Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasarivalaisin ja muita mukavia kirppislöytöjä!

Pitkästä aikaa pääsen esittelemään kirppislöytöjäni, tässä kun on yrittänyt viettää aikaa lähinnä kotona, on kirppislöydöt jääneet tosi vähäisiksi ja se tekee minut kyllä vähän surulliseksi. Kirppiksillä kiertely on niin ihanaa ajanvietettä, eikä pelkästään löytöjenkään takia. Kirppiksillä vaan on aina ihan omanlainen kiva tunnelma. Onneksi sentään pieniä pyrähdyksiä on tullut kirppiksille tehtyä ja jotain sieltä on aina matkaankin lähtenyt. 

Ensimmäisenä uusimmista löydöistä esittelyyn pääsee aikamoinen kasari hirvitys - vai onko kyseessä sittenkin ihan loistava löytö, sen saa päättää jokainen tahollaan. Kyseessä on nimittäin hassu simpukkavalaisin. Voin uskoa, että monen mielestä ei kovin paljon kammottavampaa kapistusta ole ja tavallaan olen itsekin sitä mieltä, että tämä lamppu on aika hirvittävä. Mutta samaan aikaan tässä on jotain todella viehättävää, varsinkin nyt kun lamppu sai spraymaaliä ylleen niin valaisimesta kuoriutui oikeastaan aika salonkikelpoinen yksilö. 

simpukka pöytävalaisin

simpukka pöytävälaisin

Yllä olevassa kuvassa valaisin on ennen maalausta ja mustana tämä näytti minusta liian möhkäleeltä, vaalea antiikkikullan sävyinen spraymaali sai mielestäni valaisimen muodot kauniimmin esille. Ostaessamme tämän lampun siitä puuttui tuo lasinen pallo, mutta onneksi onnistuimme löytää siihen toiselta kirpparilta tuon puuttuvan ja tärkeän palasen. 

Lasipallo voisi olla ehkä hieman pienempi, mutta toisaalta pienemmän pallon sisään ei mahtuisi isompi polttimo sisälle. Suuren pallon ansiosta valaisimessa voi käyttää normaalikokoista polttimoa ja tuohan suuri pallo lisää näyttävyyttä tälle hauskalle valaisimelle.  Lamppu kustansi 10 euroa ja lasikupu 2 euroa.  

simpukkavalaisin

simpukkavalaisin


Suloinen pieni rottinkori pääsee kylppäriin säilyttimeksi ja se kustansi yhden euron. Korit tuntuvat olevan heikkouteni ja tässä yksilössä on minusta ihan erityisen kaunis ja erikoinen muotoilu.

arabia maustepurkki

Arabian valkoisen maustepurkin nappasin mukaan 50 sentillä, ihan mahtava löytö. Minulta löytyy Esteri Tomulan suunnittelemalla kuviolla kaikki 14 erilaista purkkia tästä sarjasta. Nyt minulle on kertynyt jo kolme kokonaan valkoista purkkia, niihin saa sitten laitettua itse tekstit ja täytettyä niillä mausteille, joille ei valmiiksi löydy purkkia. 


Kaksi keväisen keltaisena hehkuvaa pientä kulhoa ostin eurolla ja ajattelin tehdä niistä tälläisen tuplaruukun eli liimaisin ne kuumaliimalla yhteen ja mahdollisesti koristelisin koko komeuden vielä jotenkin. Katsotaan jääkö suunnitelma vaan ajatukseksi, koska kauniit nämä kulhot ovat ihan näinkin. 


Hauska musta naisfiguuri löytyi kaveriksi toiselle saman tyyppiselle kirppislöydölle, kuulin että näitä olisi ollut myynnissä kauan aikaa sitten Ikeassa. Itselläni ei ole asiasta tarkempaa tietoa, mutta painavia ja kauniita esineitä nämä joka tapauksessa ovat.  Figuuri maksoi 8 euroa. 


kirppislöydöt

Jo ennen joulua löysin Tori.fi:stä hauskan kasarityylisen messinkimaljakon. Tämä maljakko on ihan älyttömän painava ja väritys on minusta kyllä kerrassaan viehättävä ja sopii hyvin tähän hyllyyn, kasvien ja muiden messinki-esineiden kanssa. Maljakko kustansi 4 euroa. 

parhaat kirppislöydöt

kirppislöytöjä

Kastelukannuja ei kyllä koskaan voi olla liikaa, varsinkin kun on noita kasvikavereitakin kertynyt aika monta. Tämä kaunis kannu lähti matkaani 2,5 eurolla, se oli minusta varsin kohtuullinen hinta. Tykkään siitä, että myös tälläiset käyttöesineet ovat sisutukseen sopivia, sitten ei haittaa jos ne jäävät pöydälle lojumaan.

Leppoisaa viikonloppua!

<3 Pauliina


Kommentit

  1. Figuuri tosiaan on ikean, itse olen samanmoisen vuosia sitten ikeasta ostanut ��

    VastaaPoista
  2. Ihania löytöjä jälleen! 80- ja 90-luvun jutut alkaa hiipiä enemmän esiin ja miellyttää silmää. Jännää, miten mieltymykset ikään kuin kiertää - ja niinhän se aina on! Vähän mua tosin jännittää, jos alan huumailla esim. kasari-sohvista, mutta ehkä niin ei käy. Kaikki simpukkajutut kyllä hivelee silmää, myös tuo sun aivan ihanaksi tuunaama valaisin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että ihan pelottavan paljon alkaa kiinnostamaan kasari ja ysärijutut, kaikki sellainen mitä suorastaan vihasi hetki sitten. Niin vaan se mieli muuttuu. Tuosta valaisimesta kuoriutui kyllä melkoinen kaunotar <3

      Poista
  3. Ihania löytöjä! t. toinen simpukka/kori/messinkihullu..

    Mulla on samanlainen simpukkavalaisin valkoisena ja pienellä pallolla, se on yksi lempparilampuistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kyllä myös aivan ihastunut tuohon valaisimeen, mitä enemmän sitä katselen sitä enemmän siihen rakastun <3

      Poista
  4. Kastelukannu on mahtava löytö. Paljonko siihen mahtuu vettä? Olen katsellut nettikaupasta ihania metallisia tai ainakin metallisen näköisiä kastelukannuja ja ne maksavat maltaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen mahtuu n. litra vettä eli se on aika pikkuinen <3

      Poista
  5. Wau! Ihailen hyllykkösi mustavalkoisia maljakoita, Tomulan maustepurkkilöytöä (ihan hullun halpa!! Itselläni on muutama myös) ja sitä harmaata nojatuolia. Lampusta tuli hieno maalattuna! Muistuikin mieleen, että minulla oli 80-luvulla samanhenkinen lamppu, jossa musta jalkaosa oli palmun muotoinen ja lampunkupu siellä päällä kuin kuu. Jossain vaiheessa palmusta katkesi lehti ja se joutui roskiin. Näitä on aina mukava lukea ja etenkin nyt kun koronankin takia olen itse vähemmän kierrellyt kirppiksiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihan mun lemppareita <3 Itsekin olen nyt kiertänyt tosi vähän kirppiksiä, ihan kaipaan sellaisia kunnon kierroksia, toivottavasti niiden aika on pian <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top