tiistai 12. tammikuuta 2016

Olohuoneen yksityiskohtia


Lunta tupruttaa vihdoin myös meillä, ihanaa kun ne hirvittävät paukkupakkaset ovat ohitse ainakin hetkeksi Nyt on kyllä oikeaa talven tuntua, uusi puhtaanvalkoinen lumi saa kaiken näyttämään niin kauniilta.
Lumi tuo paljon valoa myös sisätiloihin, niinpä ajattelin kuvata hieman olohuoneemme yksityiskohtia. 

Kysyn samalla, että onko teillä antaa jotain hyviä vinkkejä järjestelmäkameran hankintaan? Minä kuvaan siis tällä hetkellä pelkästään puhelimella ja iPadilla, olen pitkään miettinyt kunnollisen kameran ostamista. Olisi kiva saada kunnon kuvia tänne blogiinkin. Tykkään myös luontokuvauksesta, joten pitänee hankkia sellainen kamera ja linssi jolla sellainen onnistuisi.


Aarikan kynttilänjalat olen melkein kaikki saanut lahjaksi äidiltäni, kyllä äidit tietää.


Joulun alla innostuin hamahelmistä, tein niistä olohuoneen lasipöydälle lasinalusia. Ei tarvitse niin usein pyyhkiä tuota pöytää. Lasipöydän huonoja puolia on kyllä, että se likaantuu kovin helposti.Tämä pöytä kuluu parhaisiin kirpputorilöytöihini, rakastan jalkojen muotoa ja huolellisesti tehtyjä yksityiskohtia. 


Olen saanut pidettyä tämän upean Anopinkielen hengissä jo yli 20vuotta, se on aika hyvin minulta. Nyt se sopii vieläpä loistavasti kotiimme, voiko retrompaa viherkasvia enää ollakaan?


Minulla ei ole missään aikaisemmassa kodissani ole ollut puulattiaa, nyt meillä on puulattia kaikissa huoneissa. Meillä kävi vieläpä niin hyvä tuuri, että lattiat oli hiottu ennen linoleumin asentamista. Linoleumia ei myöskään oltu liimattu mitenkään, joten pääsimme lattioden kanssa erittäin helpolla. Muovimatot ja linoleumit vain purettiin, kunnollinen putsaus ja maali päälle. Ainoastaan muutamaan tilaan piti uusia lattia. Tämä tuntui helpoöta siihen nähden, kun on nähnyt millaisia liimoja pahimmillaan muovimattojen alta voi löytyä.

                                            Kivaa iltaa kaikille!

                                                          -P

7 kommenttia:

 1. Kivoja yksityiskohtia! :) Mä kuvasin ennen Olympuksen minijärkkärillä (E-PM1). Isäntä yllätti ja osti lahjaksi Olympuksen järkkärin (OM-D E-M10). Molempia voin suositella. :) Olympuksen minijärkkärit ovat mielestäni loistavia aloitteleville kuvaajille ensimmäiseksi kameraksi. Suosittelen myös kunnon linssin hankintaa. Olympuksen 45mm f/1.8 on ollut mielestäni hyvä hankinta. Lisäksi nyt uuden kameran mukana tuli yksi toinen linssi. Niillä molemmilla kuvaan nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, kiitos tosi paljon vinkistä, katsoinkin tuon Olympuksen mallin, näin estettikkona se miellytti myös ulkoisesti. Tosi kaunis kamera ja jos se on vielä hyväkin niin täytyy tosissaan miettiä sitä. Mulla on ollut Olympuksen puolijärkkäri vuosia sitten ja siitä ainakin sillon tykkäsin. Oli helppo käyttöinen.

   Poista
  2. Toi on kyllä kaunis kamera. Kivasti sellaista retrofiilistä. :) Suosittelen harkitsemaan yhtenä vaihtoehtona. :) Omani on hankittu Rajalalta. Siellä on välillä hyviä tarjouksia.

   Poista
  3. Todellakin harkitsen tuota yhtenä vaihtoehtona!

   Poista
 2. Itse kuvaan vain iphonella, joten kamera asiaan en osaa valitettavasti antaa vinkkiä.
  Olkkarin pöytä on todellinen löytö, kelpaisi tännekin, mutta lapsellisena se saattaisi meillä särkyä ja kuinka naarmuinen se olisikaan, kun siinä olisi vedetty pikkuautoilla rallia! Söpöt jakkarat <3 Meillä on kampaamolla samanlainen valkoinen, pinnatuolin ja räsymaton kaverina. Vähän kuin olisi töissä kotonaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipöytä ei tosiaan ole se paras vaihtoehto lapsiperheeseen :D Ihanaa, kun voi olle töissä kotonaan, me ollaan muuten samalla alalla, hauskaa!

   Poista
  2. Ehkäpä juuri sen takia me tykätään luovina ihmisinä niin paljon keltaisesta :)

   Poista