Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Puutarha täynnä kukkia ja pörinää!

Nyt eletään ihan parasta aikaa meidän puutarhassa, tänä vuonna se koitti vain hieman aikaisempia vuosia myöhemmin, nimittäin ihana omenapuiden kukinta. Makuuhuoneen ikkunasta näkyy satoja valkoisena loistavia kukkasia ja puutarhassa kuuluu ihana tasainen pörinä, kun pörriäiset ovat ahkerina työssään. Vanhat omenapuut ovat todellakin nyt kauneimmillaan. 

Ensimmäiset kuvat onkin napattu meidän makkarin ikkunasta, sieltä on tällä hetkellä kyllä niin ihanat näkymät. Sänkyyn voisi jäädä pötköttelemään vähän pidemmäksikin aikaa ja ihailla tuota ikkunasta loistavaa kukkapilveä. 
Pakko oli käydä kameran kanssa heilumassa pensasaidan toisella puolellakin, meidän talo näyttää niin somalta kun se on ihan peittyneenä kauniin kukkapilven taakse. Vaikka omenapuiden kukinta kestää vaan hetken, niin se on silti vaan joka vuosi niin maagista, että sitä todellakin kannattaa aina odottaa. 

Näiden kuvien ottaminen ei ollut ihan helppoa, pensas-aita on kasvanut niin korkeaksi, että ei tälläinen pätkä sieltä enää mitään kuvia saanut. Jouduin siis hakemaan ihan tikkaat avuksi ja niillä sitten kiikuin kamera kädessä ihan keskellä ajotietä :D Onneksi kotitiellämme ei ole paljoa liikennettä ja sain rauhassa puuhastella. Muuttaessamme tähän taloon, meillä oli 16 vanhaa omenapuuta, nyt niitä on jäljellä vielä kymmenen. Puut alkavat olemaan niin hauraita ja vanhoja, että niissä tapahtuu ihan luonnollista poistumaa, eli ne ovat kaatuneet ihan omia aikojaan. Ainoastaan yhden olemme kaataneet omatoimisesti. Meidän täytyisikin kiireen vilkkaa istuttaa uusi hedelmäpuita puutarhaan, jotta ne ehtisivät vielä kasvaa ennen kuin nämä kaikki kauniit omppupuut ovat menneet. Syksyisin toki olen sitä mieltä, että meillä on puita ihan riittävästi, mutta minä rakastan tätä hedelmäpuiden tuomaa tunnelmaa ja en osaa edes kuvitella miten tylsältä puutarhamme näyttäisi, jos siellä ei olisi näitä kauniita puita. 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Vanhat omenapuut ovat todella kauniita.

    VastaaPoista
  2. Voi, miten kaunis puutarha teillä on. Olen samaa mieltä, että omenapuiden kukkiessa puutarha on parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  3. Oi kun ihana tunnelma! Hedelmäpuut ovat kevään kaunistus kukkiessaan ja mikä nautinto sitten kun satoa tulee. Itse olen iloinnut luumupuiden kukinnasta ja nyt vasta nuoret omenapuut aloittelevat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top