Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pohjoismaisia kirppislöytöjä

Pitäisihän se arvata, että on vaarallista käydä viemässä tavaraa antiikkiliikeeseen. Lupasin nimittäin viedä meille ylimääräisen valaisimen Poriin ystäväni äidin antiikkiliikkeeseen, josta valaisin sitten saa kyydin Helsinkiin ystäväni luokse. 
Tyhjin käsin ei tältä reissulta kotiin todellakaan selvitty. Jostakin syystä en ollut aikaisemmin käynyt Antiikki Korpelan liikkeessä, mutta tämä kerta ei taatusti jäänyt viimeiseksi. 
Valikoima liikkeessä ei ollut suuren suuri, mutta siitäkin huolimatta ( tai ehkä juuri siksi) liikkeessä oli tarjolla paljon itseäni viehättäviä esineitä. Tarjolla oli lähinnä astioita, valaisimia ja muuta pienesineistöä menneiltä ajoilta. Minusta erittäin hyvällä maulla valikoitua tavaraa. Oli ihana rauhassa tutkailla liikkeen valikoimaa.

Silmiini osuikin melkein heti kaunis savikannu. Kannu oli todella kauniin muotoinen ja pintastruktuuri oli todella viehättävä. Nostin kannun käteeni ja huomasin kannun olevan ruotsalaisen Rutebo Leksand-keramiikkatehtaan valmistama, kyseinen tehdas on toiminut vuosina 1956-1990.
Veikkaisin tämän minun hankkimani kannun olevan 60-70-luvulta, varmaa tietoa minulla ei asiasta ei
kuitenkaan ole, mutta muoto ja materiaali viittaisivat noille vuosikymmenille.
Joka tapauksessa minusta tämä kannu on ihan uskomattoman kaunis ja voin vain kuvitella kuinka kauniilta se näyttää jos siihen asettelee kuivuneista "talventörröttäjistä" asetelman. 
Ihana löytö <3



Puolisoni päätyi auttamaan liikkeen omistajaa lampun korjaamisessa ja siinä sitten vierähti tovi jos toinenkin ja minulla oli aivan liikaa aikaa katsella kaikkia suloisia asioita. 
Kaupan ollessa kaikenlaista ihanaa pullollaan niin sitä joutuu ihan tosissaan pidättelemään itseään ja muistelemaan kotona pullistelevia kaappeja. 
Siinä pyöriessäni silmäni osuivat suloiseen pieneen tanskalaiseen emalikipposeen. 
Kulho on Krenitin valmistama ja se on alunperin suunniteltu vuonna 1953, mutta kulhoja myydään vielä tänä päivänäkin. Kulhon suunnittelija on Herbert Krenchel. 
Kulho edustaa loistavasti kaunista ajatonta muotoilua.
Liikkeen omistaja Helena päätti antaa kulhon meille palkkioksi lampun korjaamisesta ja hän vielä nosti pöydälle toisen kauniin tanskalaisen esineen. Tämä esine on tanskalaisen Dansk designin valmistama kynttilänjalka "spider" esineen on suunnitellut Jens Quistgaard. 
Näitä upeita rautaisia kynttilänjalkoja valmistettiin vuosina 1960-69.



Kokemäen Tuohitori kirpputorilta matkaan tarttui Riihimäen lasin valmistamia, Tamara Aladinin suunnittelemia keltaisia juomalaseja. Olen kaivannut juhlavampiin kattauksiin hieman vaihtelua lasivalikoimaan. Vaikka meillä on todella paljon astioita niin juomalaseina meiltä löytyy lähes ainoastaan Riihimäen lasin Kirsi-sarjan laseja. Kirsi-lasit ovatkin osoittautuneet kestäviksi arkikäytössä, mutta ne tuntuvat juhlapöydässä vähän liiankin arkisilta.
Täältä! löydät lisää juttua meidän arkisista astioista.


Kaunis messinkinen amppeli/kynttiläteline löytyi neljällä eurolla. Vielä en ole saanut ripustettua tätä kaunotarta ikkunaan roikkumaan, mutta luulen, että tämä löytää paikkansa keittiön ikkunalta.
Tähän voi sitten sesongin mukaan vaihdella erilaisia kukkia tai kynttilöitä.


Tuohitorilta matkaan lähti myöskin iiihanat Nanny Stillin Grapponia-sarjan juomalasit, mutta apua lasit on vihreät ja minähän olen luvannut ja vannonut, että kerään vain keltaista Grapponiaa.
Olen himoinnut näitä vihreitä Grapponioita jo vaikka miten pitkään. Olen tähän asti pystynyt vastustamaan kiusausta, mutta nyt menin ja annoin pikkusormeni. Käyköhän tässä vielä hullusti?
En vain pystynyt pidättelemään itseäni, kun neljä lasia löytyi niin kohtuullisen hintaan. Huomasinpa tässä eräänä päivänä astiakaappia järjestellessäni, että vihreä ja keltainen lasi sopivat niin upeasti yhteen. Eli eiköhän keltaisen Grapponian sekaan muutama vihreä kipponen sovi.
Nyt meillä ainakin riittää juhlapöytään vähän enemmän lasivaihtoehtoja.


Tälläisiä ihania juttuja on lähtenyt kirppiksiltä matkaani viime aikoina, aika paljon tuntuvat löytöni pyörivän pohjoismaisissa asioissa. Pohjoismaissa on tehty kautta aikojen minusta todella upeaa ja ennenkaikkea aikaa kestävää designia, joten tälläisiä löytöjä toivon tekeväni jatkossakin.

Leppoisaa loppu viikkoa <3

-Pauliina


Kommentit

  1. Ihanat löydöt! Tuon amppelin/telineen olisin ostanut meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoa <3 Tuo amppeli oli niin kauniilla tavalla yksinkertainen, ihastuin siihen oitis.

      Poista
  2. Kannu <3 (Vaikkei muissakaan löydöissä moittimista ole :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannu oli aivan ihana löytö, en vain voinut jättää sitä ostamatta <3

      Poista
  3. Aivan ihania löytöjä!! Ja joopa joo, veikkaanpa, että kun vihreälle antaa pikkusormen niin...
    Mutta kaikkein hienoin on mun mielestä toi amppeli, superhieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Minä kanssa veikkaa, että taisi tuo vihreä nyt viedä mennessään, huoh. Minkäs sitä itselleen mahtaa :D
      Amppeli on huikean kaunis, rakastuin siihen heti!

      Poista
  4. Kauniita löytöjä teit :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Ihania löytöjä. :) Tuo kynttilänjalka viehättää erityisesti, mielenkiintoinen ja kaunis muotokieli!

    VastaaPoista
  6. Minun suosikki on amppeli. Tosin mikä ihme se olisi, kun ikkunoissa roikkuu seitsemän erilaista metalliamppelia. Lisäksi löytyy kesäkukille erilaisia metalliamppeleita. Olen siis hulluna amppeleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on hiljalleen kuoritumassa amppelihullu. Ja, hyvä niin meillä on niin paljon viherkasveja ja hyvähän niitä on saada ikkunaan saamaan valohoitoa.

      Poista
  7. Olipa kivat löydöt. Keltaisen ja vihreän fanina olisin varmasti pyöritellyt noita samoja käsissä. Kynttilänjalat on ihan oma lukunsa. Kummallista, että niitä tuntuu meille löytävän aina vain enemmän. On ostettua, saatua ja itse tehtyä...eikä mistään oikein raaski luopuakaan. Kauneuteen vaan vangittuu niin helposti. Tuo musta on kuin koru. Kyllä löydöillä kelpaa kattailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu, että kynttilänjalat ovat kohta valloittaneet meidän koko kodin, nyt täytyy yrittää laittaa piste sille asialle! Vaikea vaan tosiaan luopua, kun kaikki ovat omalla tavallaan niin kauniita <3

      Poista
  8. Ihania juttuja ja vihreät grapponiat sopii kyllä tosi hyvin keltaisten kanssa. Vihreitä vaan tuntuu liikkuvan aika lailla vähemmän kun keltaisia. Itse olen löytänyt vain kaksi pientä ja kaksi isompaa tarjoilukulhoa - siis kohtuuhintaisia��.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä ja keltainen on niin kaunis parivaljakko. Tosiaan kovinkaan usein ei ole vihreää Grapponiaa tullut vastaan, varsinkaan kohtuullisella hinnalla. Toisaalta hyvä niin, riittää sitten etsittävää kirppiksiltä :)

      Poista

Lähetä kommentti

back to top