Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kuisti talvikuntoon!

vanhan talon kuisti

Marraskuu alkoi ja nyt onkin hyvä aika laittaa koti talvikuntoon. Vanhassa talossa asuvat varmasti tietävät, että lattiat tuppaavat olemaan melkoisen viileitä. Niinpä lattioille on hyvä levittää mahdollisimman paljon paksuja mattoja, matot pitävät lattiat huomattavasti lämpöisempänä ja onhan mattojen päällä ihana tallustella. 

Poistimme kuistilta vanhan hetekan, vaikka se oli ajatuksen tasolla ihana paikka päikkäreille niin ei siinä kyllä koskaan tullut pötköteltyä eikä varsinkaan nyt, kun kuistilla on aika viileät oltavat. Toimme kuistille takaisin siinä aikaisemminkin olleet rottinkituolit. Lattialle levitimme kaksi suurta puuvillamattoa, jotka kaivoimme esiin varastojen kätköistä. Matot ovat makuuni hieman pliisut, mutta ajavat hienosti asiansa, vaihdetaan sitten taas keväällä räsymatot tilalle. 

kylmän kuistin sisustus

Vaaleat matot toivat kuistille ihanan rauhallisen tunnelman ja varmaankin siksi, innostuin kaivelemaan rottinkiset koristeet tuomaan valoa kuistin ikkunoihin. En halua kutsua niitä vielä joulutähdiksi, vaikka niitähän nuo varmaan onkin :D Mutta kyllähän nyt marraskuussa saa alkaa tunnelmoimaan, on tämä sen verran harmaa ja pimeä kuukausi. Itse olen vielä koko kuukauden käsileikkauksen vuoksi sairaslomalle, niin täytyyhän sitä jotain iloja olla. 

 oliivipuun talvettaminen


kylmän kuistin sisustaminen

Kuistin toisella puolella ei ole mitään suurempia tapahtunut, mitä nyt talvehtivat kukkaset on hieman lisääntyneet. Oliivipuu talvehtii nyt ensimmäistä vuotta ja hienosti on ainakin tämä alku mennyt, se ei pudotellut yhtään lehtiään vaikka joutui sisätiloihin. Useinhan oliivipuu ottaa nokkiinsa, kun olosuhteet muuttuvat. Meidän kuistilla on tähän aikaan vuodesta maksimissaan +15 astetta ja valoakin tulee vielä kohtuullisen hyvin ikkunoista, tälläiset olosuhteet taitavat olla aika mieluisat tuolle nirsoilijalle.

Haaveilen, että saisin lisää säilytystilaa tänne kuistille. Olen tässä pohdiskellut, että miten sen saisi parhaiten toteutettua ja oikeastaan paras vaihtoehto olisi viedä keltainen avohylly, kukkapöytä ja arkku pois ja hankkia niiden tilalle esimerkiksi emännänkaappi/tupakaappi. Tämä ratkaisu voisi myös selkeyttää tätä kuistin sisustusta. Arkku on ihana, mutta sinne on vaikea säilöä mitää, koska tavaroihin on hankala päästä käsiksi ja avohyllyille nyt ei koskaan tee mieli laittaa mitään rumaa. 

vanhan talon kuisti sisustaminen

kuistin sisustaminen


Olen tässä myös haaveillut siitä, että kuistin seinille olisi ihana saada väriä tai jos ihan heti myönnän niin siitä olen haaveillut jo vuosia. En vaan pidä valkoisista seinistä, mutta olen yrittänyt tykätä niistä tässä tilassa, koska tavallaan valkoinen kyllä luo ihanan raikkaan tunnelman värikkäiden huonekalujen kanssa. 

Haluaisin, että seinät pysyisivät jatkossakin melko vaaleana, eli mitään tummaa sävyä en seinille mieti. Pohdinnassa olisi jokin vaalea persikkainen sävy, joka ei kuitenkaan saisi olla liian oranssi. Sellainen sävy sopisi ihanasti yhteen vihreän lattian kanssa. Täällä käsi paketissa ollessa on aikaa miettiä, joten saa nähdä mihin päädymme.

retrotäkki

Kissa ja värikkäät täkit, aina niin toimiva yhdistelmä <3

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Musta tuntuu, ettei tuonne kuistille tule talvea koskaan! Ihana kesäinen tunnelma <3

  VastaaPoista
 2. kiva kuisti,vaihtelu virkistää joten kaapinvaihto voisi olla kiva.minäkin saan ensi kesänä tehdä rauhassa eteisen remontin kun jään eläkkeelle.eteisen "liikenne"vähenee.olen meinaan perhepäivähoitaja ja 4 lasta jää pois liikenteestä.ehkä saan siitä kuistimaisemman ja vaihdan värimaailman.

  VastaaPoista
 3. Nuo kuistin rottinkituolit on niin söpöt! Jokin vaalea sävy seinissä voisi olla kiva, mutta ymmärrän valinnan vaikeuden.

  VastaaPoista
 4. Miksi sinusta ei kuulu mitään?Kaipaan jo kirjoittelujasi!

  VastaaPoista
 5. Niin, miksikähän… myöhemminkin, uudemmissa postauksissa… ?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top