Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Minun uusi ihana istustuspöytä!

istutuspöytä ohjeet

Täällä ollaan oltu pari päivää ihan pihalla, on ollut niin upeita päiviä, että puutarhassa on tullut vietettyä kaikki liikenevä aika. Täytyy siis sanoa, että minun uusi istutuspöytä valmistui ihan kreivin aikaan. Se on ollut nyt niin kovalla käytöllä, kun olen istutellut ihan urakalla kukkia ja hyötykasveja puutarhaan. 

Puolisoni nikkaroi minulle kauniin pöydän, joka sijoitettiin kasvihuoneen taakse, siinä sitä on helppo käyttää ja se on lähellä kaikkea. Pöytään tehtiin myös hyllyt, jotta sinne saa laitettua myös kasveja ja ruukkuja käden ulottuville. Alatason puulaatikoissa on säilössä lannoitteita ja ruukkuja, sieltä niitä on helppo ottaa käyttöön tarpeen tullen. 

istustuspöytä

Istutuspöytä sijoitettiin kasvihuoneessa olevan vanhan keittiötason taakse, jotta se ei varjosta kasvihuonetta liikaa. Tämän pöydällä on leveyttä 110cm, pöytätason korkeus on 80cm ja syvyyttä 60cm. Kokonaiskorkeus hyllyjen kanssa on n. 150cm. Tässä on minulle juuri täydellinen työskentely korkeus. 

Pöytä rakennettiin höyläämättömästä laudasta, jotta öljy tarttui siihen paremmin kiinni. Pöytätaso kuitenkin hiottiin tasaiseksi, jotta siitä ei saa tikkuja sormiinsa. Kokonaisuus öljyttiin Tikkurilan valtti puuöljyllä, sävynä suvi. Minusta tämä on niin ihanan värinen ja uppoaa kauniisti tänne ympäristöönsä. 

tee itse istutuspöytä

rakenna istutuspöytä

istustuspöytä puutarhaan

Enää tämä nurkkaus ei ole näin täynnä tavaraa, kun olen saanut suurimman osan istutuksista tehtyä ja ruukut on siirtyneet kasveineen omille paikoilleen. Toki joitain kukkia ja yrttejä tänne jätin, jotta tämä nurkka ei nyt ihan kaljulta näyttäisi. 

Tämä pöytä on kyllä niin suuri helpotus, kun ei tarvitse maassa kaikkia kasveja istutella. Kyykkimään joutuu pihahommissa muutenkin niin paljon. Joten jos teille tälläinen luksus pihalle mahtuu, niin en voi kuin suositella tälläisen rakentamista. 

tee itse istutuspöytä

tee itse istustuspöytä

diy istutuspöytä

Tänään meidän on tarkoitus jatkaa etupihan kukkapenkin laajennusta, joten ei muuta kuin hommiin. 

Leppoisaa lauantaita <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. ieno istutuspöytä tuli! Tuossa kelpaa istutetta kaikkea ja käyhän tuo ihan koristeeksi kasvihuoneen nurkalle. Mulla on istutuspöytä johon kanneksi laitettiin vanha tiskipöytä. Se on helppo pyyhkäistä puhtaaksi ja meillä se palvelee, paitsi istutuspöytänä, myös kalanperkuupöytänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tosiaan tämä on myös kaunis koristus. Me kanssa aluksi mietittiin vanhaa tiskipöytää, mutta kaikki vastaan tulleet olivat liian suuria tähän. Minä istutan kasvit suuressa vadissa ja ylimenneet mullat on helppo lakaista harjalla pois.

   Poista
 2. Näyttää hyvältä ja kätevältä! Minä se kyykötän ja haahuilen pitkin puutarhaa niiden taimien kanssa vaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samaa minä tein ennen, nyt aina tiedän minne ne kannan :D

   Poista
 3. No onpa ihana istutuspöytä! Ja niin kauniit kukkaset ruukuissa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top