sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Jouluisia koristuksia

Heippa kaikille ja mahtavaa alkanutta joulukuuta. Vesisateisesta säästä huolimatta, täällä meillä on vihdoin päästy virittäytymään joulutunnelmiin ja kotikin alkaa hiljalleen valmistautumaan jouluun.
Kuvaaminen vaan tuntuu näissä hämärissä tunnelmissa edelleen melko mahdottomalta, joten olen pahoillani kuvani ei ehkä tällä kertaa olen ihan parasta laatua.
Halusin kuitenkin jakaa teille jo hieman jouluisia tunnelmapaloja kodistamme pienten koristelujen muodossa.

Kukkakaupasta nappasin matkaani oksan täynnä punaisia ihania marjoja. Meillä oli viime jouluna näitä samaisia kauniita oksia (en kuollaaksenikaan muista tämän kasvin nimeä, kertokaa jos joku muistaa). Vaikka punainen ei minun lempivärini olekaan, niin tämän verran punaista mahtuu meidänkin jouluun. Minusta oksa näyttää todella kauniilta hetki sitten kirpparilta löytyneessä Kupittaan saven maljakossa.


Hirsiseinälle laitoin roikkumaan pihapuusta pudonneen oksan, koristelin oksan muutamalla kauniilla koristeella. Kaunis ja yksinkertainen jouluinen koriste.Todella simppeli ja yksinkertainen kranssi syntyi yrttimaalta vielä joulukuussakin rehottavista curry-yrtin oksista ja muutamasta kävystä. Tykkään tälläisistä huolettomasti sidotuista vähän joka suuntaan rehottavista kransseista. Kivaa näissä on myös se, että kranssiin voi käyttää melkein mitä vain luonnosta löytyviä materiaaleja, esimerkiksi puolukan- tai mustikanvarvut ovat aivan ihanteellisia tälläisiin askarteluihin.


Adventtikynttelikkönä meillä toimii kirpparilta löytynyt kaunis kynttelikkö, jossa on yhdistelty mustaksi maalattua puuta ja messinkiä. Kynttelikön taustalla näkyy ulko-oveen näpertelemäni havukranssi.Lidlistä oli pakko napata mukaan kimpullinen valkoisia tulppaaneja. Lidl on muuten käsittämättömän hyvä kukkakauppa, sieltä tuntuu aina tekevän edullisia ja hyviä kausikukka hankintoja. 
Puutarhaan ollaan viritelty monia erilaisia valosarjoja ja tuntuu, ettei tässä piemeydessä niitä vieläkään ole tarpeeksi. Edelleen elättelen toiveita, että saataisiin kahden mustan joulun jälkeen vihdoinkin valkoinen joulu.

Rauhaisaa sunnuntai-iltaa <3

-Pauliina

6 kommenttia:

 1. Heissan! Punainen marjaoksasi on kesäorjanlaakeri :) Ja ihan pakko sanoa että se peiliasetelma seinällä on ihana, jos kyllä teillä on paljon muutakin ihanaa. Mukavaa joulunodotusta toselta retrokahelilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos mahtavaa, olinkin varma, että joku tuon oksan nimen muistaa.
   Tykkään itsekin tosi paljon uudesta peiliseinästämme , ihanaa joulun odotusta sinne <3

   Poista
 2. Ihana jokasuuntaan harottava kranssi.

  VastaaPoista