maanantai 4. huhtikuuta 2016

Siivouspäivä ja kaaoksen taltuttaminen

Eilen ryhdyin järjestelemään aarteitani, vaiko sittenkin romuja. Siivouspäivät lukeutuvat niihin päiviin jolloin tekisi mieli luopua kaikista tavaroista. Nämä ovat niitä hetkiä jolloin tämä keräily ei kyllä tunnu mitenkään päin järkevältä. Kun kaikki kipot ja kupit ovat pitkin huushollia, silloin sitä vasta tajuaa sen tavaramäärän, joita on tullut haalittua turuilta ja toreilta. 
Eilen oli se päivä jolloin tarkoituksella tyhjensin kerralla kaikki ruokailutilassamme olevat kaapit ja mietin todella tarkkaan mitä haluan säilyttää ja mikä saa vaihtaa kotia. Minun siivoustyylini on useimmiten vaan poissa silmistä niin poissa mielestä eli siivoan sullomalla tavarat kaappeihin niin jo näyttää siistiltä.  Tämä olkoon minuun paljastukseni, ihmiset tuntuvat monesti ihmettelevän sitä miten ihanan siististi ja järjestelmällisesti olen kakki asetellut. Totuus siisteydestä piileskelee kaappien uumenissa. 
Nyt laitoin rankalla kädellä tavaraa kiertoon, onneksi meillä on nyt kirppispöytä ja varmaan on vielä aika pitkään, sen verran paljon sain siivottua tavaroita kaapeista. 
Olen nyt sillä tuulella, että on helppo luopua roinasta. Välillä on niitä päiviä, jolloin en luopuisi mistään, tälläiset hetket pitää siis todellakin käyttää hyväksi. 

Voi miten upealta tuntuikaan, kun kaikki jäljelle jääneet tavarat mahtuivat kaappeihin takaisin helposti. Astioita on huomattavasti helpompi käyttää, kun ei tarvitse ensin tyhjentää koko kaappia ja mahtuuhan nyt taas paremmin niitä uusiakin aarteita. 
Kyllä tässä vuosien aikana on tullut se opittua, että minimialistia minusta ei saa tekemälläkään, rakastan niin paljon kirpputoreja, että sitä harrastusta en pysty jättämään enkä kyllä haluakaan. 
Ratkaisu tähän ongelmaan on vähemmän rakkaiden aarteiden kiertoon laittaminen niin voi hyvällä mielellä hankkia jotakin uuttakin tavaraa. 
Nyt on kevätsiivous ruokailutilassa tehty ja oli kyllä todellakin tarpeeseen tullut ja järkevä siivousurakka, tuli puhdistunut olo. Toivottavasti ette järkyty näistä kuvista :D


                            


                

      Puhtaassa, siistissä kodissaan nyt hyvä ottaa rennosti! Mukavaa viikon alkua kaikille!

                                                                -P

22 kommenttia:

 1. En järkyttynyt...minä pyörryin, -ihastuksesta....ja ihan vähän kateudesta! -D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ettet järkyttynyt :D Minä itse vähän järkytyin.

   Poista
 2. Mulle tulee aina näin keväällä sellainen "pesänlaittovietti" johon oleellisena osana kuuluu "tyhjennysvietti" :D Haluan monista tavaroista eroon, ikäänkuin "raikastuu" koti kun saa turhia tavaroita kiertoon. Ja sitten haluaa uusia verhoja ja uusia mattoja ja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta, mutta toisaalta vaihtelu virkistää. Kamalaa sekin olisi jos ei koskaan luopuisi mistä, aina vaan kantaisi kotiin lisää tavaraa :P

   Poista
 3. Tuolla kahvikuppi määrällä kestitsisi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan perustaa Arabian retrokuppien vuokrauspalvelu :D

   Poista
 4. Oi mitä ihanaa värien ilotulitusta! Täällä myös eräs, joka ei voi vastustaa kirppisten kutsuja, vaikka varsinaisesti ei kotiin mitään tarvitsisikaan. Yritän tosin aina kovasti miettiä etukäteen käyttöä jollekkin löydölle, sillä ilman sitä en yleensä kiikuta mitään kotiin. ;) (Yleensä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin minäkin mielestäni olen aina harkinnut tarkoin tarvitsenko tavaraa, mutta minä vaan rakastan kaikkea ja kaunista ja saan perusteltua usein esineen kauneuden varjolla tarvitsevani sitä. Silkkaa itsensä huijaamista siis :D

   Poista
 5. Kaappien tarkastelu aina silloin tällöin tekee kyllä hyvää. Mä myyn vähintään neljä kertaa vuodessa kirppiksillä tavaraa, niin saan ehkä joten kuten pysymään balanssin kirpppishamstrauksen kanssa. Ihania astoita on pöydälläsi kyllä vaikka kuinka! Miten muuten se Kilta-purkki, oliko se mennyt kirpparille kaupaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se purkki oli valitettavasti jo mennyt, anteeksi unohdinkin laittaa sulle viestiä. Meillä oli viimeksi syksyllä pöytä ja taas löytyi vaikka kuinka paljon myytävää, mutta tosiaan on hyvä että pysyy balanssi, ei ole kiva jos kaikki paikat on täynnä tavaraa.

   Poista
 6. Ai että miten ihania astioita! Meilläkin olisi samanlainen raivausurakka tarpeen. Olen vasta siinä vaiheessa, että olen alkanut latoa tavaroita kaapeista esille pinoihin. Nyt on paha vaihe: niistä romppeista pitäisi jotenkin päästä eroonkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on alakerrassa yksi huone nyt täynnä tätä tavaraa, mutta onneksi tiedän minne suurin osa on sieltä menossa. Kauhea homma, mutta ainakin meillä pakollinen homma :D

   Poista
 7. Ai jestas mikä määrä niin ihania kuppeja. Oli siellä rivissä monta keltaista jotka minulta vielä puuttuu. No ompahan taas mitä etsiä kirpuilta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kupit ovat kyllä niin ihania ja onneksi vievät loppujen lopuksi aika pienen tilan :D Toivon sinulle paljon kuppionnea kirppiksille :)

   Poista
 8. Täälläkin oli juuri kahden viikon kirpparipöytä ja tuntuu, että silti sitä tavaraa vielä riittäisi toisillekin kahdelle viikolle myytäväksi. Kevät on tällaista raivauksen ja siivouksen aikaan. :) Sulla on kyllä ihania juttuja, kaunis ja aurinkoinen koti ja hassut kissat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitäisi varmaan varata pöytä koko loppu vuodeksi, että pääsisi eroon kaikesta itselle turhasta :D

   Kiitos, meidän kissat ovat kyllä ihanat ❤️

   Poista
 9. Vinkkaa mille kirppikselle olet näitä ihanuuksia vienyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä postauksessani mainitsinkin eli Kokemäen Tuohitorilla on meillä pöytä :)

   Poista
 10. Aivan ihania astioita mutta kyllä tuo kissa on kaikkein ihanin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä minullekin kissamme ovat kaikista rakkaimmat ❤️

   Poista