Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Unelmieni tuolit löysivät tiensä meille!

Viikko sitten sunnuntaina tein pienen heräteostoksen tai ainakin hankinta oli hieman äkkipikainen, ostin nimittäin punaisella keinonahalla päällystetyt nojatuolit. Eihän kodissamme ole yhtään mitään punaista, eikä väri todellakaan kuulu millään tavalla suosikkeihin ja kaiken lisäksi minä inhoan keinonahkaa. Miksi ihmeessä siis sorruin tälläiseen hankintaan. Minusta syy on aika perusteltu sillä hankkimani tuolit vaan eivät ole mitkä tahansa tuolit, ne on tuolit joita olen himoinnut pitkään ja hartaasti. Olen selaillut todella ahkerasti kaikkia netin myyntikanavia, pitänyt käsiäni ristissä kirpputorille mennessä ja toivonut, että tiemme kohtaisivat.
Nyt kun netin huutokauppa-sivustolla vihdoin törmäsin näihin upeisiin tuoleihin, en todellakaan kyennyt vastustamaan kiusausta.

Nämä pitkään himoitsemani tuolit ovat Askon valmistamat Marketta-tuolit, malli on hyväksytty tuotantoon vuonna 1959 ja sitä myytiin vielä 60-luvun alussa. Tuolin suunnittelija ei ole tiedossa, Asko-tehtaan arkistoissa mainitaan, että tuoli on "tehtaan muunnos", mitä se ikinä sitten tarkoittaakaan. Tuoli muistuttaa kovasti Harry Bertoian kuuluisaa Diamond-tuolia, joten varmasti vaikutteita tästä tuolista on Markettaan haettu. Tuolin mallinumero on 2464.


Nojatuolit ovat nyt viikon ajan pyörineet kodissamme milloin missäkin, mutta minusta ne näyttävät parhaimmilta yläkerrassa. Punainen värikään ei pistä niin pahasti silmään, kun sen rinnalla on voimakkaita petroolinsävyjä.
Tuolit tullaan varmasti verhoilemaan uudelleen jossakin vaiheessa, vaikka nykyinenkin verhoilu on toki ihan kunnossa oleva, en vain jaksa uskoa, että pystyn kovin pitkään elämään punaisten keinonahkatuolien kanssa.
Minulla on myös vahva epäilys siitä, että nykyinen verhoilu tuoleissa ei ole alkuperäinen.
Tekisi mieli varovasti kurkata, olisiko alkuperäinen verhoilu mahdollisesti säästetty uuden verhoilun alle, mutta en ole vielä keksinyt keinoa miten sen voisi tehdä siististi ja jälkiä jättämättä.

Tuolien nykyisestä verhoilusta huolimatta, olen aivan rakastunut uusiin tuoleihin, niissä on ihan älyttömän hyvä istua. Tuolien muotoilu on täydellinen ja ne ovat mittasuhteiltaan juuri oikeanlaiset meidän vanhaan taloon. 

Ihanaa alkanutta viikkoa <3

-Pauliina


Kommentit

 1. Tuolit sopivat teille kyllä upeasti, punaisinakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rakastan tuolien muotoa niin paljon, että jopa tuo punainen on alkanut näyttämään ihan siedettävältä :)

   Poista
 2. Hienot tuolit! :) Punainen ei ole munkaan suosikki, joten uudelleen verhoiltuna nuo olisivat ihan täydelliset. Toki kelpaisivat tännekin noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuolit tullaan varmasti jossain vaiheessa verhoilemaan uudelleen, täytyy vaan ensin hieman säästää rahaa sukanvarteen :)

   Poista
 3. Eikä! Minä olen joskus tuollaisiin törmännyt, mutta enpäs tiennyt että ne ovat kaimojani! Ei näköjään nimi tuoliakaan pahenna! Ihanat! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sulla on kyllä upeat nimikko tuolit, ei tosiaankaan nimi tuoleja pahenna :D

   Poista
 4. Ihanat tuolit, hyvä löytö. Ja, näyttävät olevan hyvässä kunnossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, minusta tuolit on niin kauniit <3 Verhoilu on melko hyvässä kunnossa, ainoastaan yksi pieni reikä löytyy toisesta tuolista :)

   Poista
 5. hienot tuolit olet saanut .... hyvää joulunaikaa ja mieltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuolit ovat unelmieni täyttymys ja osoitus siitä, että aina kannattaa jaksaa ahkerasti etsiä :)

   Poista
 6. Upeat, minulle kelpaisivat ihan tässäkin kuosissa, vaikka keinonahka tuskin on se alkuperäinen materiaali. Olisi muuten kiva joskus kuulla, miten onnistut nappaamaan löytöjä netin kauppapaikoilta. Viekö se paljon aikaa, ja onko jotain niksejä, joilla etsiminen on helpompaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit on verhoiltu uudelleen luultavasti 70-luvulla, yleensä näissä on ollut verhoilukankaita villakangas. Täytyykin joskus tehdä postaus joskus siitä miten löytöjämme teemme, kiitos juttuideasta :)

   Poista
 7. No jopas onkin upeat! Eikä punainenkaan hassumpi ole. Itse toki pidänkin punaisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei punainen tosiaan ole yhtään huono väri, mutta jotenkin en itse osaa elää punaisen värin kanssa :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top