Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Joulukuusi vuosimallia 2021

joulukuusi ja kissat


Joulupuu on rakennettu ja joulufiilis tuli jälleen siinä mukana. Se ihana tuoksu huumaa, kun kävelee yläkerrasta rappusia alas, se tulee vastaan jo kuistilla. Ihana aidon kuusen tuoksu, se tuo heti mukanaan joulufiiliksen. Tänä vuonna taas kerran harkitsin, että josko emme hankkisi  joulukuusta ollenkaan tai mitä jos hankkisimmekin pitkäikäisen muovikuusen. Yritinkin bongailla käytettyä tekokuusta, mutta sopivaa ei onneksi osunut kohdalle.

Koska kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei vaan tuntunut kyllin hyvältä, nyt kun olen kotona vielä entistäkin enemmän, halusin todellakin nauttia aidon kuusen tuomasta ihanasta tunnelmasta. Meidän kuusi tulee aina ihan tästä läheltä, se saa kasvaa tässä lähellä, joten kuljetusmatkat eivät ole pitkiä. Hankimme kuusen aina samalta toimittajalta ja siitä on tullut jo ihana traditio. Puolisoni kävi tämän ihanan kuusen valitsemassa ja miten ihanan pörheä tämä yksilö onkaan.


aito vs tekokuusi


joulukuusi kissakotiin

joulukuusi ja kissanpentu

Meidän kissatkin tyytyvät vaan ihailemaan tätä kaunista kuusta, ehkä välillä ohimennen voi tassulla alaoksilla roikkuvaa koristetta kevyesti koskettaa. Kisujen raapimapuu on kuusen takana ja vaikka siellä meni äityy välillä villiksi, niin kuusi saa silti olla rauhassa. Muistan hyvin, kun Kaapo oli meillä ensimmäistä joulua ja jännitin kovasti, miten pikkuinen osaa antaa kuusen olla rauhassa. Silloinkaan ei ollut mitään ongelmaa, hyvin koulutettuja kisuja meillä :D
joulukuusi ja viherkasvit


Jos jouluisia koristuksia miettii, niin minulle tärkeimpiä on kyllä kuusi, kynttilät ja erilaiset tunnelmavalot. En voi, kun ihmetellä sitä miten hyvä fiilis kuusen katselemisesta tulee. Onhan aiheesta tehty ihan tutkimuksiakin, elämä on helposti stressaavaa ja ihminen kantaa huolta milloin mistäkin. Silloin tarvitaan ympärille iloa tuottavia asioita. On sanottu, että ihminen joka laittaa kuusen ja joulukoristeet ajoissa on onnellisempi ja stressaa vähemmän. 

Minulle tulee joulukuusen koristelusta aina ihan käsittämätön rauha, vaikea edes sanoa mistä se johtuu, joku siinä vaan on niin ihanaa. Tulee sellainen lapsenomainen onni ja taianomainen fiilis, ehkä sellaiseen tunnelmaan ei vaan hektisessä arjessa helposti pääse. 

Lempeää joulun odotusta <3

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Kaunis kuusi, totta tosiaan! Ja hauska tuo fanerilaatikko kuusen alla. :) Ehkä teidän kissat aavistavat, että siitä tulee suurempi haloo, jos kuusen kanssa äityy hippasille? ;) Minullekin kuusesta tulee lapsuusfiilikset ja ehkä joulu on pitkälti kaipuuta jonnekin menneeseen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Se voi olla, että kissat ymmärtävät oman parhaansa :D

   Poista
 2. Ihana kuusi! Meillä kissa kaatoi joulukuusen joskus yli 30 vuotta sitten. Se yritti sohvalta hypätä sinne kuuseen, ilmeisesti jotain koristetta tavoitellakseen.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanan kaunis ja tuuhea kuusi! Aidon kuusen tuoksu on kyllä huumaava. Mulla ei ole koskaan ollut kuusta, virittelen rakkaita koristeita eniten ikkunaan ja nyt olen hurahtanut joulukoristekransseihin, eli joulua on kyllä pitkin ja poikin, vaikka itse kuusi ns. puuttuu. Kaunista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tuoksu on kyllä jotain niin ihanaa <3 Aivan ihania kransseja olitkin väkertänyt <3 Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 4. kaadoin itse kuusen joskus jouluna humalapäissäno kun en tajunnut mummon liköörin olevan kossuun tehtyä.ei tartvinnu t syyttää eläimiä =D

  VastaaPoista
 5. The person who writes a very beautiful post is always of a good heart and whenever I am sitting alone, I spend my time looking at such a good post, you have written a good post, which is as much as you can in your life. Will be appreciated And you keep writing such good posts in your life, I wish you all the best. Real Girl Number Gurugram
  Real Photos Girl Gurugram
  Call Girl Bhiwadi
  Gurugram Girl Number
  Hyderabad Party Girl
  College Girl Gurugram
  newly married Girls Bhiwadi
  VIP girl mahipalpur

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top