Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kokemuksia avohyllyistä keittiössä!

keittiön avohyllyt kokemuksia

Monesti minulta kysellään, että miten keittiön avohyllyt toimivat ihan oikeasti arjessa ja minulla ei kyllä ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa näistä hyllyistä. Kun hyllyillä säilyttää vain sellaista tavaraa, jotka on oikeasti myös käytössä eivät hyllyt kerää juurikaan pölyä ja likaa. Avohyllyt tulee myös pidettyä väkisinkin järjestyksessä, koska minä en ainakaan jaksaisi sotkuisia hyllyjä katsella. Kaappien uumeniin sotkut sen sijaan katoavat ja unohtuvat liiankin helposti. 

Jos omistaa tälläisen somistajan ja asettelijan luonteen,  niin onhan se  ihanaa, että hyllyille voi aina vaihtaa tavaroita vuodenaikojen mukaan. Siten saa aina uuden ja erilaisen ilmeen keittiöön. Se on helppo ja edullinen tapa saada vaihtelua. 

kokemuksia keittiön avohyllyistä

Meillä oli altaan päällä aikaisemmin leveä yläkaappi, se tuntui raskaalta ja sen "alla" tiskaaminenkin tuntui jotenkin ahdistavalta. Avohyllyt ovat sen verran kapoiset, että nyt tämä tila tuntuu paljon avarammalta ja myös raikkaammalta. Kauniit läpinäkyvät lasipurkit pitävät sisällään usein käytettyjä ruoka-aineita ja jos epäilee, että tuotteita ei tule käytettyä tarpeeksi rivakkaan tahtiin voi pohjaan liimata vaikka tarran, jonne merkkaa lyijykynällä viimeisen käyttöpäivän. 

Itsestäni tuntuu, että ruoka-aineiden ollessa aina esillä niitä tulee myös helpommin käytettyä. Avohyllyjen ja meidän ruokakomeron uuden  järjestyksen ansiosta, meillä ei juurikaan enää pääse tuotteita pilaantumaan. Kun kaikki on helposti nähtävillä, eivät tuotteet pääse hautautumaan minnekään piiloihinsa. 

avohyllyt keittiössä

Ymmärrän toki myös sen, että monet haluavat pitää kaiken piilossa kaappien takana, varsinkin keittiössä jossa on myös monesti rasvaista pölyä. Se ei varmasti myöskään ole ollenkaan huono vaihtoehto, itse olen kokenut avohyllyt käytännöllisiksi ja myös kauniiksi katsella. Siksi haluan tästä kertoa, jos vaikka joku siellä ruudun toiselle puolella pohtii, että uskaltaako keittiöön avohyllyjä valita. 

keittiön avohyllyt

kokemuksia keittiön avohyllyistä

Meidän avohyllyt on tammea ja näitä hyllylevyjä myy muun muassa K-rauta. Käsittelimme pinnan värittömällä öljyllä, jotta hyllyt on likaa hylkivämmät ja ne on helppo pitää puhtaana. Öljy myös tummensi hyllylevyjä hieman ja niistä tuli ihanan lämpöisen väriset. Hyllynkannattimet on taivutettua vaneria ja tälläisiä myy varmaan kaikki sekatavarakaupat, myös kannakkeet öljysimme ennen käyttöön ottoa. 

Tykkäätkö sinä avohyllyistä keittiössä tai ylipäätään vai koetko ne juurikin turhina pölynkerääjinä?

Mukavaa uutta viikkoa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Ihanalta näyttää keittiössäsi ja avohyllyt ovat tosi kauniit. Haluaisin itsekin avohyllyjä, mutta kun muutaman vuoden ikäiset kaapit on keittiössämme, niin ei niitä voi ruveta poiskaan repimään. Yksi hylly meillä keittiössä tosin on ja siihen mahtuvat muumimukimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä tosi tyytyväinen tähän keittiömme fiilikseen <3 Ihanaa, että sinulla on paikka rakkaalle keräilykohteellesi <3

   Poista
 2. Kauniilta näyttää! Ongelmaahan ei ole jos on tosi hyvä liesituuletin. Tai jos ei laita kauheasti paistettua ruokaa. Mutta esim meillä ei voi vetää hormiin tuuletinta ja pelkkä aktiivihiilisuodatin ei todellakaan toimi kuten toivoisi. Tyhjennettyäni edesmenneen äitini keittiötä, jossa 80-luvun alun rempan jälkeen oli jopa liesituuletin, mutta koska siinä keittiössä oli tehty todella paljon paistettuja ruokia, huomasin että jotkut esineet eivät meinanneet irrota hellan lähellä olevasta avohyllystä ollenkaan. Ja olihan siellä silti siivottu satoja kertoja sen 80-luvun alun jälkeen. Haluaisin keittiöön esille esim peltipurkkeja, mutta pidän niitä vain minimimäärän esillä, koska jo kaapeissakin olevat astiat rasvoittuvat, ellei niitä käytä vähään aikaan. Melko monenkirjavaa ongelmaa siis on olemassa. :) Mutta jos minulla olisi todella hyvä tuuletin, niin ilman muuta pari avohyllyäkin saisi tulla keittiöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meillä on vaan aktiivihiilisuodatin, mutta en silti koe että rasvaista pölyä olisi mitenkään kovin paljon. Kaikki esillä olevat tavarat ovat käytössä ja siten niistä tulee usein pyyhkäistyä myös pölyt pois.

   Poista
 3. Teidän keittiö on ihana <3 Se saa mut heti vilkuilemaan täällä ympärilleni, että mitä sitä voisi maalata :D

  Mä kyllä tykkään avohyllyistä, vaikka meillä ei ole edes liesituuletinta. Meillä tosin eivät ole ihan hellan vieressä - ehkä siksi toimivat hyvin. En vaihtaisi meidän avohyllyjä pois. Nuo kuivatut puolukat, hiutaleet ja sienet näyttävät niin ihanille purkeissaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top