Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pieniä maalausprojekteja!

 

Viime aikoina on hellettä piisannut ja kaikki isommat projektit ovat saaneet rauhassa odottaa ilmojen viilenemistä. Lomailin viime viikon ja vietin suurimman osan lomastani riippukeinussa lötkötellen, liian kuumalla vaan ei viitsi lähteä rehkimään. Pari pientä projektia olen kuitenkin saanut tehtyä ja olen niistä valtavan iloinen.  

kalkkimaali ulos?

Meillä oli vanha rikkinäinen tuoli, jonka pehmusteena ollut sahanpuru vain lenteli ilmaan. Poistimme tuolista verhoilin ja pehmusteet. Tuolin rungossa oli myös pieni halkeama ja siksi tuoli ei enää ollut kunnossa sen alkuperäiseen tarkoitukseen eli istumiseen. 

Tykkäsin kuitenkin kovasti tuolin upeista koristeista ja muodosta, halusin siis ehdottomasti keksiä sille uuden käyttötarkoituksen. Aluksi ajattelin, että teen siitä köynnöstuen puutarhaan, mutta tuoli on kuitenkin sen verran matala, että hylkäsin sen idean. Sitten keksin, että siitä saa tulla kukkateline kasvihuoneen edustalle. 

kokemuksia kalkkimaaleista

kokemuksia kalkkimaaleista

Puolisoni leikkasi laudasta istuinosan ja siitä tuli ihanan rosoinen. En kuitenkaan pitänyt laudan ja tuolin alkuperäisestä punertavan puun yhdistelmästä. Niinpä sudin tämän koko komeuden puuterisen roosan sävyisellä maalilla. Käytin tähän frenchic paintin kalkkimaalia, sävynä dusky blush. Maali oli ihanan helppo sutia ja se myös peitti todella hyvin. Tähän tuoliin sudin kaksi kerrosta maalia. 

Tästä tuli minusta aivan ihana lisä tähän kasvihuoneen edustalle, sävy on niin herkku. Tykkään kovasti siitä, kun saan sijoiteltua kasveja eri korkeuksille, se tuo mielenkiintoa ja näyttävyyttä kukka-asetelmiin. 

frenchic paint ulos

kasvihuone vanhat ikkunatKasvihuoneen sisältä löytyy myös "uusi" kaluste tai kaluste ei sinällään ole uusi, mutta se näyttää aivan uudelta kun se sai uuden maalin pintaansa. Tämän huonokuntoisen pöydän maalasin niin ikään Frenchic paintin maalilla ja tässä sävynä oli just peachy, tämä on kyllä juuri niin täydellisen persikkainen sävy. Tästä pöydästä tuli ihana väripilkku kasvariin ja sävy sopii minusta niin hienosti yhteen alkuperäisessä maalissa olevan tiskipydän kanssa. 

kasvihuone heinäkuussa

Pöydässä oli aiemmin kulahtanut ja elämää nähnyt lakkapinta, maali sai pöydän suorastaan hehkumaan. Olin taas niin innokkaana maalamassa, että unohdin tietenkin ottaa kuvia ennen maalaamista, mutta voin kertoa että muutos on valtava ja pelkästään positiiviseen suuntaan.

kasvihuoneen sisustus

Nyt toivottelen teille ihanaa uutta viikkoa <3

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Kestääkö Frenchic paint ulkoilmaa ja sadetta? Laitoitko lisäksi vähän päälle?
  Kiinostaisi todella kovasti maalata kalkkumaalilla, mutta sen kestävyys mietityttää. Tykkään mattasävystä ja rosoisesta / kuluneesta pinnasta.
  Muistelin tässä että maalarit aiemmin myös ison senkin roosalla. Käytitkö kalkkimaalin, jos niin Miten pyyhit pölyt ja tahrat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Tämä Frenchicin maali on tarkoitettu myös ulkokäyttöön ja siinä on vaha seassa eli erillistä vahaa ei tarvita, tästä on helppo pyyhkiä tahrat pois. Tosi kestävän oloinen pinta.

   Olohuoneen vaaleanpunaisen kaapin maalasimme Tikkurilan helmi kalustemaalilla ja siinä on myös helppo pyyhittävä pinta.

   Poista
 2. Kaunis kasviasetelma ja kokonaisuus tuossa kasvihuoneen edustalla <3 Hyvä tietää, että kalkkimaalia löytyy myös tuollaista sään kestävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kalkkimaalia tosiaan löytyy myös tälläsitä ulkokäyttöön soveltuvaa <3

   Poista
 3. Voi kuinka hurmaava kukkapenkki! Pöydän väri on hauskan mielenkiintoinen, se todellakin hehkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen ihan rakastunut tuohon pöydän hurmaavaan väriin <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top