Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kesäkeittiön sisustus 2021

kesäkeittiön rakentaminen

kesäkeittiö vanhoista ikkunoista

Meidän viime vuonna valmistunut kesäkeittiömme on valmiina uuteen kesään, tämä tila on jo nyt ollut todella kovalla käytöllä ja tiedän, että tulemme viettämään täällä paljon aikaa myös jatkossa. Tämä on niin ihana paikka kokkailuun oikeastaan lähes säällä kuin säällä. Kahdella seinällä olevat ikkunat pitävät pahimman tuulen loitolla ja toisaalta taas osittain avoin tila ei kuumene helteillä ihan sietämättömäksi. 

kesäkeittiö luvat

kesäkeittiö miten rakennetaan

tee itse kesäkeittiö

Kesäkeittiön sisustus

Kesäkeittiön kaapisto on löytö meidän omasta kellarista. Talomme kellarissa on aikoinaan ollut niin sanottu apukeittiö ja tämä kaunis kaapisto on ollut siellä käytössä. Valitettavasti se on aikojen saatossa ottanut vähän kellarin hajua itseensä, joten sisäkäyttöön siitä ei enää olisi ollut, onneksi saimme sen kuitenkin käyttöön tänne ulos. Täällä se palvelee meitä loistavasti. 

kesäkeittiön sisustus

Suuria muutoksia kesäkeittiön sisustus ei tänä vuonna saanut. Verhoiksi laitoin samat verhot, kun siellä viime vuonnakin roikkui. Olen värjännyt verhot itse vuosia sitten ja siitä projektista löydät juttua täältä(klik!). Tykkään näiden verhojen keveydestä ja raikas keltaisen ja valkoisen yhdistelmä tuo ihanan freesin viiliksen tähän muuten melko tummaan tilaan. Vanhat matot olivat jo nähneet parhaat päivänsä ja niiden tilalle bongasin Rustasta ihanat keltavalkoiset muovimatot. Matot ja verhot sopivat minusta niin hyvin yhteen. 

Vanhoista lankuista tehty suurikokoinen pöytä on ihan täydellinen tänne ja mikä ihaninta sen ympärille mahtuu suuri joukko ihmisiä syömään kerralla. Tänä vuonna hioimme pöydän pinnan ja käsittelimme sen unikkoöljyllä, nyt sitä on taas helpompi pitää puhtaana. Pöytä ja tuolit viettivät myös talven täällä kesäkeittiössä ja onneksi selvisivät siitä hyvin. Metalliset tuolit olemme ostaneet vuosia sitten Ikeasta ja ne palvelevat meitä edelleen ja tykkään kovasti niiden sirosta ulkomuodosta. 


kesäkeittiö vanhoista ikkunoista

kesäkeittiö suunnittelu

kesäkukka istutusten tekeminen

diy kesäkeittiö

Kukkia täältä löytyy taas runsaasti, koska niitä minä rakastan. Osan kasveista olen itse talvettanut kellarissa, osan toin tänne sisältä ja osan kävin hankkimassa paikallisesta puutarhamyymälästä. Minusta on mahtavaa, kun olen vuosi vuodelta oppinut talvettamaan yhä usempia kasveja, tuntuu niin hyvältä että kesäkukkienkaan ei tarvitse olla kertakäyttöisiä.

Tykkään siitä, että kasvit ovat sijoitettu eri korkeuksille ja myös siitä, että yhdessä asetelmassa on erisävyisiä ja korkuisia kasveja. Käytän ruukkuina suurimmaksi osaksi vanhoja sinkkisaaveja kaikenlaisia eriparisia kattiloita, patoja ja ruukkuja. Tietynlainen kerroksellisuus luo minusta mielenkiintoa kukkaistutuksiin. 

Tee itse kesäkeittiöNyt sitten toivotaan paljon niitä lämpimiä ja kauniita päiviä, jotta saisimme nauttia tästä ihanasta tilasta täysin rinnoin!

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja iloa uuteen viikkoon <3 

Kommentit

 1. Tuo keittiönkaapisto kesäkeittiössä on todella kaunis! Ja voi mikä upea kissa kuvassa kulkeekaan! <3 Tosi siisti piha teillä. Pidän tuosta maitotonkasta kukkaruukkuna, samoin kuin kaikesta vähän hassun erilaisesta; sinkkisangoista jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan ihana, onneksi saimme sen kellarista arvoiselleen paikalleen <3 Minä myös tykkään, että kukille voi käyttää kaikenlaisia astioita <3

   Poista
 2. Teidän kesäkeittiö on vain niin upea �� Minkäkokoinen se on? Meillä on suunnitelmissa kesäkeittiö rakentaminen mökille, ja tämä teidän oma toimii vahvana inspiraation lähteenä.

  T. Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, täällä on kyllä ihana kokkailla ja viettää aikaa. Tällä on pituutta n. 4,8metriä ja leveyttä n. 3,5metriä.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top