Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Jo jouluttaa!

Heippa pitkästä aikaa, ei minulla ollut tarkoitus pitää blogitaukoa, mutta niin se vaan aika vierähti ja mitä enemmän aikaa kului sitä hankalammalta tuntui palata kirjoittelemaan. Kynnys nousi liian suureksi ja tuntuu, että mikään asia ei ole tarpeeksi suuri tämän hiljaisuuden rikkomiseen. Pieneksi puolustuksekseni sanon, että olin marraskuun sairaslomalla, kun toivuin käsileikkauksesta. Yksikätisenä oli niin toivottoman hidas kirjoittaa, mutta hei täällä ollaan ja nyt pääsenkiin esittelemään teille meidän olkkarin, joka on jo valmiina jouluun, se olkoon tarpeeksi iso juttu. Minulle se ainakin on sitä <3 

douglas kuusi kokemuksia

mistä laadukas joulukuusi

Meille tuotiin kuusi tuotiin sisään jo Itsenäisyyspäivänä, koska haluan nauttia siitä mahdollisimman pitkään. Valitsimme tänä(kin) vuonna lähellä kasvaneen kuusen, mutta lajike oli meille uusi. Meidän kuusi edustaa Douglas-lajiketta, valitsimme sen paitsi kauneutensa vuoksi niin myös siksi, että tämän pitäisi pitää neulasensa todella hyvin ja kun kerran haluan kuusen ajoissa, niin tämä ominaisuus on erittäiin tärkeä. Tämä kyseinen lajike ei myöskään aiheuta allergiaa samalla tavalla kuin perinteinen metsäkuusi. Näin kahden viikon jälkeen täytyy kyllä sanoa, että ainakaan vielä tämä ei ole pudotellut ollenkaan neulasia ja se on mahtavaa se. Toki meillä on myös ollut nyt melkoisen viileä huoneilma ja myös kastelusta olemme pitäneet huolta. Kuusta ei saa päästä kuivumaan.

kaunein joulukuusi

Olohuoneen vaaleanpunaisen tason päälle kokosin minun messinkiset kynttilänjalat, ne tuovat niin ihanaa juhlavuutta. Seinällä on yksi minun uusimmista kirppislöydöistäni. Löysin tuon suloisen kissajulisteen ja pitkään sitä käsissäni pyörittelin, kun se tuntui minusta hieman liian arvokkaalta. Hintaa sillä oli 30 euroa ja tarkemmin ajateltuna, ei se nyt niin kovin suuri hinta ole, kun kehyksetkin hintaan sisältyivät. Olen tyytyväinenen, että tein tämän hankinnan, koska minusta juliste sopii mahtavasti tuonne hirsiseinälle. 

mitä tehdä kun kuusi tiputtelee neulaset

Kaapo taitaa jo nähdä tonttuja ikkunassa, kun niin intensiivisesti ulos tuojottelee. Kuten kuvista huomaa meillä ei hirmuisesti värit jouluksi vaihdu. Minusta keltainen sopii ihan kaikkiin vuodenaikoihin, se antaa niin paljon valoa ja iloa. Keltainen on myös niin kaunis pari messingin kanssa, ne suorastaa loistavat kilpaa. 

miten saada kuusi pitämään neulasensa

Olohuoneen nurkassa valoa antaa tuttuun tapaan samettiset joulutähdet ja ainakihn vielä sieltä loistaa myös lumen tuoma ihana valoisuus. Vielä täytyisi käydä hankkimassa joulukukat ja sitten olisi meidän olkkari täysin valmiina jouluun. 

värikäs joulukoti

Ihanaa ja toivon mukaan stressitöntä jouluviikkoa teille jokaiselle <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Tosi kauniilta näyttää. Tykkään erityisesti noista messinkikynttilänjaloista kynttilöineen. Ihanaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 2. "Meidän kuusi edustaa Douglas-lajiketta"

  Termi "lajike" tarkoittaa tietyn kasvilajin viljelykantaa, joka on yleensä syntynyt tietoisen kasvinjalostuksen tuloksena, mutta joskus myös ottamalla viljelyyn luonnossa spontaanisti syntyneitä mutaatioita.

  "Laji" taas on eliöiden luokittelun (taksonomian) perusyksikkö.

  Douglaskuusi (Pseudotsuga menziesii) on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva, mäntykasvien heimoon (Pinaceae) kuuluva havupuulaji. Saman heimon tuttuja suomalaisia lajeja ovat metsäkuusi (Picea abies) ja metsämänty (Pinus sylvestris). Kaikki kolme mainittua puulajia kuuluvat kuitenkin eri kasvisukuihin eli eivät ole geneettisesti varsinaisia lähisukulaisia.

  Kasvitiede on kiinnostavaa ihan kotipuutarhurinkin näkökulmasta.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että kirjoitit postauksen! Ja oi, onpa upea jälleen teidän kuusi. Todella kaunis kokonaisuus ja nuo rusetit kuusen oksilla on aivan ihanat! Kaunista ja rauhallista joulua <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top