Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Olohuoneen kevät!

olohuoneen kevät ilme

Valon lisääntyessä on ihanaa vaihtaa tekstiilejä kevyempiin ja raikkaampiin. Meidän olohuoneessa oli syksyn ja talven paksut okrankeltaiset samettiverhot ja ne alkoivat tuntumaan nyt ihan liian raskailta ja tummilta. Halusin niiden tilalle ohuet ja vaaleat verhot, en kuitenkaan halunnut ihan puhtaan valkoisia vaan sellaiset luonnollisen vaaleat. Sattuneista syistä nyt en halunnut lähteä kiertelemään kauppoja vaan yritin metsästää netin syövereistä meille uudet verhot. Käytettynä on tosi hankala löytää neljää verhoa, joten päätin hankkia verhot uutena. 

Nettikuvien perusteella valinta tuntui ihan mahdottoman vaikealta ja vaikka tiedän, että tilauksen voi palauttaa niin halusin silti olla mahdollisimman varma valinnastani. Minusta tuntuu niin typerältä ja epäekologiselta lähetellä paketteja edestakaisin. Niinpä selailin monta päivää verkkokauppoja ja vertailin erilaisia vaihtoehtoja, tuijotin verhojen kuvia kaikilta mahdollisilta laitteilta, joita kotoamme löytyy. Sitten uskoin, että olin tehnyt loistavan päätöksen. Hyvästä tutkistelusta ja mietinnästä huolimatta, verhot olivat aivan eriväriset kuin kuvissa. Tällä kertaa tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä verhot ovat jopa paremmat kuin alunperin ajattelin. Tämä vaan on taas kertomus siitä miten erilaisilta värit voivatkaan näyttää näyttöpäättellä vs. luonnossa. 

vaalenapunainen sohva

olohuoneen kevät sisustus

edulliset pellavaverhot

Verhot ovat läheltä katsottuna periaatteessa beigen ja luonnonvalkoisen välimaastosta, mutta meidän harmaita seiniä vasten ne näyttävät lämpimän harmailta. Verhot ovat materiaaliltaan ihanan ohutta ja läpikuultavaa pellavaa, juuri sellaista kauniisti rypistyvää ja rentoa materiaalia. Tykkään myös kovasti näiden verhojen solmimisnauhoista, ne tekevät verhoista todella rennon näköiset. Tilasin verhot H&M:n verkkokaupasta. 

keväiset verhot olohuoneeseen

keväinen kodin sisustus

Myös meidän sohva sai uuden ilmeen, kun vaihdoin siihen vaaleanpunaiset samettipäälliset. On ihan mahtavaa, että tähän Hakolan lazy-sohvaan on saatavilla irtopäällisiä. Samalla kun saa sisutukseen vaihtelua, saa myös puhtaan sohvan, koska irtopäälliset on helppo pestä koneessa. 

sisusta kevät kotiin

keväiset värit kotiin

Meidän olohuoneen matosta saan paljon kyselyitä. Olen tilannut tämän maton vuosia sitten Rugvistasta, mutta valitettavasti ihan samanlaista on hankala löytää. Vastaavia mattoja voi etsiä netistä hakusanoilla:
kelim matto, värikäs kelim matto,  kilim rug, colorful kilim rug. Suuri ja värikäs matto on kyllä olohuoneemme katseenvanngitsija ja nyt se saa paremmin ansaittua huomiota, kun ympärillä olevat tekstiilit ovat vaalempia ja raikkaampia. 

olohuoneen kevät sisustus

kodin kevät sisustus


Aurinkoista uutta viikkoa <3 

-Pauliina


Kommentit

 1. Tosi hyvä valinta verhoista! Olen huomannut saman ongelman nettiostosten kanssa. Kuvan väri riippuu tosi paljon koneesta. Kerran työkoneella katsoin blogiani ja se näytti aivan erilaiselta kuin sen pitäisi... karmealta! Minäkin pidän pellavasta ja sen luonnollisesta ryppyisyydestä. Ainoastaan damastiliinoja mankeloin, muu pellava saa vaan olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä tosi tyytyväinen näihin. Nettiostosten tekeminen on kyllä toisinaan ihan todella hankalaa. Pellava on ihan paras materiaali.

   Poista
 2. Kaunis, keväinen kokonaisuus <3 Värit eri laitteilla on ihan mahdoton juttu (mulla on ollut värikalibroitu työkone, mutta silti yllätyksiä on sattunut!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mullakin on pöytätietokone kalibroitu, mutta silti vaan ei meinaa onnnistua :D

   Poista
 3. Mitkä verhot nuo ovat missä ei verhokoukkuja ilmeisesti käytetä? Täällä Helsingissä olen vaihtamassa verhot ja verhokoukut uuteen mutta en tiennyt, että joissakin verhoissa olisi myös tuollainen mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Anteeksi, nyt vastas huomasin viestisi. Nää on tosiaan tälläisillä solmimisnauhoilla laitettavat verhot ja ostin ne hennes&mauritzista :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top