Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ornon kattovalaisin

Tämä valaisinten vaihto alkaa jo melkein käymään työstä, meillä on nimittäin taas kerran vaihtunut yksi valaisin, tällä kertaa vaihtui olohuoneen kattovalaisin. Viime kesänä löysimme olohuoneen kattoon hienon viisisakaraisen kattovalaisimen (klik!) Lahdesta Kirpputori Kisällistä, mutta jotenkin valaisin alkoi tuntumaan liian tunkkaiselta muuten niin raikastuneeseen olkkariimme. Vaikka valaisin oli mielestäni juuri oiva pari puisille huonekaluille niin minusta tuntui, että olohuoneessamme oli jo liikaakin puun tuomaa lämpöä. 
Niin ja saahan sitä nainen muuttaa mieltänsä, kröhöm ihan niin useasti kuin vain haluaa, eikö? ;)

Olin siis silmäillyt kirppiksillä valaisimia ajatuksella, että vanha valaisin saa lähteä vaihtoon, jos sattuisi löytymään joku raikkaampi vaihtoehto tilalle. 
Kun eteeni sitten osui kirpputorilla kaunis Stockmann Ornon kattovalaisin, päätimme testata miten se sopisi olohuoneeseemme. En ole ihan vakuuttunut onko tämä "se oikea", mutta jollakin tapaa valaisin on minusta tosi kaunis ja sopii väreiltään olohuoneeseemme. 
Valaisin on minusta samaan aikaan tosi 70-lukulainen, mutta kuitenkin siinä on hyvinkin moderni twisti. 

 





 

                    Mitä mieltä olette, onko uusi valaisin liian "muovinen" meidän tyyliin? 
           Säilöimme vanhan valaisimen varastoon ainakin vielä toistaiseksi jos taas mieleni muuttuu. 

         P.s. Viimeinen kuva on mukana tässä jutussa, koska Kerttu näyttää siinä niin söpöltä <3

                                                          Aurinkoista torstaita <3

                                                                  -Pauliina
                        






Kommentit

  1. Olen pitkään lukenut blogiasi ja ihaillut ihanaa kotiasi. Kaunista ja viihtyisää ja hei, mitä astioita! Onhan tuo lamppu mielestäni oikealla paikalla ja nätti. Muovista, mutta niinhän sitä 70-luvulla alkoi moni asia olemaan. En nyt heti vaihtaisi pois. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa <3 Ei tuo valaisin nyt heti taida vaihtua, jotenkin kivan freesi se on muovisuudesta huolimatta.

      Poista
  2. Kiitos kivasta blogista :) Valaisin ansaitsee ainakin mahdollisuuden, kesää vasten mielestäni kivakin tuollainen muovinen ja kevyt valaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät blogistani <3 Valsiin nyt tosiaan saa mahdollisuuden, koska näyttää tosiaan kivan keveältä ja sopii siis hyvin kesään.

      Poista
  3. Kuvassa valaisin näyttää metallilta tai jopa lasilta, eli muovisuus ei välity. Mielestäni se sopii oikein hyvin olohuoneen tunnelmaan ja muovi ja 70-lukulaisuus voi olla hauskakin yksityiskohta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että 70-lukulaisuus voi olla tässä tapauksessa jopa se juttu! Olen alkanut lämpenemään tuolle valaisimelle koko ajan enemmän.

      Poista
  4. Lamppu on valtavan hyvä olkkariinne! Kuten Kerttukin!

    VastaaPoista
  5. Hieno valaisin! Sopii minusta teille kivasti, jotenkin sopivasti tuon vihreän tuolin kaveriksi. Eikä ole liian moderni, eikös teillä ollut sellainen musta lamppu joskus aikoinaan? Sekin oli minusta oikein hieno. Allekirjoitan muuten tuon liikaa lämpöä puisista huonekaluista :) Siksipä meiltäkin sai lähteä tiikkinen kirjahylly uuteen kotiin, kun olohuoneessa alkoi olla ihan liikaa puuta. Ja siksi se keltainen vitriini muutti meille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon tuolin pariksi minäkin tuota valaisinta ajattelin ja jotenkin aika kiva pari ne onkin. Se keltainen vitriini on niin napakymppi teille, kieltämättä paljon parempi kuin edeltäjänsä <3

      Poista
  6. Tuolista hakee kivasti väriparin. Hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  7. Kaunis valaisin, sopii mielestäni todella hyvin teille ja tuon nojatuolin kaveriksi. Ei minusta muovinen, siten että ei sopisi teille. Minusta on ihanaa kun voi yhdistellä erilaisia materiaaleja.
    Ja, ihailen teidän rohkeaa kotia. Itse koen olevani varovainen sisustaja. Juuri nyt pohdin, uskallanko maalata yhden seinän petrollilla. Meillä kun on hyvin vaalea koti, niin onko sitten liian poikkeava. Saa nähdä mihin päädyn!
    Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Materiaalien yhdistämisestä olen samaa mieltä, minusta koti on paljon mielenkiintoisempi kun on paljon erilaisia pintoja ja materiaaleja. Minä itse toivoisin olevani välillä harkitsevanpi sisustaja, mutta toisaalta olen aina tykännyt hieman rönsyilevästä tyylistä. Se taitaa olla se minun juttu :) Petrooli on ihana sävy ja rohkaisee kyllä maalaamaan, se on kuitenkin suhteellisen helppo maalata takaisin jos ei ollenkaan tykkää.

      Poista
  8. Nojatuoli ja uusi lamppu ovat kyllä hauska parivaljakko, mielenkiintoinen tuo väri. (: Mutta en tiedä, aika tumma lamppu muuten vaaleassa huoneessa. Vaikka onhan noita tummia elementtejä kyllä, hmm. Kyllä minunkin täytyisi makustella hetken aikaa tätä valintaa! (: Hyvä, mutta onko paras, siinäpä sitä pohtimista sitten. Toisaalta ne tummanvihreät verhot sopisivat juuri tämän lampun kanssa hienosti. Noh, ehkä kerrot myöhemmin, saiko lamppu jäädä pysyäkseen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan vähän haasteellinen homma, tykkään valaisimen ja nojatuolin yhdistelmästä, mutta muuten en ole ihan vakuuttunut. Olen kuitenkin päivä päivältä lämmennyt valaisimelle enmmän, että voihan se olla että valaisin saa jäädä. Ainakin siihen asti, kun taas kyllästyn :D

      Poista
  9. Minuun silmääni sopii, en osaa päätellä sopiiko muovinen, kun en tiennyt ennenkuin sanoit sen :) Noita verhojasi ihailen edelleenkin.

    VastaaPoista
  10. Hyvin sopii keväiseen olkkariinne "orno".Komppaan edellistä kommenttia noista verhoista,on ne niin raikkaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valaisin on ilmeisesti sittenkin Sanka Oy:n valmistama, vaikka siitä löytyy Ornon lätkä ja sitä on myyty aikoinaan Stockmann-Ornon kuvastossakin. Verhot on minunkin mielestä iiihanat, onneksi lähdin värjäämään <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top