Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - suojus rumalle muoviruukulle!

diy suojus muoviruukuille

Minun jättipeikonlehdellä on kätevä, mutta ei niinkään silmää miellyttävä ruukku.  Kasvi kasvaa mullattomassa  ilmavassa kasvualustassa, jonka vuoksi kasvi on hyvä pitää ruukussa, josta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Peikolla on pohjana seramista, lekasoraa ja kaarnaa. En siis uskaltanut lähteä vaihtamaan sille kokonaan ruukkua, koska tämä ruukku on oikeinkin toimiva, mutta jotain sille piti keksiä. 

Kasvi on todella painava nosteltava ja se pitää n. parin viikon välein nostaa vatiin kasteltavaksi,  siitä syystä en nähnyt vaihtoehtona suurta koria, koska siitä painava kasvi olisi hankala nostaa ylös. Ensin mietin, että koristelisin muoviruukun maalaamalla, mutta jotenkin sekään vaihtoehto ei tuntunut riittävän hyvältä. Sitten aloin miettimään erilaisia rimastä tehtyjä suojuksia ja sitä miten niistä saisi tehtyä avattavan mallin. Siinä aikani pähkäiltyäni keksin ratkaisun. 

diy muoviruukun koristelu

Kaksi bambusta valmistettua ritilämattoa ja varaston kätköistä löytyneet messinkirenkaat, ne olisivat ratkaisuni tähän ongelmaan. Renkaiden avulla ritilämatot saa kiinni toisiinsa ja ne saa myös helposti auki, kun kastelun aika taas koittaa. Tarranauha olisi ollut myös toimiva ratkaisu, mutta kun löysin nuo renkaat niin ajattelin käyttää niitä, eipähän tarvinnut lähteä kauppaan tekemään hankintoja. Messinkiset pienet renkaat näyttävät myös kivan koristeellisilta ruukun ympärillä. 

muoviruukku piiloon kauniisti

suoja muoviruukulle

muoviruukku kauniimmaksi

Messinkirenkaat saa tosiaan kätevästi ujutettua pois, kun tarve tulee, mutta silti ne pitävät rimat tukevasti paikoillaan. Todella pienellä vaivalla (jos nyt päässä tapahtunutta ajatusvirtaa ei lasketa) sain ruman muoviruukun piiloon. Bambu on materiaalina mielestäni todella kaunis ja puu tuo aina ihanaa lämpöä sisustukseen. Rimamatot on alunperin kylpyhuoneen mattoja ja niillä on kokoa 50x80cm. Ostin matot Jyskistä ja hintaa oli 15 euroa kappaleelta, melko edukas tästä projektista tuli, koska tämän kokoisilla koreilla on kyllä hintaa reilusti enemmän. 

muoviruukku piiloon

tuunaa muoviruukku kauniimmaksi

muoviruukun tuunaaminen

miten muoviruukku piiloon

Ilokseni huomasin, että jättipeikon uusi lehtirulla kasvaa päivä päivältä. En malta odottaa, että näen millainen lehti sieltä avautuu. 

Kivaa uutta viikkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Voitko kertoa tarkemmin kasvupohjasta? Millaista kaarnaa siinä on käytetty ja missä suhteessa aineet ovat? Onko lecasora niitä palloja vai mursketta? Toivottavasti laitat sitten kuvan kun uusi lehti on avautunut. Upea kasvi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse tehnyt tätä kasvupohjaa, mutta tässä on orkideoille tarkoitettu kaarnaa, lekasora palloja ja seramista. Suhde ei ole ollenkaan tarkka, aika mututuntumalla niitä sekoitellaan, kuitenkin seramista on eniten. Laitan kyllä kuvia, kun uusi lehti on avautunut.

   Poista
 2. Siellähän asuu nero. Tuo ruukunsuojus on kerrassaan mahtavan hyvä idea.

  VastaaPoista
 3. Tuo on oikein toimiva ratkaisu! Oot hyvä ideoimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kieltämättä tästä tuli kyllä oikein mainio kapistus <3

   Poista
 4. Onpa upeat mahtavat lehdet monsteralla! Mulla on vaan pieni viime syksynä ostettu kasvi, viikottain kastelen ja noin joka kerta tulee uusi lehti. Mutta ne ovat harvoin yhtään reikäisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä on kyllä valtavat lehdet, mutta ei tosiaan ole ihan perus peikko vaan nimenomaan jättipeikonlehti.

   Poista
 5. Ei vitsit miten hyvä idea! Jos en olisi tekstiä lukenut ensin olisin luullut, että ruukun pinta on tuollainen. :) Niin kaunis olohuone, kauniit sävyt sekä paljon kasveja ja kauniita huonekaluja. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top