Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kesäkeittiö 2022

 


Mites tämä kesä taas juoksee näin hurjalla vauhdilla, ollaan jo pitkällä heinäkuussa ja en ole vielä ehtinyt vilauttamaan teille meidän kesäkeittiötä. Tämä on kuitenkin paikka, jossa käytännössä asutaan kaikki kesät. On niin ihanaa tehdä ulkona ruokaa eikä tarvitse ruuanlaitolla lämmittää jo entisestään kuumaa asuntoa. 

Rakensimme tämän kokonaisuuden pari vuotta sitten, aikaisemmin tämän tilalla oli pelkkä valmis paviljonki. Siellä ei ollut mahdollista ruokia valmistella, ainoastaan grillaaminen onnitui. Aiemmin grillasimme ainoastaan tulella, mutta kun kesät ovat olleet niin kovin kuiva, hankimme myös kaasugrillin. Se mahdollistaa grillaamisen myös silloin, kun metsä- ja maastopalovaroitus on voimassa.

itse tehty kesäkeittiö


Kesäkeittiön sisältä meiltä löytyy pieni sähköliesi, jonka päällä on hyvä keittää uudet potut, samalla kun muut murkinat kypsyvät grillissä. Pitkän tason päällä on hyvä esivalmistella ruuat. Jääkaappia tai vesipistettä meiltä ei kesäkeittiöstä löydy, mutta sitä ei olla koettu ongelmaksi. Jääkaappi on meidän piharakennuksessa ja vesipiste löytyy ihan nurkan takaa. 

kesäkeittiön sisustus

Kesäkeittiön sisustus on pysynyt lähes samanlaisena sen valmistumisesta lähtien. Ikkunoissa roikkuu minun aikoinaan itse värjäämät verhot. Pöytänä toimii  lankkupöytä, jonka puolisoni nikkaroi kymmenen vuotta sitten, kun muutimme tähän kotiin. Se oli meillä aluksi sisällä, mutta minusta se oli sinne liian ronski, sen sijaan täällä ulkona se on just hyvä. 

Tuolit olemme hankkineet vuosia sitten Ikeasta ja ne on edelleen ihan loistavassa kunnossa. Tänä vuonna hankin niihin uudet istuintyynyt, koska edellisiin tuli homepilkkuja ja ne ei lähteneet eneää pesemällä puhtaaksi. Nämä uudet tyynyt hankin sillä periaattella, että kankaan pitäisi kestää paremmin myös kosteutta. Toivotaan, että nämä tyynyt olisivat nyt pitkäikäiset. 


keskeittiö tee se itse


kesäkeittiö vanhoista ikkunoista

Keäsöisin on myös ihana nautiskella täällä kesäkeittiön ympärillä. Nauttia olostaan lukuisten aurinkokennovalaisimien ja kynttilöiden loisteessa. Elokuussa erilaiset valot loistavat vieläkin kauniimmin, kun illat alkavat olla hämäriä. Tässä todellakin on siis vieläkin kesää reilusti jäljellä, ihanaa. 

valot kesäkeittiöön

kesäkeittiön sisustus

Ihanaa alkanutta heinäkuuta <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kiitos tästä ihanuudesta!
  Itselläni rakenteilla parhaillaan kesäkeittiö ja pidän erityisen paljon tästä sinun rehevästä, runsaasta ja värikkäästä tyylistä. Ajattelin pienen lieden sijaan hommata kaasuhellan, jolloin myös uuniruokien valmistus onnistuu muun touhuamisen ohella. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos tästä oli hyötyä ja iloa <3 Uuni ei varmasti ole huono idea, välillä ollaan itsekin mietitty sen lisäämistä.

   Poista
 2. Niin syötävän ihana paikka. ❤❤🧡

  VastaaPoista
 3. Onhan tuo kesäkeittiönne aivan ihana!

  VastaaPoista
 4. Tämä teidän kesäkeittiö jaksaa ihastuttaa! Varmasti myös todella kätevä keittiön korvaaja kesäisin <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top