Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Persoonallinen koti?

persoonallinen koti

persoonallinen koti

Persoonallisesta sisustustyylistä puhutaan paljon, kuulen usein itsekin, että kotimme on ihanan persoonallinen. Mikä kodista sitten tekee persoonallisen, itse ajattelen että ihan jokainen koti on omalla tavallaan persoonallinen. Harvoin sitä löytyy kahta samanlaista kotia, onhan jokainen koti asujiensa näköinen. Ehkä se persoonallinen koti on sellainen, jonka sisustus muodostuu ajan saatossa, hiljalleen kotiin löytyy ne omaan tyyliin täydellisesti sopivat huonekalut ja esineet. Uuteen kotiin muuttaessa maltti on valttia, usein hätäisesti tehdyt hankinnat saattavat olla virheellisiä ja vääränlaisia. Olisiko se kuuluisa kerroksellisuus sitä persooonallista sisustamista - ehkä.

persoonallinen sisustustyyli

persoonallinen sisustus

Onko se sitten persoonatonta, jos ihastuu johonkin huonekaluun tai värimaailmaan, kun on nähnyt sen toisen kauniissa kauniissa kodissa? Jos innostuu maalaamaan huonekalun samalla värillä, kuin joku toinen - onko se matkimista? Minusta erilaisten kanavien ideana on juurikin ideoiden jakaminen ja itse ainakin ajattelen, että on mahtavaa jos joku saa meidän kodista inspiraatiota omaan sisustukseensa. Helpostihan siinä käy niin, että kun on oikein kammoksunut jotain väriä, mutta siihen omaan inhokkiväriin alkaakin törmäämään kaikkialla - sisustuslehtien sivuilla, pinterestissa, instagramissa jne. Niin yhtäkkiä se väri ei olekaan niin paha, vaan sitä rupeaa suorastaan himoitsemaan myös omaan kotiin. Kuulostaako tutulta? Inspiraatiota on maailma pullollaan, ei tarvitse kuin hetken selailla vaikka Facebookin sisustusryhmiä ja huomaa sen kuinka päässä alkaa ratas pyörimään ja tekisi välittömästi mieli tarttua maalitelaan. 

persoonallinen sisustus

Olemme itse asuneet talossamme kohta yhdeksän vuotta ja muistan vieläkin päivän, kun muuttoauto kaartoi pihaan ja ryhdyimme kantamaan tavaroita taloon sisään. Meillä oli alakerran remontti juuri alkanut ja asuimme talomme yläkerrassa lähes puoli vuotta. Se oli vain ja ainoastaan hyvä asia, koska pienissä neliöissä ollessamme emme vielä osanneet/viitsineet hankkia uusia huonekaluja. Vasta alakerran remontin valmistuttua alkoi selkiytyä mitä me sinne haluamme ja mitä mihinkin mahtuu. 

Olin toki remontin edetessä paljon pohtinut sitä minkälaisen sisustuksen haluaisin. Sitten, kun toiveemme selkenivät kävimme ahkerasti huutokaupoissa, selailimme nettikirppiksiä ja kiertelimme erilaisia rompetoreja ja teimme suuria kirppiskierroksia. Pala palalta kotiimme löytyi ne meille sopivat huonekalut ja tavarat. 

persoonallinen koti

Siinä rytäkässä tuli toki tehtyä monia sellaisiakin hankintoja, jotka ovat tässä vuosien saatossa saaneet jo uuden kodin. Oma tyyli on löytynyt hiljalleen. Aluksi meillä oli värikkäämpää ja enemmän 70-luvun juttuja. Edelleen toki rakastan värejä, mutta suuret värikkäät kuosit ei enää iske samalla tavalla. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, että emme edes yrittäneet hankkia koko sisustusta kerralla, vaan sisustus sai muodostua sitä mukaan mitä vastaan tuli. Sisustuksemme tulee varmasti jatkossakin elämään koko ajan, mutta se tietty tyyli säilyy. Monet huonekaluista on muuttaneet tänne jo edellisestä kodista ja tulevat varmasti pysymään matkassa jatkossakin. 

persoonallinen koti

Muutimme nykyiseen kotiimme pienestä kerrostalo kaksiosta ja kaikki tämä tila tuntui silloin niin ihmeelliseltä, tilasta innostuneena sitä tulikin sitten kerättyä jos jonkinlaista purnukkaa ja putelia. Matkan varrella minulta on jäänyt monta keräilykohdetta pois, mutta edelleenkin minulta löytyy muutama rakas keräilykohde - Arabian kahvikupit ja Kupittaan saven mustavalkoiset maljakot ovat sellaisia, joista en varmasti koskaan tule luopumaan. Nykyään ostan kirppiksiltä paljon harkitummin ja osaan onneksi myös laittaa tavaraa helposti kiertoon. 

millainen on persoonallinen koti

Tästä jutusta intoutuneen, voisin kirjoittaa myös remontistamme lisää tai enemmänkin siitä mitä virheitä tuli tehtyä, kun ei ihan tullut kaikkea otettua huomioon. Tämä on ensimäinen oma talomme ja nyt olisimme paljon viisaampia kuin aikaisemmin. Vanha talo on opettanut meitä paljon. 

Tällä hetkellä tykkään kovasti tästä meidän kotoisen rönsyävästä ja iloisesta tunnelmasta. Sisustetaan kotia itsellemme ja ennen kaikkea nautitaan oman kodin tunnelmasta <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Persoonallinen on minusta juuri sitä, että uskalletaan tehdä oman näköistä ja väristä kotia, eikä valita niitä kaikkia samoja pintamateriaaleja ja värejä +kalusteita, mitkä on olleet sisustuslehdessä ja ehkä 10 kaverin/sukulaisen kodissa. Jotenkin ajattelen, että talolla on myös vaikutusta, tai pitäisi olla. Ulkokuoren ja sisätilan pitäisi jotenkin keskustella keskenään. Toisinaan kun näkee juttuja,joissa vanha talo on tehty sisältä täysin moderniksi, valkoiseksi yms., surettaa, että talon henki/persoona on vähän kadoksissa silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että talon iän ja tyylin on hyvä sopia yhteen myös sisustuksen kanssa. Oman näköinen ja itselle tehty koti on aina kaunis ja ehkä tosiaan juurikin silloin myös persoonallinen.

   Poista
 2. Persoonallinen on mun mielestä sitä, että uskaltaa kokeilla jotakin erilaista ja valtavirrasta poikkeavaa. Uskallus käyttää värejä ja leikitellä sisustuksella ei ole kovin yleistä, vaikka ehkä saamme sellaisen kuvan esim. blogeja lukiessa. Mulla on itsellä niin selkeä kuva siitä, millaisen sisustuksen haluan kotiini, ettei mun tarvitse miettiä pitkiä aikoja mitä haluan. Mulle myös tietty värimaailma on mieleinen ja esim. keltaista väriä olen inhonnut aina. Meillä ei siis keltaista väriä ole vielä koskaan näkynyt missään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa, että tekee kodista juuri omannäköisen ja juuri sellaisen missä itsellä on hyvä olla. Eikä tosiaan tarvitse käyttää niitä trendikkäitä värejä, jos niitä inhoaa :D

   Poista
 3. Aivan ihanan persoonallinen koti teillä onkin! Pidän itsekin väreistä ja diy-jutuista sekä kierrätyksestä sisustuksessa. Niiden arvon olen tosin tajunnut vasta aika myöhään johtuen varmaan siitä, että lapsuuskotini oli varsinainen kierrätyskoti (kaikki sukulaiset kantoivat meille tarpeettomat tavaransa ja huonekalunsa), enkä halunnut ensimmäiseen omaan kotiini mitään vanhaa. Nyt osaan arvostaa vanhaa ja hyvin tehtyä, kunnon puuhuonekaluja, aitoja materiaaleja ja itse tuunattuja kalusteita. Niistä syntyy kerroksellinen ja persoonallinen koti. Ihastuttavat nuo teidän keittiön yläkaapit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itse tekemällä saa kyllä taatusti persoonallisen kodin, koska samanlaista ei varmasti löydy silloin muilta. Ihanaa, että osaat taas arvostaa kunnon puuhuonekaluja, ne kun ovat käytännössä ikuisia ja sellaisia ei enää mistään helpolla uutena löydä.

   Poista
 4. aina "joku" kehuu mikä on nyt sisustustrendi.useinmiten ruma kuin apinahäkki.miksi ei jokainen saisi sisustaa oman maun mukaan.sehän se siellä asuu ja toivottavasti viihtyy.sinulla ainakin on kiva tapa sisustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin, toivon että jokainen sisustaa kotinsa sellaiseksi missä itse viihtyy <3

   Poista
 5. Teidän koti kyllä aina yhtä ihastuttava: upeita huonekaluja, hienoja väriyhdistelmiä ja kauniita yksityiskohtia! Persoonallisuus syntyy mielestäni siitä, että uskaltaa ja jaksaa yhdistellä eri aikakausia, värejä ja tyylejä - ja tietty myös kokeilla, yrittää ja erehtyä. Totta kai vallitsevat virtaukset ja se, että näkee tietynlaisia juttuja tosi paljon, eli inspiroituu, vaikuttaa väistämättä. Nyt on esim. tosi jännää, miten oma silmä alkaa nähdä 80- ja 90-l juttuja ihan eri valossa kuin vaikka 10 vuotta sitten. Se on se sisustuksen, tyylin ja elämän syklisyys! Kylläpä juttu vähän rönsyili, mutta toivottavasti tästä sepustuksesta saa jotain tolkkua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva ja hyvin sain tolkkua <3 Tämä kasari ja ysäri homma on kyllä jännä, koska huomaan itsessäni ihan samoja piirteitä, mutta se on juuri sitä mitä tarkoitin. Kun tarpeeksi näkee tiettyjä juttua, niin ne rupeavatkin miellyttää silmää, niin se vaan vahingossakin menee.

   Poista
 6. "Sisustetaan kotia itsellemme ja ennen kaikkea nautitaan oman kodin tunnelmasta <3" on hyvin kirjoitettu. Annetaan jokaisen elää omannäköistä kotielämää ja rakennetaan oma pesä itseä miellyttäväksi ja hyvinvointia lisääväksi. Hyvän mielen koti on meille jokaiselle oman persoonan tuote. Kevättä kohti! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minusta se tärkein jutut, koska koti on meitä itseämme varten ei ketään muuta <3 Ihanaa, kun valo lisääntyy ja mennään kevättä kohden <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top