Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kevät saapui kasvihuoneeseen!

kasvihuone keväällä

Voi hitsi vieköön miten upea lauantai meillä on täällä ollut, mittari huiteli yli kymmenessä lämpöasteessa ja innostuin laittelemaan kasvihuonetta kuntoon talven jäljiltä. Kasvihuoneessa lämpöä riitti reippaasti yli kaksikymmentä astetta ja siinä auringon lämmittäessä poskiani, oli kyllä hymy herkässä. Tämä vuodenaika on vaan jotain niin ihanaa, samalla kun luonto alkaa heräilemään uuteen kukoistukseen, tuntuu että itsekin ihan nousee ylös jostain pitkästä talvihorroksesta. 

kasvihoneen sisustus

narsissi istutus

Siivosin kasvihuoneesta pois liat ja pölyt, samalla toin sinne jotain uutta ihanaa kasvua. Jo muutama keltaisena hehkuva narsisissi upeassa auringon paisteessa sai koko tilaan ihanan keväisen fiiliksen. Meillä on täällä kasvihuoneessa aina syksyisin ja talvisin suuri ruokapöytä, sen äärellä on ihana nautiskella kylminä vuodenaikoina. Keväällä ja kesällä taas tänne tarvitaan enemmän tilaa kasveille, mutta tietenkin tilaa jätetään silloinkin myös oleskelulle. Nyt tänne kasvihuoneeseen pääsi takaisin puolisoni nikkaroima pöytä. Se on juuri sopivan kokoinen pienelle kahvihetkelle tai vaikka jatsin pelaamiseen. 

kasvihuoneen sisustus

narsissi istutus

Kaikki uusi vihreä näyttää tähän aikaan vuodesta niin ihanalta, on ihana tepastella puutarhassa ja tutkailla mitä kukkapenkeistä alkaa puskemaan esiin. Istutin viime syksynä valtavan määrän tulppaaneja ja täällä kuumeisena odotan ja jännitän, ovatko ne selvinneet talven yli. Koska jos ne ovat selvinneet, niin meillä pitäisi olla täällä kohta komea kukkaloisto. Odottavan aika tuntuu välillä melko pitkältä, varsinkin kun omaa näin kovin levottoman mielen. 


milloin uskaltaa viedä kasvit kasvihuoneeseen

milloin kasvit kasvihuoneeseen

Muratit on talvehtineet täällä melko hyvin ja uskon, että niiden kunto tuosta kohenee, kun lämpö ja valo tästä vielä lisääntyy. Kohta kun yöpakkaset tästä vielä laskevat,  tuon tänne kasvihuoneeseen osan kellarissa talvehtineista kukista, täällä ne saavat sitten kaipaamaansa valohoitoa ennen ulosistutusta. 

kasvihuoneen kevät

oleskelualue kasvihuoneeseen

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Tästä tämä taas lähtee, nimittäin valmistautuminen uuteen kasvukauteen. Onneksi kylvämäni pienet siemenet jo nousevat ylös mullasta, niitä sitten hoivataan, vaalitaan ja toivotaan suurta satoa. 

Oikein ihanaa viikonloppua <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Niin ihanan keväistä ja kaunista siellä!! Meillä itärajan tuntumassa vielä lunta kasapäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä hävisi lumet ihan silmissä, toivottavasti sielläkin pian lumet sulaa.

   Poista
 2. Ihanaa kevään odotusta! Tuo kasvihuone on aivan upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä kyllä todella viihtyy. Ihanaa kevään odotusta myös sinulle <3

   Poista
 3. Tuollaisen kasvihuoneen minäkin haluaisin. Erityisesti olen heikkona räsymattoihin ja vanhoihin tavaroihin, ja sinulla on taito laittaa ne sopusointuisesti yhteen. Tästä saan paljon inspiraatiota ja ideoita tulevaan omaan kesähuoneeseen, joka ehkä toteutuu joskus tai sitten jää vain ihanaksi haaveilun kohteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tästä saa inpiraatiota. Halusin nimenomaan tälläisen tilan, jonne voi mennä myös oleskelemaan <3

   Poista
 4. Hyvän näköinen ja viihtyisän oloinen kasvihuone teillä! Katson ihaillen esim tuota 50-luvun tiskipöytää. Olen samaa mieltä; nyt sitä oikein sielu herää. :) Pidetään peukkuja tulppaaneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo tiskipöytä on löytö meidän oman talon kellarista ja on ihan aarre. Se näyttää niin somalta täällä kasvihuoneessa <3 Näyttäisi siltä, että maasta puskee jos jonkin näköistä sipulikasvia, eiköhän sieltä muutama tulppaanikin nouse meitä ilahduttamaan <3

   Poista
 5. Hurmaava kasvihuone! Itsekin pitäisi alkaa kasvihuoneen siivoushommiin, se on nimittäin aika likaisessa kunnossa talven jäljiltä. Tuo on kyllä totta, että tähän aihaan vuodesta kaikki vihreä näyttää aivan ihanalta. Miten muuten, onko kasvihuoneenne katto tehty kennolevyistä?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top