Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tulppaanit ovat lupaus keväästä!!

tulppaanien veden lämpötila

tulppaanit kestämään

Rakastan leikkokukkia ja varsinkin näin valon lisääntyessä, on ihana hankkia kodin piristykseksi värikkäitä keväisissä sävyissä hehkuvia kukkia. Omia lemppareitani tähän aikaan vuodesta on tulppaanit ja ihanaa nyt niiden aika on todellakin parhaimmillaan. Kauppareissulla värikkäät tulppaanit suorastaan huutavat päästä ostoskoriin. Monet sanovat, että eivät tykkää ostaa tulppaaneita, koska ne kestävät niin vähän aikaa maljakossa. Muutamilla hyvillä vinkeillä olen saanut tulppaanit kestämään hyvänä maljakossa jopa pari viikkoa. 

Ensimmäisenä kannattaa jo kukkia ostaessa kiinnittää huomiota muutamaan asiaan. Tulppaanien pitää tuntua kaupassa napakoilta, jos kukkanuput ovat lurpahtaneet tai lehdet on kellastuneet, ei niitä enää kannata ostaa. Ehdottomasti suosin myös kotimaista, koska silloin kuljetusmatkat on lyhyitä ja voi olla vakuuttuneempi kukkien tuoreudesta. Mitä nopeammin ne pääsevät keräyksestä maljakkoon sitä kauemmin ne kestävät. Ostan itse aina kuivassa säilytettyjä tulppaaneja ja kovilla pakkasilla kukat pitää suojata, etteivät kukat palellu kotiin tuotaessa. 

Kotiin tuodessa muista nämä asiat:

 1. Älä poista pakkauskäärettä heti, leikkaa tulppaaneille uusi imupinta veitsellä ja laita kimppu kääreineen imemään vettä vähintään puoleksi tunniksi. 
 2. Laita maljakkoon mahdollisimman kylmää vettä, voit laittaa veden sekaan jääpaloja tai lunta, tämä kikka parantaa tulppaanien kestoa entisestään.
 3. Jos haluat, että tulppaanit eivät kasva pituutta laita vettä vain pari senttiä jos taas haluat villiintyneen tulppaanikimpun voi vettä laittaa huoletta enemmänkin. 
 4. Vaihda vesi parin päivän välein, samalla kannattaa leikata uusi tuore imupinta.  
 5. Aseta maljakko mahdollisimman kauaksi lämmönlähteistä, kuten uuneista tai pattereista.
 6. Älä säilytä hedelmiä tulppaanien läheisyydessä, sillä monet hedelmät erittävät etyleeniä ja se  nopeuttaa tulppaanien kasvua.  
 7. Jos mahdollista vie maljakko yöksi viileään paikkaan, tämä auttaa kukkien säilymisessä todella paljon. 
kuinka saada tulppaanit kestämään

Itse tykkään yhdistellä tulppanikimppuun muitakin kukkia ja oksia. Yllä olevassa kukkakimpussa on neilikoita tulppanien kaverina ja kimppu on jo 1,5 viikkoa vanha ja näyttää minusta nyt juuri täydellisen villiintyneeltä. Marimekon Urna maljakkoon on ihana tehdä runsaita ja värikkäitä kimppuja. 

Jos ei tykkään näin villintyneestä kimpusta, on tulpaanit helppo saada aisoihin, kun niitä lyhentää reilusti. Meille kuitenkin sopii tälläinen ihana rentous ja annan tulppanien reilusti villiintyä. 

tulppaanien hoito

paras maljakko tulppaaneille

miten tulppaanit kestää paremmin

tulppaanien hoitaminen

tulppaanit aalto maljakko

Aalto maljakko taitaa olla se perinteisin ja käytetyin tulppaanimaljakko. Minun aalto maljakkoni on äitini ja isäni häälahja ja siksi minulle erityisen rakas. Kokosin tähän maljakkoon, tulppanien lisäksi muutaman kirsikkapuun oksan ja pari neilikan oksaa. Kirsikkapuun oksat tukevat tulppaaneja, jolloin ne saa pysymään kauniisti pystyssä. Tämän kimpun kokosin eilen, joten tulppaanit ovat tässä vielä ihan tuoreita, mutta ovat jo hieman auenneet. 

marimekko urna tulppaanit

Yllä oleva kimppu kesti sen kaksi viikkoa ja tässä kuvassa se on yksitoista päivää vanha. Joten tulppaanit todellakin saa kestämään maljakossa, kun jaksaa hieman nähdä vaivaa niiden eteen. 

Ihanaa viikonloppua <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Oih, ahmin kotiasi!! Tapetit, maitokannu, lusikat, kynttilänjalka, (Kissa), matot... Ja tietysti tulppaanit! Kävin itsekin ostamassa eilen kimpun ja jäädytin pari tulppaania siitä yöllä koristeeksi portaille. Nämä sun kuvat on niin kauniita ja inspiroivia! Lisää lisää!! Minullakin on muuten tuo sama Aaltomaljakko, peritty sekin; isän 50-vuotislahja eli kohta 40-vuotias. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla <3 Minä myös jäädytin muutaman tulppanin jääkukiksi, se on ihana tapa saada jo vähän huonoksi menneille tulppaaneille lisäaikaa. Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Upea koti! Ja tulppaanit myös.😍

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat! ❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top