Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ihana toukokuu!


Toukokuu on mielestäni ehdottomasti puutarhan parasta aikaa, kaikkialla on puhtaan vihreää lähes neonvihreää. Kaikki tuntuu kasvavan ihan silmissä ja nyt on vielä ollut sadetta ja aurinkoa sopivassa suhteessa, joten puutarha on todellakin ihan parhaassa terässään. Meidän pihassa on monia upeita vanhoja omenapuita,  en varmasti koskaan tule unohtamaan sitä päivää, kun muutimme tähän taloon. Muuttokuorman kaartaessa pihaan, kaikki upeat omenapuut kukkivat valkoisenaan ja näky oli suorastaan taianomainen. Se päivä oli 24.5. 2012. tämä kesä on siis yhdeksäs tässä talossa, en silloin voinut edes aavistaa kuinka paljon tätä taloa tulisin rakastamaan. Muutto Helsingistä tänne pikkupaikkakunnalle on ollut paras päätös minkä tähän mennessä olen tehnyt. 

Tämä talo on opettanut meitä paljon, olemme yrittäneet pitää tästä talovanhuksesta niin hyvää huolta kuin vaan suinkin olemme osanneet. Virehitäkin on tietenkin tullut tehtyä ja niistä on tullut opittua. Ensimmäisinä vuosina meillä ei ollut juurikaan aikaa puutarhahommille, mutta onneksi nyt viime vuosina olemme saaneet myös puutarhasta tehtyä juuri sellaisen mistä olen aina unelmoinut. Puutarhan kruununa on edelleen vanhat upeat omenapuut, valitettavasti niistä osa on tässä vuosien mittaan jouduttu hävittämään. Meidän täytyisikin kiireen vilkkaa istuttaa tänne uusia hedelmäpuita, jotta ne ehtisivät kasvaa ennen kuin on se tilanne, että kaikki vanhat puut ovat tulleet tiensä päähän. 

Meidän puutarhassa on monia kukkapenkkejä, puita, pensaita, pieni vesiaihe, polkuja, kesäkeittiö, lavapuutarha ja kasvihuone. Nyt onkin vihdoin se tilanne, että meillä ei ole suuria rakennusprojekteja tiedossa puutarhan suhteen, vaan voimme vihdoin nauttia kaikesta olemassa olevasta ja pitää niistä huolta. 

Ihanaa uutta viikkoa <3 

-PauliinaKommentit

 1. Onpa kauniita kuvia kukkivasta toukokuusta. Punaiset tulppaanit ja keltatyräkki (onko nimi oikein?) ovat pirteä yhdistelmä. Pitää kirjoittaa elokuun kalenteriin vinkki omaan kukkapenkkiin: istuta punaisen tulppaaniin sipuleita tyräkin taakse. Meidän pihalla on juuri saatu loppuun salaojaremontti eli osa pihasta on mullikolla, mutta yritän suunnata katseeni kukkiviin omenapuihin ja olla välittämättä muusta. Kyllä ne ruohonsiemenet tekevät tehtävänsä ajan mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on vaan niin mielettömän kaunista aikaa. Kultatyräkki ja punaiset tulppaanit ovat kyllä upea yhdistelmä <3 Nimenomaan kannattaa kääntää katse niihin puutarhan kauniisiin kohtiin ja nauttia niistä täysin siemauksin <3 Meilläkin oli viime vuonna piha monesta paikkaa hyrskynmyrskyn, onneksi tänä vuonna saadaan nauttia <3

   Poista
 2. Meillä on vähän samanlainen tarina; isosta kaupungista kerrostalosta pikkupaikkakunnalle 50-luvun omakotitaloon muutettu 2008. Aluksi en ehtinyt pariin vuoteen puutarhaa juuri huomioida. Sitten tuli raivausvaihe (kun pihaa ei oltu hoidettu aikoihin) ja nyt vasta pari vuotta oikein innokas puutarhan rakennusvaihe. Mitään vanhaa ei malttaisi hävittää ja uutta voi ujuttaa vain sinne joukkoon; onko teilläkin niin? Ihana vaellella kuvien avulla teidän pihassa! <3

  VastaaPoista
 3. Teidän piha on aivan ihana rehevä! Rakastan sitä <3 Etenkin juuri nuo ikääntyneet omenapuut on ihania. Harmi, että meidän pihalla ne olivat aikoinan jo sellaisessa hapessa, että kaataminen oli ainoa ratkaisu. Tai no - osa kaatui ihan itse. Yhdestäkin tuli aikain saatossa paksu oksa alas juuri sopivasti sille korkeudelle, että siihen alkoi lyödä päätään :D

  Hauskaa muuten miten ihmiset kokevat värit - mä monesti ajattelen, että kevään vihreä on liian kirkas ja värit ovat kauneimmillaan vasta elokuussa. Ehkä sekin mielipide jotenkin vielä muovautuu, kun musta on alkanut tulla syksyn rakastajan lisäksi myös kevätihminen.

  Ihanaa iltaa sinne <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top