maanantai 11. tammikuuta 2016

Keittiössä


Tervetuloa kurkistamaan keittiöömme, edellisen kerran keittiö oli remontoitu 70-luvulla ja kaikki kalusteet olivat tulleet tiensä päähän. 70-luvulla tehtiin  rakentamisessa paljon todella huonoja ratkaisuja,  lastulevyä ja muovia käytettiin paljon, tämän ikäiseen taloon ne ei missään nimessä kuulu. Keittiössä oli kolme kerrosta muovimattoa, madallettu katto, kymmeniä tapettikerroksia jne. Säilytimme keittiössä ainostaa puuhellan, vaikka sekin vaati kyllä jo huoltoa.

Me remontoimme keittiön kolme vuotta sitten ja ostettiin keittiönkaapistot tylsästi Ikeasta. Jonain päivänä haluan vielä puusepän tekemän keittiön, omien piirustusteni pohjalta. Yritettiin etsiä keitiöön 50-luvun puukaappeja, jotka oltaisiin voitu kunnostaa, mutta meillä oli hivenen liian tiukka aikataulu ja siksi valittiin helpoin ratkaisu. Sinällään tuossa keittiössä ei ole mitään vikaa, se on toimiva, mutta minuun makuuni ulkonäöltään hieman tylsä ja liiankin turvallinen valinta. Nyt keittiömme on kuitenkin ihanan avara ja valoisa, kyllä siellä kelpaa kokkailla.


Riihimäen ja Karhulan keittiötölkit ovat kauniita säilyttimiä keittiön avohyllyillä.Eilen löysin kirpputorilta tuon Esteri Tomulan kuvittaman Kumina-maustepurkin. Tämän sarjan purkkeja saisi löytyä lisääkin.

Tämä pieni jakkara on pappani tekemä puhdetyö 50-lvulta.


                                          Mukavaa talvipäivää kaikille!

                                                                   -P

11 kommenttia:

 1. Ihana, valoisa keittiö sinulla. Minusta nuo kaikki ihanat vanhat astiat yms. pääsevät tuollaisessa ympäristössä oikeuksiinsa, tulevat esille kauniisti. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja se on totta, että vaalea ympäristö tuo värikkäät astiat paremmin esiin :)

   Poista
 2. Kaunis keittiö ja kiva idea laittaa vain yksi kaapisto yläpuolelle, itsekin kaipaisin avohyllyjä. Meilläkin on tylsä Ikean keittiö, joka on edellisen asukkaan asentama. Alunperin se on ollut koivuinen, jonka sitten viimein viime vuonna vedin dc-fixillä valkoiseksi. Teki kyllä niin mieli laittaa vähintään alaosa retron keltaiseksi mutta jänistin!

  Olenkin miettinyt, että saatko kaikki kauniit vanhat astiat pidettyä esillä vai onko osa kaapeissa välillä piilossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ihan kaikki ole kerralla esillä, minusta on kiva vaihdella esillä olevia astioita vähän sesongin mukaan. Saa kivaa vaihtelua.
   Ota yhdestä kaapista ovi pois, niin saat kätevästi avohyllyt :)

   Poista
  2. Mä vähän suunnittelinkin kahden yläkaapin ovien pois ottamista, noissa olisi lasihyllytkin niin tulisi kivasti arki astiatkin esille. Kuinka ollakaan, keltaiset Teemat ;) Jos siihen päädyn niin kuvasaastetta on varmasti tiedossa instassa!

   Poista
  3. Meilläkin on keltaista teemaa arkikäytössä :D kuvasaastetta odotellessa ❤️

   Poista
 3. Monta kaunista yksityiskohtaa on keittiössäsi. Kenen tekemä kalenteri on seinällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kalenteri on Polkka Jamin, heillä on mielestäni ihan mahtavia kuvituksia.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista