tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kylvöhommia


Parasta keväässä on valmistella puutarhaa uuteen kasvukauteen. Työntää pieniä siemeniä multaan ja jäädä odottelemaan kasvua. Yritän aina olla hullantumatta siemenkaupoilla, kun en ole mikään innokkain koulija. Täytyy muistaa omat resurssit ja laittaa vaan sen verran kasvamaan, minkä jaksaa hoitaa. Onneksi salaatit, pinaatit ja monet muut tehdään suorakylvönä niin ei tule liikaa koulittavaa. 

Lehtikaali oli meidän niin kuin ilmeisesti monen muunkin viime kesän hitti, sitä tuli käytettyä monenlaisiin ruokiin. Meidän lehtikaaliviljelmät tuottivat satoa vähän liiaksikin asti, mutta onneksi ymmärsimme laittaa sitä pakkaseen säilöön. Olen kasvissyöjä ja lisäilen lehtikaalia vähän kaikkiin ruokiin, koska lehtikaali sisältää runsaasti kasvissyöjille tärkeitä ainesosia, kuten proteiinia, rautaa, C-vitamiinia, K-vitamiinia ja kalsiumia. 
Jos et vielä ole tutustunut tähän huipputuotteeseen niin suosittelen sitä lämpimästi. 

Pelargoniatkin ovat innostuneet keväästä ja ovat tehneet jo huiman määrän uusia nuppuja, vaikka en ole vielä niitä edes muistanut lannoittaa. Kiitollisia kukkijoita pelargonit kyllä ovat, toivottavasti jakamani uudet pistokkaatkin lähtevät hyvin kasvuun. 

                    

Kaksi kesää sitten rakensimme kasvimaan vanhoista rappusista puretuista liuskekivistä ja piharakennuksesta löydetyistä laudanpätkistä. Ympärille kasattiin luonnonkiviä. Kasvimaan takana näkyy perunamaa ja marjapensaita. Kyllä sormet syyhyää, että pääsisi jo kunnolla tuonne tonkimaan.

                                                                 -P

12 kommenttia:

 1. Varmaan suloisen näköisiä nuo kupit kun pieniä taimia alkaa sieltä nousta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että sieltä rupee jotakin puskemaan :D

   Poista
 2. Oi miten ihana kasvimaa sinulla! Itsellä taitaa tänä vuonna jäädä vähäiseksi kasvattelut. Millään jaksaisi sitä koulimista ja ikkunalautojen täyttymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään myös ❤️ Minäkin mielelläni kasvattelisin, mutta kun tuntuu, että ain jää homma vähän puolitiehen niin täytyy vaan vähän kasvatella ja loput ostaa taimina.

   Poista
 3. Oi lehtikaali menee kasvuun täälläkin tänä vuonna, sillä se on ainoa kaali mitä saan syödä!!! Mä niiiiin odotan kasvukautta. Vielä en voi esikasvatusta aloittaa, sillä työ jäisi miehelle ja miten siinä sitten kävisi. Hups. Vielä pitäisi pari viikkoa malttaa. Ihana kasvimaa teillä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikaali on huipputuote! Niin minäkin odotan, olen ihan täpinöissäni :D

   Poista
 4. Pitääkin kokeilla tuota lehtikaalta vaikka en olekaan ihan täysiverinen kasvissyöjä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ja eiköhän se maistu muillekin kuin kasvissyöjille :)

   Poista
 5. Ihanaa, kesä tulee ja kukkaset. (: Itse toivon, että mun ensimmäinen oma talven yl vaalimani pelargonia jaksaisi kukkia tänäkin kesänä... Hyvältä näyttää toistaiseksi mutta katsellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niin ihanaa <3 Kyllä se varmasti jaksaa, mä teen aina kesän alussa pelargonioille varastolannoituksen, eli laitan kanankakkaa kourallisen ennen kuin istutaan pelargonian ja ovat kukkineet ihan mahtavasti.

   Poista
 6. Voi nuo pienikukkaiset oranssit kupit! En ole nähnyt niitä missään sitten lapsuuspäivien😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ne on kyllä söpöjä, japanilaisia kuppeja. Löysin ne tuolta kaapin perukoilta, kirpputorilta joskus olen ne löytänyt :)

   Poista