Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vaaleanpunaista sen olla pitää!

paras maali oveen

paras maali ulko-oveen

Heippa pitkästä aikaa. Heinäkuu hurahti ohi vauhdilla ja en ole ehtinyt ollenkaan tänne blogiin mitään rustailemaan. No ehkä kesästä kuuluukin nauttia ulkotiloissa, eikä tietokoneen äärellä. Täällä on tapahtunut kaikkia pieniä projekteja, minun sydäntäni lämmitti eniten kasvihuoneen oven uusi sävy. Rakas ystäväni maalasi sen samalla, kun hän oli viettämässä meillä kesälomaansa. Ystäväni on yhdeltä ammatiltaan maalari, joten mielelläni annoin tämän tehtävän ammattilaisen käsiin. 

Kasvihuoneen ovi on ollut käsittelemätön aina ja en ole saanut sitä aikaisemmin käsiteltyä, kun en yksinkertaisesti osannut päättää, että tulisiko siihen pelkkä öljy vai maalattaisiinko se. Nyt päätin, että kyllä ovi kaipaa väriä ja mikä olisikaan ihanampi sävy siihen kuin vanha roosa. Maaliksi valikoitui Frenchic paintin ulkokäyttöön soveltuva vahaa sisältävä kalkkimaali. Ovi maalattiin kahteen kertaan ja en kyllä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen, sävy todellakin on niin täydellinen tähän suloiseen kesähuoneeseeni. Kasvihuoneen edustalla oleva tuoli on maalattu samalla maalilla ja sävyllä, siinä maali on kestänyt todella hyvin, joten sen perusteella uskalsin valita saman maalin myös tähän oveen. 

mikä maali ulko-oveen

oven maalaminen

peilioven maalaaminen

Oven sisäpuoli sai jäädä kulahtaneen valkoiseksi, koska minusta rosoisuus vaan sopii kasvihuoneen tyyliin. Ei tarvitse olla liian hienoa ja siloiteltua. Kasvihuoneen edustan kukkaset ovat aivan villiintyneet hurjasti. Ihaninta on se, että paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki kukat ovat minun itseni kasvattamia tai talvettamia. On niin ihanaa, kun joka kesä ei tarvitse ostaa uusia kukkasia. Siinä säästää rahaa ja myös luontoa. 

Olen aivan hulluna kukkasiin ja minusta niitä ei voi koskaan olla liikaa. Onnekseni myös pörriäiset ja perhoset ovat löytäneet tiensä puutarhaamme ja nauttivat kukista, joita olen tänne istuttanut. Meiltä löytyy puutarhasta myös pari niittykukka länttiä ja ne tuntuvat myös olevan pörriäisten mieleen, niitä alueita voisi ensi keväänä vielä laittaa lisää. 


kasvihuoneen sisustaminen


Muutenkin kasvihuoneessa on kaikki oikeinkin mallillaan, tomaatit alkavat punastelemaan kovaa vauhtia ja ollaan näitä herkkuja jo pistelty ihan urakalla poskeenkin. Kyllä se vaan niin on, että ne itse kasvatetut tomaatit maistuvat aina vaan niin makoisalta. Oman maan sato tuntuu keväisin aina niin kaukaiselta, silloin kun iskee pieniä siemeniä multaan, voi vaan haaveilla näistä herkuista. Onneksi kasvatukseni onnistuivat ja nyt saadaan toden teolla nauttia näistä oman puutarhan herkuista. 

oven maalaaminen

kasvihuoneen oven maalaus

Toivotaan, että saadaan vielä elokuussa nauttia kauniista kesäpäivistä, koska onhan elokuu vielä ihan täysin kesäinen kuukausi. 

Lempeää sunnuntaita <3 

<3 Pauliina


Kommentit

  1. Oveen valikoitui todella kaunis sävy! Ihanan näköistä, kerta kaikkiaan.

    VastaaPoista
  2. Voi, miten suloinen! Ja todella kaunis vaaleanpunaisen sävy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top