Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ruokailutilan uudet leikkisät verhot!

Kaupallinen yhteistyö: PaaPii Design

paapii design puuvillakankaat

Ompelin meidän ruokailutilaan uudet ihanat verhot,  kuosiksi valikoitui kotimaisen PaaPii:n valikoimista upea Sato-kuosi (aurinko). Heillä olisi ollut valikoimissa vaikka kuinka monta ihanaa kangasta, mutta tässä kankaassa minua ihastutti upeiden värien lisäksi, ihanat kaarevat muodot, tämä kuosi on minusta ihan täydellinen pari meidän pyöreäraunaisen maton kanssa. Kuosin on suunnitellut Anniina Isokangas, joka on myös perustanut upean Paapii designin. Kangas on kauniisti laskeutuvaa luomupuuvillasatiinia ja siinä on ihana kiilto. Täydellinen kangas siis sisustukseen kuin myös vaatetuskankaaksi. Minulta jäi tätä kangasta hieman yli ja mietin, että voisin ommella siitä vielä tyynynpäällisen. Se näyttäisi varmasti ihanalta tuon ruokailutilan nurkassa nököttövän nojatuolin parina.

PaaPii Design on kotimainen yritys, joka on syntynyt luomisen ilosta ja halusta tuottaa kotimaista designia. Heiltä saa myös ihania vaatteita ja ne kaikki ommellaan heidän omassa ompelimossa Kokkolassa. Kankaat valmistetaan vastuullisesti Euroopassa, tarkoin valitun yhteistyökumppanin toimesta. Vastuullisuudesta ja yrityksen filosofiasta voit lukea lisää täältä(klik!). Itse rakastan PaaPiin tuotannossa erityisesti, leikkisyyttä, värikkyyttä ja ennakkoluulottomuutta. Kankaiden upeissa kuoseissa on todellakin uskallettu leikitellä, eikä värejä todellakaan ole säästelty. Kaikki sisustustekstiileiksi sopivat puuvillakankaat löydät täältä(klik!)


laadukkaat kotimaiset kankaat

kotimaiset värikkäät sisustuskankaat

Verhojen ompelu vaihe vaiheelta:
 • Ensin mitataan ikkuna ja päätetään minkä pituiset verhot haluat ommella. 
 • Tähän mittaan lisätään käännevara, n.25-35cm riippuen siitä minkä levyiset käänteet haluaa tehdä. Itse tein ylös 10cm käänteen ja alas 20cm käänteen. 
 • Piirsin kankaaseen merkkauskynällä ensin leikkauslinjan, jota pitkin on helppo leikata suoraan. Viivan piirtämiseen käytin apuna vatupassia. 
 • Tämän jälkeen ryhdytään leikkauspuuhiin. Leikkasin ensimmäisen verhon, jonka jälkeen kohdistin siihen toisen verhon. Tässä kankaassa on sen verran näyttävä kuvio, että halusin ne kohdistaa, se ei toki ole välttämätöntä. 
 • Leikkaamisen jälkeen, mittasin ja taitoin käännökset nuppineulojen avulla, jonka jälkeen silitin käänteet. Silittäminen helpottaa ompelua, kun kangas pysyy napakasti paikoillaan. 
 • Sitten vain surruttelemaan hyvän musiikin soidessa.
 • Valmista tuli ja nyt onkin sitten jo verhojen ripustamisen vuoro. Meillä on perinteiset verhotangot ja halusin ripustaa verhot verhonipsuilla kiinni. Jos haluaa, että verhotanko jää piiloon verhojen taakse, voi verhojen yläreunaan ommella verhonauhan. 
miten ommella pitkät verhot

Kankaan leikkaamisessa kannattaa käyttää laadukkaita kangassaksia, lopputuloksesta tulee huomattavasti siistimpi. 


Käänteet on helpompi saada tasaiseksi, kun kankaan saa levitettyä kokonaan tasaiselle alustalle.


keltamustat verhot

Siellä jo toinen verho roikkuu ikkunassa ja toinen on vielä ompeluvaiheessa. Ompelussa on kyllä se ihanaa, että siinä todellakin näkee heti oman kättensä jäljen. En ole itse mikään maailman taitavin ompelukoneen käyttäjä, mutta tälläiset helpot ompelutyöt onneksi sujuu minultakin. 

paapii design kokemuksia

kokemuksia paapii design

kotimainen puuvillakangas

Uusilla tekstiileillä kodin ilme todellakin päivittyy helposti ja nopeasti. Meidän ruokailutila tuntuu nyt ihan uudelta, vaikka täällä ei ole muuta uutta, kuin nämä aivan ihastuttavat verhot. 

paapii puuvilla kankaat

kotimaiset kankaat

Jos innostut sisustamaan kotia uusilla tekstiileillä niin PaaPiin verkkokaupasta saat -10% alennusta kaikista puuvillakankaista koodilla "PUUVILLA10", alekoodi on voimassa 29.4.-13.5.2022.

PaaPii Designin tehtaanmyymälässä voit vierailla osoitteessa: Terminaalinkatu 7, Kokkola. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Ihanat verhot ja niin ihana ompelukone. Tuo kone on niin kaunis, että tuota viitsii pitää esilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone on kyllä aivan upea, se on Singerin juhlamalli <3

   Poista
 2. Onpa kivat verhot! Kuosi tuo kivaa särmää ja sopii tosi hyvin kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään näistä kyllä itsekin tosi paljon, jotenkin huoneeseen tuli ryhtiä näiden mukana <3

   Poista
 3. Ihanat verhot 😊 Millä värillä ja sävyllä olet (oletettavasti) maalannut seinät? 🤩

  VastaaPoista
 4. Kauniit verhot, hyvin sopivat kokonaisuuteen.🌞aurinkoinen kokonaisuus.💛

  VastaaPoista
 5. Aivan täydelliset verhot,😍pöytäliina vielä samasta kankaasta😊

  VastaaPoista
 6. Ihanat verhot! Lisäksi pitää kysyä, mistä on tuo ruokapöytä? Se on niin kaunis noilla siroilla metallijaloilla <3

  VastaaPoista
 7. Itse en millään voisi hyväksyä noita verhoja omaan kotiini, musta väri vain ahdistaa niin - jopa näissä kuvissa - mutta sinulla sointuu hyvin ihan KAIKKEEN muuhun. Todella ehyt kokonaisuus! Huone ei voisi näyttää paremmalta! - Saga -

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top