Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Parempia unia!

Kaupallinen yhteistyö: Porin Villa ja Peite

hengittävät ja ekologiset tyynyt ja peitot

kotimaiset tyynyt ja peitot

Meille tuli ajankohtaiseksi uusia tyynyt, peitot, patjat ja sijauspatja. Olin asiasta oikeastaan aika onnellinen, koska edellisen kerran kun hankimme uudet patjat, tyynyt yms. olimme aivan liian hätäisiä, ostimme vaan jotakin nopeasti. Nyt tässä vuosien mittaan olen tullut tietoisemmaksi siitä millaisessa pedissä haluan nukkua ja valitettavasti myös siitä, että tällä hetkellä me nukumme muovikerrosten välissä. Miten ällöttävä ajatus, yritämme välttää muovia kaikessa ja kuitenkin painamme päämme polyesteri tyynyyn ja hengittelemme sitä n. 8 tuntia joka ikinen yö. Tälle asialle olisi siis todella tehtävä jotakin. 

suomalainen villapeitto

Meidän sängyssä ei oikeastaan ollut mitään muuta hyvää kuin pellavalakanat ja minun ihana painopeitto, jonka hankin Porin villa ja peitteestä, olen rakastanut peittoa ihan ensi hetkestä alkaen. Olen todella levoton nukkuja ja siksi halusin valita itselleni tälläisen painavamman peiton. 4,5 kilon peitto rauhoittaa ja sen alla ei tule kieriskeltyä niin paljon kuin tavallisen kevyen peiton alla, mutta peitto ei myöskään ole liian painava ja mikä parasta se on täysin hengittävä ja muoviton. Rakkaudesta peittooni otin yhteyttä Porin Villa ja peitteeseen ja menin tutustumaan heidän tehtaanmyymälään, koska halusin hankkia meille sieltä myös muut kamppeet sänkyyn. Tiesin, että se on oikea paikka, kun haluan jatkossa nukkua yöni hengittävissä luonnonmateriaaleissa.

kokemuksia porin villa ja peite

hengittävä peitto ja tyyny

kokemuksia porin villla ja peite

Sain tehtaanmyymälässä kattavan esittelyn ihanista luonnonkuituisista tuotteista ja pääsin myös hypistelemään ja testailemaan tuotteita. Valitsin meille molemmille villatäytteiset tyynyt ja puolisoni saa jatkossa nukkua pehmoisen villapeiton alla. Villa on materiaalina oikeastaan vertaansa vailla, sillä se ei hiosta kuumallakaan säällä ja kylmällä ja kostealla se taas tuntuu ihanan lämpimältä. Ihminen hikoilee viikossa jopa 7 litraa, se on aikamoinen määrä, villa haihduttaa tehokkaasti pois imemänsä kosteuden, tästä syystä villa ei tunnu koskaan kostealta. Villa on myös erittäin ekologinen vaihtoehto, se voidaan hävittää kompostoimalla tai polttaa energiaksi. Villaan ei tarvitse lisätä kemikaaleja, koska se on luonnostaaan paloturvallinen. Porin Villa ja Peite käyttää vain ja ainoastaan mulesing-vapaata villaa. 

Tyynyn paksuutta voi säädellä ottamalla täytettä pois tai lisäämällä täytettä. Tyynyn mukana tulee kätevä täyttöpussi, jos tyyny tuntuu liian matalalta. Tyynyn täyte on irrallisena tyynyn sisällä, joten se on todella helppo möyhiä mieleiseksi. Villan käyttöikä on todella pitkä, villa puhdistaa itse itsensä, mutta tarvittaessa tyynyt voi heittää pesukoneeseen ja pestä 30 asteisessa villapesuohjelmassa. Vetoketjun kiinnipysymisen voi varmistaa hakaneulan avulla. Tyynyn täytteet kannattaa kuivausvaiheessa ottaa pois tyynyn sisältä ja kuivata ne ilmavasti pyyhkeen päällä. 

nuku yösi paremmin hengittävissä luonnonmateriaaleissa

kokemuksia porin villa ja peite

Kaikki Porin Villa ja Peitteen tuotteet valmistetaan Porissa eli itselleni tuotteet on todellista lähituotantoa, asun tässä n. 30 kilometrin päässä. Siellä näitä ihania tuotteita valmistetaan jo yli 90-vuoden kokemuksella. Tuotteiden hintoja katsellessa suorastaan hämmästyy, näin upeat, laadukkaat ja kestävät tuotteet ovat todella kohtuullisen hintaisia, koska ne myydään suoraan tehtaalta meille kuluttajille. 

Villa ja Peite pyrkii käyttämään mahdollisuuksien mukaan tuotteissaan Suomalaisen lampaiden villaa, se soveltuu karkeutensa ja kiharuutensa vuoksi loistavasti tyynyjen ja peittojen täytteeksi, koska se pysyy kuohkeana pitkään. Juuri karkeutensa vuoksi se ei ole kelvannut vaateteollisuudelle ja suuri osa villasta onkin päätynyt aiemmin jätteeksi, mutta onneksi nyt ollaan siinä pisteessä, että se kelpaa näin upeaan käyttöön. En voisi olla onnellisempi kun pääsen jatkossa nukkumaan yöni kotimaisessa ja hengittävässä pedissä. 

nuku yösi luonnonkuiduissa


myrkyttömät petivaatteet

ekologinen ja myrkytön peitto

Lampaanvillaa tutkittaessa on havaittu, että villa myös helpottaa monia kiputiloja, joten villaiset petivaatteet ovat loistavia reumaatikoille ja ne voivat tuoda helpotusta myös muille kivuista kärsiville. 

En ehtinyt edes kissaa sanomaan, kun meidän nelijalkainen oman arvonsa tunteva ystävämme oli valloittanut pedin. Sinänsä ihan kiva, että kissakin kelpuuttaa, mutta eiköhän me ihmiset arvosteta näitä patjoja kuitenkin vieläkin enemmän. Jos Kaapo ei meinaa antaa meille sängystä sijaa niin täytynee hankkia hänelle oma lemmikkitatami. 

muoviton tyyny peitto

hengittävä painopeitto

paras peitto ja tyyny


Kerron teille myöhemmin käyttökokemuksien kera myös meidän uusista patjoista ja petarista. Siitä mitkä me valitsimme ja miltä yöt ovat uusilla patjoilla tuntuneet. 

Yhden ongelman olen huomannut heti näissä meidän uusissa patjoissa ja muissa petivaatteissa. En haluaisi lähteä enää sängystä minnekään, on ihan luvattoman ihana makoilla tässä pedissä, pehmoisten materiaalien ympäröimänä. Mutta se on kyllä vain ja ainoastaan positiivinen asia, sillä aiemmin minun selkäni huusi aamuisin hoosiaannaa ja sen vuoksin oli noustava jo ennen kuin tahtoikaan. 

Villa & Peite tarjoaa ilmaisen toimituksen kaikille seuraajilleni! Itse voin suositella jokaiselle Painopeittoa sekä Villapeittoa ja Villatyynyä jotka meillä on itsellä käytössä. Koodilla "keltainenkahvipannu" saat ilmaisen toimituksen kaikista peitto ja tyyny tilauksista! Voimassa 31.3. asti. 

Täältä(klik!) pääsette tutustumaan kaikkiin Porin Villa ja Peitteen tuotteisiin. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kuulostavat aivan ihanilta tuotteilta ja Kaapokin sen todistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihan täydellisen ihania, ollaan kyllä kaikki niin tyytyväisiä, kissat todellakin mukaan lukien <3

   Poista
 2. Kuulostaa enemmän kuin hyvältä, mutta miten mahtavat sopia allergiselle? Itse kun saan allergiaoireita villasukkia neuloessani enkä voi pitää villasta tehtyjä vaatteita, pipoa tai kaulahuivia. Lapaset ja villasukat ok, koska eivät ole niin lähellä kasvoja=nenää. Mutta löysin silkkipeiton joku aika sitten ja siihen olen ollut tyytyväinen.
  Olisi kiva tietää, onko noiden esittelemiesi tuotteiden villa jotenkin käsitelty niin, ettei se allergisoi. Tai ehkä se ei peitteen ja tyynyn täytteenä ole niin allergisoivaa, koska välissä on tietysti kangas (puuvillaa?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä ihan loistavia, uskoisin kyllä, että käy myös allergisille. Puolisollani on myös allergioita, mutta näistä ei saa mitään oireita. Villan päällä on kuitenkin paksu puuvillakangas. Voin vielä tiedustella asiaa suoraan valmistajalta <3

   Poista
 3. Uusin äskettäin peitot, mutta vaikka muutoin tykkään luonnonmateriaaleista ja käytän villavaatteita päivittäin, niin vuodevaatteissa haluan 60 asteen pesumahdollisuuden. Mitähän vaihtoehtoja mahtaisi olla sellaisella rajoituksella luonnonmateriaaleissa 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla luonnonmateriaalisia peittoja ja tyynyjä, jotka ylipäätään tarvitsi tuota 60 asteen pesua. Luonnonmateriaalit ovat luonnostaan hygieenisiä ja siksi niille myös riittää matalampi pesulämpötila. Villa toki rakastaa tuuletusta ja toimin näiden peittojen ja tyynyjen kanssa samoin kuin villavaatteiden kanssa, eli kunnon pakkasella vaan päiväksi ulos ja ovat sen jälkeen ihanan raikkaita.

   Poista
 4. Todella hyvän oloisia tuotteita, täytyy tutustua! Meillä on käytössä untuvaa, mutta tuo kotimaisuus on kyllä ehdottomasti plussaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämmöllä, minusta on upeaa, että Suomessa valmistetaan näin ihania tuotteita <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top