirppiskierrokselta kotiin kannettua


Eilen lupailin, että esittelen teille viikonlopun kirppislöytöjä, muutamat tässä jutussa olevat, ovat löytyneet jo aiemmin viime viikolla.  Käytiin viikonloppuna Kokemäen Tuohitorilla, Euran Kirputon-kirppiksellä, Säkylässä kirpputori Kaislassa ja Pimeessä vintissä Turun Paattisilla. Turussa kierrettiin kirppiskeskus Manhattan, Mimmin kirppis ja Hassinen.


Turusta Mimmin kirppikseltä löytyi upeat Esteri Tomulan kuvittamat Kehäkukka-kahvikupit. Malli on Kaarina Ahon suunnittelema, tuotannossa ovat olleet vuosina 1965-70. Aivan loistava löytö, hintaa oli laitettu 8,5€ ja kupit ovat tosi hyväkuntoiset. 
Seinään laitettava kukkateline löytyi myöskin Mimmin kirppikseltä, tälle ajattelin löytää paikan olohuoneen seinältä. Valkokäenkaalin ostin läheiseltä kirpputorilta, minusta on kiva löytää kirppiksiltä näitä vanhoja pistokkaita, kun tuntuu että ovat huomattavasti kestävämpää sorttia kuin kaupasta ostetut. Tämän kauniin kasvin pitäisi kukkia koko kesäkauden, toivotaan että meilläkin se jaksaa tehdä noita kauniita valkoisia kukkia.

                             

Tästä upeasta keraamisesta seinätaulusta minulla ei ole tarkempaa tietoa, mutta tässä vain oli sitä jotakin, joka pakotti tuomaan tämän kotiin. Toivottavasti keksin tälle arvoisensa paikan. Takana on vain merkintä "T" jos jollakin on tästä tarkempaa tietoa niin mielelläni kuulisin tästä lisää. Tämä löytyi Kokemäen tuohitorilta. Keltainen Kasperi-kynttilänjalka sai seurakseen kirkkaan kaksiosaisen kynttilänjalan. Viime viikolla puolisoni osti tuon keltaisen Tuohitorilta ja kirkas lähti mukaan Pimeestä vintistä. 


Arabian pieni keltainen yhden kukan maljakko löytyi Mimmin kirppikseltä, minulta löytyy ennestään samanmallinen maljakko mustavalkoisena. Tätä maljakkoa myytiin pääsiäisen keltaisena maljakkona ja kyllähän se sitäkin myös on, mutta kyseessähän on Kaarina Ahon Arabialle suunnittelema RELIEFI-maljakko, tuotannossa vuosina      1954-60. Leima lähtee näistä helposti pois pesussa. 


                         

Tämä lamppu oli vähän hutiostos, ajattelin että tämä sopisi niin loistavasti kuistillemme. Huomasin kuitenkin heti kotiin tultuani , että tämä ei mitenkään sovi ajattelamaani paikkaan. Lamppu on aivan liian korkea, ellei sitten lyhennetä tuota metalliputkea. Tässä on mielestäni aivan mahtava 50-luvun muotokieli ja hintaa oli vaivaiset 3€, että tappio ei nyt ole kamalan suuri jos ei lamppu nyt löydäkään meiltä paikkaansa. 


 
Kaksi Arabian puhalluskoristeista mustavalkoista kuppia löytyi myöskin, mahtavaa kun näitä mustavalkoisia on nyt osunut eteeni. Nyt minulla on näitä kolme, yksi saa siis lähteä vaihtokauppana toiselle kuppikeräilijälle. 

Kivoja löytöjä on tullut taas tehtyä ja ei auta muu kuin mennä taas täyttämään omaa kirppispöytää, että saa tilaa näille uusille löydöille. 


   Nyt me lähdetään meidän Lucia-kissan kanssa eläinlääkäriin ja takaisin palatessamme meillä on 
   mukana aika paljon karvattomampi kissa ❤️ On taas se aika vuodesta, kun Lucia saa kesälookin! 

                                                                 -P

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin ei tälläisiä helmiä voi ohittaa <3

   Poista
 2. Ihania löytöjä! Itse olen ihastellut mummuni jäämistöjä viikonlopun. Saa nähdä kotiutuuko meille jokin ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla on ihania aarteita mummuni perintönä, ne ovat niitä rakkaimpia juri muistojen takia <3

   Poista
 3. Hienoja löytöjä! Hauskaa, että Turusta löytyi kivat löydöt. Nuo Kehäkukka-kupit on niin hienot! Mä olisin myös ne mukaani napannut, jos olisivat kohdalle osuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Turku on osoittautunut aika hyväksi kirppistely paikaksi, nyt ollaan ihmeellisen usein siellä käytykin :D

   Poista
 4. Upeita löytöjä olet löytänyt ja niin minunkin tyylisiä <3

  VastaaPoista
 5. Nämä kirpparilöytöpostaukset on niin huikeita! Ihan parasta luettavaa. ^^ Onnea upeista löydöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikset on niin ihania paikkoja ja tulee kyllä käytyä liiankin usein, siksi niistä riittää aina juttua. Kiva kuulla, että niitä on mukava lukea :)

   Poista
 6. Onpa hienoja löytöjä! Eristyisesti pidän noista kehäkukka-kupeista. Ostaisin itsekin, jos tulisi vastaan. Eikä tosiaan oltu pahaa hintaakaan laitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuppeja pidän kyllä itsekin ihan loistavana löytönä, varsinkin kun niitä olin ehtinyt jo pitkän tovin metsästämään <3

   Poista
 7. Onpa hienoja löytöjä! Eristyisesti pidän noista kehäkukka-kupeista. Ostaisin itsekin, jos tulisi vastaan. Eikä tosiaan oltu pahaa hintaakaan laitettu.

  VastaaPoista
 8. Upea blogi sinulla! Olen myös löytänyt Kaarina Ahon pienemmän keltaisen maljakon tekstillä "keltainen maljakko". :) Sekä ison ja pienen sinisen Reliefi maljakon. Rahaa näihin kolmeen maljakkoon on mennyt 25 euroa. Pesussa joskus lähteneet leimat lienee tähän syynä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyviä löytöjä olet tehnyt, näitä maljakoita voi kyllä löytää tosi hyvään hintaan juuri tuon leiman puuttumisen vuoksi :)

   Poista