Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Jouluaskarteluja!

Kaupallinen yhteistyö: Pilot Pintor

Maalitussit askartelu

ideoita pilot pentor

Olen täällä ahkerasti askarrellut kaikkea jouluista. Sain nimittäin testattavaksi mahtavat Pilot Pintorin maalitussit, niillä pystyy taiteilemaan lähes mihin tahansa materiaaliin ja ne ovatkin todella ihanteellisia erilaisiin DIY-projekteihin. Itse innostuin kokeilemaan tusseja vanhoihin joulupalloihin, koristelin puuhelmiä ja taloviirin, tein lahjaksi kynttilälyhtyjä ja kukkaruukkuja,  käytin tusseja myös joulukorttien askarteluun. Kaikkiin materiaaleihin oli minusta tosi helppoa ja nopea taiteilla. 

Tekstiilistä saa pesun kestävän, kun sen silittää maalaamisen jälkeen. Posliini ja lasiastiat on hyvä laittaa uuniin 160 asteeseen 50 minuutiksi, tämän käsittelyn jälkeen ne kestävät myös vettä, konepesun kestäviä niistä saa kun käsittelee pinnan vielä värittömällä lakalla. 

diy joulukortit lasten kanssa

Joulukortit vuosimallia 2021 näyttävät tältä. Sydämet ja tähdet on tehty soodataikinasta, jonka kaulimisen jälkeen koristelin vielä grapponia lasilla painamalla. Grapponiasta tulleisiin koloihin sitten töpöttelin tusseilla erivärisiä palloja. Kiinnitin koristeet korttipohjaan kevyesti teipin palalla, näin kortin saaja voi halutessaan ottaa koristeen talteen ja ripustaa vaikka kuuseen roikkumaan. 

diy helpot joulukortit


Itse koristellut kukkaruukut on myös mitä mainioin lahjaidea, vielä kun mukaan laittaa jonkun joulukukkasen tai vaikka kaktuksen, niin lahjasta on varmasti iloa pitkään. Eikä koristelujen tarvitse olla kovin jouluisia, itse tein erilaisia graafisia kuvioita pastellisella värimaailmalla.  

itse koristeltu kukkaruukku

diy itse koristeltu kukkaruukku



Metsästin kirpparilta edulliseen hintaan, erilaisia kynttilälyhdyiksi sopiva lasipurkkeja ja koristelin niitä maalitusseilla vähän eri tyylisiksi. Yhteen maalasin taloja ja siitä versiosta tulikin näistä ehkä jouluisin. Muihin taiteilin värikkäitä viivoja, pilkkuja ja muita yksinkertaisia kuvioita. Itse koristeltu lyhty on ihana vieminen vaikka päiväkodin hoitajille, koska näitä on ihana tehdä myös yhdessä lasten kanssa. 

diy joululahjat


tee itse joululahjoja helppo

itse tehdyt kynttilälyhdyt

Puuhelmet olen ostanut aikoinaan kirpparilta ja niitä koristelemalla sai tehtyä ihania joulukoristeita. Tusseilla koristelu sujui nopeasti ja  koristeista tuli mielestäni aika ihanan näköisiä. Lisäsin osaan puuhelmistä vielä tupsut. Puuhelmien lisäksi koristelin vanhoja joulupalloja niistäkin sai tehtyä mielenkiintoisempia ja persoonallisempia koristuksia todella helposti. 

tee itse joulupallot

Keittiö sai hieman jouluisemman ilmeen, kun askartelin sinne pahvista leikatuista taloista pienen viirinauhan. Leikkasin taloja pahvista ihan vapaalla kädellä, mielestäni ne on suloisempia kun kaikki ei ole ihan identtisiä keskenään. Koristelin ne valkoisella ja vaaleanpunaisella maalitussilla ja koristelun jälkeen ne näyttävät mielestäni pieniltä piparkakkutaloilta. 

Käytin tähän ihan postin mukana tulleita pahvilaatikoita ja onneksi joukossa oli myös vaaleanpunaista pahvia. Pahvista askarteleminen on ekologista, koska sitä varmasti tulee lähes jokaiseen kotiin tai jos ei tule niin vaikka kaupasta pyytämällä sitä varmasti saa. 

askartelua lasten kanssa

ideoita askarteluihin lasten kanssa

Pilot Pintorin maalitusseja saat hankittua  Suomalaisesta kirjakaupasta. 

Ihanaa joulun odotusta <3 

-Pauliina

Kommentit

  1. Oi, onpa ihania ideoita! Nuo maalitussit ovat minulle uutuus, joka varmaan tulee hankittua, sillä vaikuttavat todella monikäyttöisiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näillä saa kyllä tehtyä. vaikka mitä kivaa <3

      Poista
  2. Hitsit mikä inspiraatiopläjäys täällä olikaan tarjolla. Eikun maalitussia etsimään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa jos tästä sai inpistä, näitä oli niin mukava tehdä <3

      Poista
  3. Niin hienoja ideoita taas sinulla🥰

    VastaaPoista
  4. Lapsenlapsi on tulossa mummon ja papan luo pitkää viikonloppua viettämään. Arvaatko mitä meillä tehdään? Kiitos aivan huikean kivoista ja näteistä ideoista! ❤️🧡💛💚💙

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top