Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Sametti eläintaloudessa!

kissa ja sametti

miten estää kissan kynsiminen

Yksi aihe josta saan jatkuvasti kyselyjä on sametti, meillä on paljon sametilla verhoiltuja huonekaluja ja löytyyhän meiltä myös noita nelijalkaisia ystäviä. Saan juurikin kyselyitä tähän yhdistelmään liittyen ja nyt yritän vastailla kaikkiin näihin kyselyihin. 

Ihan aluksi minun mielestäni sametti on aivan loistava valinta eläintalouteen, varsinkin jos puhutaan laadukkaasta ja tiivisti neulotusta sametista. Samettiin kyllä jää karvat kiinni, mutta ne eivät imeydy kuitujen sisään vaan jäävät kiinni vain kankaan pintaan, josta ne on mielestäni erittäin helppo puhdistaa. Suurin osa karvoista lähtee hyvin irti imurin harjasuulakkeella ja poistan karvoja myöskin kumiharjalla, jonka olen ostanut lemmikkieläinliikkeestä. 

mitä materiaalia kissa ei raavi

sametti ja kissat

Minulla on vuosien saatossa ollut lähes aina kissoja ja myös kokemusta monenlaisista materiaaleista huonekaluissa ja minusta ehdottomasti helpoimpia on ollut sametti. Meidän kissat ei myöskään koskaan ole raapineet samettia, ilmeisesti heidän kynnet ei kunnolla uppoa siihen ja se ei siten ole kiva materiaali raapimiseen. Sen sijaan huonekalut, jotka on verhoiltu jollakin eläväpintaisella kankaalla saa kyllä osumaa kynsistä ja myös karvoja on niistä ollut tosi hankala saada pois, kun karvat imeytyvät kuitujen sisään. 

Tässä kohtaa täytyy myös mainita, että minusta pitkäkarvaisten kissojen karvoja on paljon helpompi siivota kuin lyhytkarvaisten. Lyhyet karvat ovat terävämpiä ja ne uppoavat materiaalien syvyyksiin ja siksi niitä on tosi hankala poistaa, mutta sametin kanssa tätäkään ongelmaa ei ole ollut. 

kissan karvat ja sametti

sametti ja eläimet

sametin puhdistaminen

miten karvat pois sametista

Kaapon lemppari paikka on tämä vaaleanpunainen Askon valmistama Marketta lepotuoli ja sen kyllä tästä tuolista näkee, siinä on istuinosassa aina sama sävy kuin tuossa ystävässämme. Mutta karvat saa helposti pois kumiharjalla, jota Kaapo tässä niin suloisesti esittelee. Pakkasella tuntuu, että karvat menevät sähköiseksi ja silloin kostutan harjaa kevyesti suihkupullolla ja karvat lähtevät pois ihan leikiten. 

kynsiikö kissa samettia

sametti ja eläimet

Kerttu on valinnut nukkumapaikakseen rottinkituolin ja siinä oleva tyyny on suorastaan kamalassa kunnossa aina ja siitä karvoja onkin vaikempi saada pois. Tyynyn materiaali on sen verran huokoista, että se tuntuu imevän kaikki karvat sisäänsä, vaikka Kertun karvat on yleisemmin helpommin puhdistettavissa. Tämä tyyny onkin nykyään Kertun oma tyyny, ihmiset saa sitten istua eri alustalla. 

sametti koirataloudessa

sametti kissat

sametti eläintaloudessa

Minä siis sanoisin, että nykyaikaista laadukasta samettia ei kannata pelätä vaikka olisikin eläimiä. Tämä aiheeton pelko on monelle varmasti tullut vanhojen plyysihuonekalujen vuoksi, koska ne ovat kyllä oikeita karvamagneetteja. Niissä erona on se, että kangas on usein hieman karheaa ja kovaa, kun taas tämä nykyään verhoiluissa käytettävä sametti on pehmeää ja tiivisti neulottua. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Ihanat Kaapo ja Kerttu! Niin nautinnolliset päikkärit menossa. Kaapon turkin väri mätsää hyvin tuon nojatuolin väriin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He ovat niin söpöjä <3 Kieltämättä harmaa ja vaaleanpunainen on aika ihana väriyhdistelmä, taitaa kKaapokin sen tietää <3

   Poista
 2. Samat sanat :)
  Itsellä yksi ainoa samettipintainen tuoli ja se on pianotuoli, teippiharjalla lähtee karvat hyvin.
  Samoin on pitkäkarvaiset koirat, helpompi on siivota niiden karvat kuin lyhytkarvaisten koirien karvat. Lyhyet karvat menee mattojen loimiin eikä niitä saa irti kuin yksitellen pinseteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä uskomattoman hyvä materiaali eläinkotiin, tykkään ihan älyttömän paljon <3 Lyhyet karvat on kyllä erittäin vaikeita puhdistettavia, siitä ei vaan pääse mihinkään.

   Poista
 3. Kaapo ja Kerttu <3 Ihanaa, että laadukas sametti toimii myös kissankarvojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He ovat niin ihania ja tosiaan ihanaa, että sametti myös toimii, koska minä rakastan sitä materiaalia <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top