Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kattaus tekee juhlan!

 

jouluisia kattausvinkkejä

Meidän joulupöytä vuosimallia 2021 tulee näyttämään tältä. Hankin pitkästä aikaa ihan uuden pöytäliinan, koska kaikki kaapista löytyvät liinat ovat auttamatta aivan liian lyhyitä meidän nykyiseen ruokapöytään. Mutta tässä uudessa liinassa on se parasta, että tämän päälle voi laittaa myös niitä kaapista löytyviä liinoja.

Uusi liina on pellavaa ja se on todellakin nyt tarpeeksi pitkä ja jos ollaan ihan tarkkoja niin sehän on aivan liian pitkä. Koska olen hieman laiskahko ompelukoneen käyttäjä lyhensin liinan nyt tälläisellä pikatekniikalla. Eli sidoin roikkuvat päät punaisella samettinauhalla ja päälle kiinnitin rusetin, tästä tuli minusta aika suloinen lisä joulupöytään. Niin suloinen, että en taida ihan hetkeen pöytäliinaa lyhentääkään sopivan mittaiseksi, koska silloin en enää saisi suloista rusettia siihen kiinnitettyä.

asetelma joulukukista

jouluinen kattaus

pöytäliinan lyhentäminen helposti

Nyt meiltäkin löytyy ripaus perinteistä joulunpunaista, vaikka se ei minun lempiväreihin kuulukaan, mutta joistain syystä halusin sitä tänä vuonna kotiimme pienissä määrin tuoda. Muuten joulupöytämme on aika hempeä vaaleanpunainen. Tummat lautaset ja lautasliinat tuovat kivaa särmää heleän vaaleanpunaisen rinnalle. 


jouluinen kattaus

jouluinen kukka-asetelma

Adventtikynttelikköä varten koristellut lasipullot saavat toimia kynttilänjalkoina meidän joulupöydässä. Eli laitoin vaan lasipullot täyteen vettä ja ujutin sinne pienen kuusenoksan. 

Pöydän keskelle tein kukka-asetelman kahdesta erivärisestä joulutähdestä. Ruukut piilotin ruskettuneilla saniaisen oksilla ja kävyillä. Sekaan tökkäsin vielä muutaman männyn- ja lumimarjapensaan oksan. 

lautasliinojen taittelu kuusi

Pellavaiset lautasliinat taittelin kuusen muotoon, minusta tämä on hauska lisä jouluiseen kattaukseen. Jos innostut näitä tekemään , niin tein Instagramin reelsiin taitteluvideon, löydät sen täältä(klik!).

Jouluista tunnelmaa tänne ruokailutilaan tuo myös katosta roikkuva valoverho. Kiinnitimme verhon Commandin kiinnikkeillä, ne saa helposti irti jälkiä jättämättä. Verhon hankimme Tokmannilta ja se tuo kyllä niin ihanaa tuikkivaa valoa ja iltaisin se heijastuu kauniisti ikkunan kautta.

vaaleanpunainen joululiina

joulupöytä

Tämän näköisessä pöydässä saamme tänä vuonna nauttia jouluruokia.

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Hieno liina! Pellava on vaan niin hyvä matsku vaikka mihin. Mäkin harrastan päällekkäisiä liinoja. Joskus joulupöydässä on 3-4 liinaa päällekkäin. :D P.S. Täällä vasta laiska ompelukoneen käyttäjä on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja pellava on kyllä ihan paras materiaali. Kattauksesta saa mielenkiintoisen, kun käyttää montaa liinaa <3

   Poista
 2. Very nice! I was surprised to see those flowers called "Christmas Stars" but I looked it up, and apparently that the Poinsettia has lots of names in different places. I live very close to Mexico (where the flower originated) and they can be grown outdoors here, at least when we don't get a freeze! https://www.teleflora.com/meaning-of-flowers/poinsettia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh wow, so happy you shared this information, I did´nt know that name for the "christmas star".

   Poista
 3. Kyllä on kaunis kattaus ja muutenkin tunnelmaa.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kokonaisuus ja hyvä esimerkki siitä, että joulukattauksen ei välttämättä tarvitse olla aivan perinteisen puna-vihreä tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joulupöytä voi tosiaan olla katettu myös niillä lempiväreillä <3

   Poista
 5. Hei, upea ruokailutila ja ihanaa tunnelmaa! Erityisesti ihastelen tuota pöytää - siihen on nähtävästi itse kiinnitetty pöytälevyyn pinnijalat. Minua kiinnostaisi tietää, onko tuon pituinen iso pöytälevy kestänyt ihan hyvin käyttöä ns. pelkillä pinnijaloilla, ei ole taipunut tai mitään? Ilmeisesti mitään muuta tukikehikkoa ei ole?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top