Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kukkakruunu niittylenikeistä!

 
Kitkin pihamme kukkapenkkejä ja ympäriinsä kasvoi valtavasti niittyleinikkejä, niitä rönsyillään hurjasti leviäviä keltaisia kaunottaria. Kauniitahan ne tosiaan ovat, mutta kukkapenkissä ne eivät ole niin kovin tykättyjä. Siinä kitkiessäni muistin nähneeni Instagramin syövereissä kauniin keltaisena hehkuvan kukkakruunun, joka oli tehty niittyleinikeistä. Päätin siis käyttää tilaisuuden hyväkseni ja käyttää "rikkaruohot" hyödyks. 

Sidoin niittyleininkkejä reilun kokoisiksi kimpuiksi ja solmin ne yhteen juuttinarulla. Sidoin aina kaksi kimppua yhteen, niin että väliin jäi narua, jonka varassa kimput saavat rennosti roikkua kranssirenkaassa. Rottinkisen punotun kranssirenkaan olen hankkinut Parolan rottingilta ja se on jo itsessään kauniin koristeellinen, jos haluaa tehdä tuuheamman kruunun niin sitten vaan lisää kukkia, itse käytin tähän lähes kaikki sillä hetkellä puutarhastamme löytyneet niittyleinikit. 

Tästä tuli minusta kaunis koristus meidän kesäkeittiöön ja mikä parasta niittyleinikit säilyttävät kauniin värinsä myös kuivuessaan. Katosta roikkuvassa kranssirenkaassa voi kätevästi kuivata myös yrttejä.

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kyllä on kaunis keltainen kruunu! Äitini joskus 80-luvulla oli nähnyt ruotsalaisessa lehdessä vanhan kaapin päälle nostetun lappeelleen kuivattuja niittyleinikkejä isot niput. Oli hauskan näköinen koriste kaapin päällä ja laitettiin meilläkin silloin yhden seinäkaapin päälle kesällä. Myöhään syksyllä kun mentiin käymään mökillä, oli jokaikinen keltainen terälehti käyty syömässä hiirten toimesta. Tarkkaa työtä olivat tehneet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, se oli varmasti myös upea, harmi sinänsä että oli myös hiirten mieleen :D

   Poista
 2. Tuo teidän kesähuone on hyvin kutsuva ja viimeinen kuva on lähes unenomainen! :)

  VastaaPoista
 3. Lehdistä (+ kuvatunlaisesta kasvutavasta) päätellen kasvi taitaa muuten olla rönsy- eikä niittyleinikki. Kukkakruunun kauneuteen lajinmääritys ei tietenkään vaikuta sitä tai tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on itseasissa molempia, mutta tosiaan noita rönsyjä taitaa olla enemmän :)

   Poista
 4. Ihana tunnelma teidän kesäkeittiössänne, kukkakruunu sopii sinne hienosti ja on kaunis!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top