Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Emalikulhon pudistusvinkki

Löysin kirpputorilta söpön pienen Finelin valmistaman tattikulhon, kulhoa oli ajanhammas jo päässyt pahoin syömään. Kulho oli kuitenkin sisäpinnoiltaan ehjä, joten kokemuksesta tiesin, että huolellisella puhdistamisella kulhosta tulisi vielä täysin käyttökelpoinen.
Olen aikaisemmin jakanut teille vinkin kellastuneiden astioiden puhdistamiseen ja niillä samoilla keinoilla lähdin pelastamaan tätäkin kulho reppanaa. Jutun kellastuneiden kahvikuppien pelastusoperaatiosta löydät täältä (klik!)Löytämäni kulho oli reunoilta ruosteessa ja kauttaaltaan harmaiden "vispilänjälkien" peitossa.
Universal Stonella hinkkaamalla sain kaikki ruosteet pois ja harmaista viiruistakin suurin osa lähti kauniisti pois ja kaunis valkoinen emalipinta tuli esiin.


Kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu ennen puhdistamista ja kaksi jälkimmäistä puhdistuksen jälkeen. Aika iso ero vai mitä mieltä olette?


Nyt minulla on kokoelmissani kaksi pikkuista ja niin kovin suloista tattikulhoa. Näitä pikkukulhoja tuleekin käytettyä huomattavasti useammin kuin isoja kulhoja. Finelin pikkuisia kuviollisia kulhoja ei vain tahdo oikein koskaan tulla kirppiksillä vastaan, ilmeisesti niitä on valmistettu aikoinaan vain pieniä määriä. 
Maksoin tästä pikkuisessa tatista 10 euroa ja se oli minusta ihan kohtuullinen hinta. 

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille <3

-PauliinaKommentit

 1. Hieno kulho :) Mukavaa sunnuntai-iltaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mistä sää löydät näitä ihanuuksia?!? Musta tuntuu, et ikinä löydä mitään... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeeksi ahkerasti, kun vaan jaksaa kierrellä niin jossakin kohtaa ne aarteet löytyvät. Käyn kirppiksilää lähes viikottain, välillä montakin kertaa viikossa. Parhaita löytöpaikkoja on minusta rompetorit ja pihakirppikset.

   Poista
 3. Ihana kulho ja kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Herranen aika mikä löytö!!! Ja hienoon kuntoon sen sait :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen löytö ja siitä tosiaan tuli oikein mallikelpoinen yksilö <3

   Poista
 5. Nuo tattikulhot on ihania <3 Mutta tosiaan melko harvoin niitä näkee kirppiksillä. Kiitos puhdistusvinkistä, meiltä löytyy pari Finelin kulhoa, jotka kaipaisivat puhdistusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on niin ihania <3 Toivottvasti saat omat kulhosikin taas loistamaan, minusta tuo tuote on aivan loistava juuri posliinin ja emalin puhdistamiseen.

   Poista
 6. Olipa löytö! Mulla on käytössä Universal stone, mutta en ole koskaan saanut vispilän jälkiä kauhean hyvin lähtemään. Pitääkö hankausta tehdä todella pitkään ja runsaalla aineella vai mikä tehoaa mielestäsi parhaiten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli, aivan loistava löytö <3 Aika lujaa tuon Universalin kanssa saa hinkata ja minä yleensä liotan puhdistettavia astioita kuumassa vedessä ruokasoodan kanssa, sen jälkeen hinkkaan Universal stonella. Liotuksen jälkeen harmaat viirut lähtevät paremmin pois.

   Poista
 7. Hei,olen ihmetellyt miksi tattikulhoissa on painettuna ,toinen vaaleemmalla ja toinen tummemmalla värillä,mistä tuo johtuu?

  VastaaPoista
 8. Varmaan tahatonta vaihtelua painovärin määrässä. Ja joissain tapauksissa painatus on kertakaikkiaan ihan vain haalistunut käytössä. Vertaapa ”kokoelmakuvan” kahta pikkukulhoa: päällimmäisessä kulhossa ei ole vain ”haaleampi painatus”, vaan osa kuvioista/niiden yksityiskohdista on suorastaan kulunut pois. -Saga-

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top