Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Talvista tunnelmaa olohuoneeseen

Viikonloppuna sain sisustettua olohuoneeseemme talvisemman ilmeen. Vaihdoin Kelim-maton punasävyiseen paksuun itämaiseen villamattoon. Sama matto oli meillä olohuoneessa viime talvenakin, matto on huudettu muutama vuosi sitten huutokaupasta kymmenellä eurolla. Minusta tämä oli ihan mieletön ostos, kukaan muu ei ilmeisesti halunnut kantaa mytyssä ollutta painavaa ja  likaista mattoa kotiinsa. Meille tämä upea matto kuitenkin kelpasi mainiosti ja pesulareissun jälkeen siitä tuli melkein kuin uusi. Toki matossa on aikojen saatossa tulleita pieniä kulumia ja hapsut ovat aika kulahtaneet, mutta minun mielestäni nämä pienet kulumat tekevät matosta vieläkin upeamman.
Punainen matto on minusta niin kaunis pari vihreiden samettiverhojen kanssa.
Olohuoneen ikkunasta avautuva maisema näyttää melkein keväisen vihreältä, toivon todella, että tänne eteläänkin tulisi kohta valkoinen lumipeite.
Lumi toisi mukanaan niin paljon valoa ja sitä tähän marraskuun pimeyteen todellakin kaivattaisiin.
Marraskuu ei taida olla yhdenkään sisustusbloggaajaan lempi vuodenaika, päivälläkään ei valo tahdo riittää kuvaamiseen. Toki pitkällä valotusajalla saa otettua kirkkaita kuvia, mutta itse mietin tänään kuvatessani, että tässä hämärän hyssyssä on myös hyviä puolia. Hämärässä valossa kynttilöiden tuoma valo näyttää todella kauniilta. 
Yritetään siis ottaa kaikki irti myös tästä pimeästä vuodenajasta, kohtahan se taas alkaa päiväkin pidentymään. 

Vielä en kutsu olohuoneemme tunnelmaa jouluiseksi, mutta sinne suuntaan ollaan menossa. Minusta on ihanaa koristella kotia jouluun pikkuhiljaa. Luulen, että tänä vuonna mennään melko yksinkertaisilla joulukoristeilla. Olen innostunut askartelemaan talvisia koristuksia kotiin, niistä lisää myöhemmin. 


Olohuoneen lasipöydälle kokosin eriparisia kirpputorilta löytyneitä messinkisiä kynttilänjalkoja. Kynttilänjalkojen sekaan pääsi suloisia metsäneläimiä, käpyjä ja muutama kanelitanko tuoksua antamaan. Ruskeaan lasipurkkiin katkoin omalta pihalta yhden männynoksan ja se sai seurakseen lumimarjapensaasta katkaistun oksan.
Ilmainen ja kaunis talvinen "kukkakimppu".







Kirpputorilta löytynyt ruotsalainen sähkökynttelikkö pääsi ikkunaan tuomaan tunnelmaa. Kyntelikkö on 60-luvulta ja sen on valmistanut LUMA. Meillä on useampi näitä ihania kynttelikköjä, yhden jo lahjoitin viikonloppuna veljelleni, kun meiltä loppui ikkunalaudat.






Loppuun vielä haluan kertoa, että vanhasta telkkarista nikkaroimamme kissanpeti (klik) on ollut todella suosittu. Vahvasti vaan nyt näyttää siltä, että kissoistamme vahvaluontoisin on ominut pedin itselleen. Lucia ei anna Kertulle mitään mahdollisuutta pedissä loikoiluun, no eiköhän Kertunkin vuoro vielä tule. Pääasia, että peti on käytössä!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Ihana tunnelma teillä siellä ❤ itsekkin ajattelin laitella sohvanurkkausta huomenna talvisempaan uskoon, samalla kun hoidan perheen pienintä potilasta.

    VastaaPoista
  2. Kaunista ja kodikasta! ��

    VastaaPoista
  3. Ihanalta näyttää♥ Niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kyllä tässä pimeässä ajassakin on omat hyvät puolensa <3

      Poista
  4. Ihania ja tunnelmallisia kuvia. :) Ja tuo kissanpeti on kyllä niin kiva, mukavaa, että viihtyvät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kissanpeti oli kyllä odotettua suositumpi kapistus ja hyvä niin, emme tehneet ihan turhaa työtä :D

      Poista
  5. Matto on upea ja hienolta näyttää mustat kynttilät ja messinkiset kynttilänjalat yhdessä! Ja toi kissanpeti on vaan niin paras!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ja messinki on minustakin kaunis pari <3 Kissanpeti on ihan huippu, ihan tällä hykertelen onnesta, kun peti sai niin suuren suosion <3

      Poista
  6. Ihan mielettömän upeita kuvia!! <3 Täälläkin on tunnelmoitu hämärässä kynttilöiden valoa, vielä glögimuki käteen ja villasukat jalkaan, niin tunnelma on taattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jossu <3 Pimeästä ajasta täytyy ottaa kaikki se irti mitä siitä otettavissa on, eli ei auta kuin nauttia kotona olemisesta <3

      Poista
  7. No nyt on olohuoneenne todella kaunis! Aina olet sen osannut stailata, mutta nyt on harmonia kohdillaan. Mukavaa onkin juuri tuo, ettei aina tarvita mitään uutta, vaan pyöräyttää vähän kätköjään ja nauttii! Mukavaa hämärän hyssykkää sinun kotiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kommentti <3 Aina ei todellakaan tarvitse hankkia uusia juttuja, vanhoja ympäri pyöräyttämällä saa jo ihan uuden lookin.

      Poista
  8. On kyllä ihana tunnelma ja tuo kissanpeti on aivan mahtava!

    VastaaPoista
  9. Kauniilta ja tunnelmalliselta näyttää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top