Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Keväinen kranssi!

 

ohje keväinen kranssi

helppo keväinen kranssi ohje

Meidän kuistilla on jo ihanan keväinen tunnelma, muutama kirkkaan keltaisena loistava narsissi, nippu pajunoksia ja maaliskuun valo. Ei siihen keväiseen fiilikseen kyllä muuta tarvita. Tänään on tosiaan saatu taas nauttia auringon lämmittävistä säteistä ja juosta karkuun villakoiria, jotka aurinko niin ihanasti tuo esiin. 

Annoin kuitenkin villakoirien juoksennella rauhassa pitkin poikin ja sen sijaan keskityin johonkin mukavampaan puuhaan. Eli askarteluun ja näpertelyyn, muokkasin jouluksi tekemäni kranssin keväisemmäksi. Riisuin havut ja muut talviset koristukset pois ja tilalle vaihtui keväisempiä kaunistuksia. 

tee helppo pääsiäiskranssi

Sidoin koivunoksista tehtyyn kranssipohjaan narsisseja sipuleineen päivineen, sekaan pujottelin muutamia pajunoksia ja höyheniä. Kokonaisuudesta tuli minusta ihana ja juuri ihana kevääseen. Kuvasin kranssi tässä meidän kuistilla, mutta ripustin sen meidän ulko-oveen tuomaan ulos keväistä piristystä. Tete narsissit kestävät hyvin jopa kymmenen asteen pakkasia, mutta jos uhkaa tulla kylmempää niin nostan kranssin takaisin sisälle. 

Tämä kranssi on todella helppo ja nopea tehdä, tarvitset vain:
  • koivunoksia
  • narsisseja tai muita sipulikukkia
  • pajunoksia
  • höyheniä
  • rautalankaa
Sekaan voi myös laittaa myös esimerkiksi tipuja tai pääsiäismunia. Kopistele ensin narsissin sipulit irti toisistaan ja yritä saada ne puhtaaksi mullasta. Sen jälkeen sido koivunoksista pyöreä muoto rautalankaa apuna käyttäen, se saa olla rönsyilevä ei kannata yritääkään tehdä liian tasaista pohjaa jos haluaa, että kranssi on rennon näköinen. Sen jälkeen sido pohjaan narsisseja sipulien tyvestä ja lisää samalla sekaan pajunoksia. Jatka tätä kunnes kranssi on mielestäsi valmis. Lopuksi ujuta sekaan höyheniä ja muita haluamiasi koristeita. Jos käytät tipuja tai pääsiäismunia ne on helpoin kiinnittää kuumaliimalla.  


kranssi sipulikukista

Kuten kuvista näkyy niin minun kuvausassarini oli taas innolla menossa mukana, pajunoksat saivat kyytiä ja kranssikin meinasi tipahtaa pienten uteliaiden tassujen hellästä kosketuksesta. Kivahan se on, että kissoille tulee uusia leluja ja on taas uutta tutkittavaa. Onneksi kisut silti jättävät ensi kosketuksen jälkeen koristukset rauhaan. En muuten uskaltaisi pitää sipulikasveja ollenkaan esillä, sillä nehän ovat kissoille myrkyllisiä, joten jos teillä asustaa nelijalkaisia ystäviä niin kannattaa ottaa tämä asia huomioon. 

helppo keväinen kranssi

diy keväinen kranssi


Lempeää sunnuntaita jokaiseen tupaan.

<3 Pauliina


Kommentit

Lähetä kommentti

back to top