Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Matto ruokapöydän alla!

Kaupallinen yhteistyö: VM-carpet

minkälainen matto ruokapöydän alle

Pitkään sitä etsin ja haikailin, nimittäin sitä juuri täydellistä mattoa meidän ruokapöydän alle. Kaikki valmiit matot tuntuivat olevan liian pieniä tai muuten vääränlaisia. Ruokapöydän alle tulevan maton täytyisi nimittäin tietenkin olla kaunis ja tyyliimme sopiva, mutta sen pitäisi myös ehdottomasti olla laadukas ja helposti puhdistettavissa. Rakastan pitkänukkaisia mattoja, mutta ruokapöydän alla sellainen olisi tietenkin todella epäkäytännöllinen, ei olisi kiva kaivella karvojen seasta ruuantähteitä. Lisäksi ruokapöydän alle tulevan maton täytyisi olla riittävän suuri, jotta tuolien jalat mahtuisivat kunnolla matolle, eikä maton reunat menisi ruttuun, kun tuoleille istutaan. 

matto ruokapöydän alle

Olin jo ihana vaipua epätoivoon, sen täydellisen maton etsinnässä. Onneksi taas eräänä iltana nettiä selaillessani löysin kotimaisen mattovalmistajan VM carpetin. Heidän mallistosta löysinkin monia upeita mattoja ja mikä parasta he tekevät mattoja mittatilauksena, eli heiltä saisimme tilattua riittävän suuren maton ruokapöydän alle. 

VM carpetin valikoimista ihastuin suuresti Lyyra-mattoon, jonka pinta on tehty likaahylkiväksi, eli se toimisi hyvin myös ruokapöydän alla. Näin muutaman kuukauden käytön jälkeen voinkin todeta, että matosta lähti helposti pois muun muassa kissan oksennus. Tahroilta kun ei elämässä voi välttyä niin helppo puhdistettavuus on kyllä ensiarvoisen tärkeää, varsinkin kun matto on ruokapöydän alla on se väkisinkin alttiina tahroille. 

kuinka suuri matto ruokapöydän alle

matto ruokapöydän alle lapsiperhe

Matto ruokapöydän alle materiaali

VM carpet on täysin suomalainen yritys ja matot valmistetaan laadukkaista ja ekologisista materiaaleista pienessä Karvalan kylässä lappajärven rannalla. Kotimaisuus ja ekologisuus olivat minulle erittäin tärkeitä asioita, kun valitsimme uutta mattoa ruokailutilaan. Tämä matto todellakin kestää aikaa ja kulutusta. 

Lyyra-matto valikoitui meille tietenkin keltaisena tykkään tosi paljon tästä murretusta sävystä ja myös maton eläväinen pinta miellyttää minua kovasti. Matto on puuvillaa ja se on kudottu luonnonvärisellä paperinarulla. Me tilasimme maton pyöristetyin kulmin, koska ruokailutilassamme on paljon kulmikkuutta. Minusta tämä ovaalin muotoinen matto toi sitä kaivattua pehmeyttä tähän huoneeseen. Maton ei siis todellakaan aina tarvitse olla kulmikas, VM carpetilta saa mattoja tilattua paitsi räätälöidyn kokoisena niin myös räätälöidyn muotoisena. 
Maton pohjalla on liukumaton EVAPOLYTEX-pohjaus. Se pitää maton ryhdikkäänä, eikä matto liiku lattialla jalkojen alla. 

oikean kokoisen maton valinta

millainen matto ruokapöydän alle

matto ruokapöydän alle

matto ruokailutilaan

matto ruokapöydän alle materiaali

ruokapöydän alle matto koko

Kissaystävämme ovat myös kynsillään kokeilleet maton kestävyyttä, mutta onneksi eivät ole saaneet tehtyä mattoon jälkeäkään. Ja jostakin syystä alkuinnostuksen jälkeen, matto on saanut olla kissoilta rauhassa, toivottavasti näin on myös jatkossa. 

Matto ruokapöydän alle

matto ruokapöydän alle lapsiperhe

millainen matto ruokapöydän alle

matto ruokailutilaan

matto ruokailutilaan

Olen ihan hurjan tyytyväinen valintaamme, tässä matossa yhdistyy upea laatu, kotimaisuus, ekologisuus, kaunis väri ja täydellinen muoto. Matto viimeisteli niin upeasti meidän ruokailutilan. Tällä matolla on kokoa 210x340cm.

Ruokapöydän alla matto kokoaa ruokailuryhmän kauniiksi kokonaisuudeksi. On kuitenkin huomion arvoisia seikkoja, joita kannattaa miettiä, kun mattoa ruokapöydän alle valitsee:

 • Osta riittävän suuri matto. Maton tulee olla niin suuri, että tuoleja käytettäessä tuolien jalat pysyvät maton reunojen sisäpuolella.
 • Maton tulee olla helposti puhdistettava.
 • Maton tulee pysyä hyvin paikoillaan. 
 • Siihen ei saa jäädä painaumia tuoleista. 
 • Maton on hyvä olla tiukkasidoksinen, siten se on helppo imuroida. 
Kaikki VM carpetin matot löydät täältä(klik!)
Mitäs tykkäätte meidän matto valinnasta, eikö vain istu aika upeasti tähän tilaan?

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Todella kaunis kokonaisuus! Ihanaa, että sopiva, laadukas ja kotimainen matto löytyi teidän ruokailutilaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä tästä kokonaisuudesta niin onnellinen. Ihanaa, on myös se, että matto on tosiaan laadukas ja Suomessa valmistettu <3

   Poista
 2. hieno matto ja kiva väri.aikoinan ihmettelinsukulaisrouvalta miten hänellä voi olla karvamatto ruokapöydän alla.vastaus oli :ei meillä lapsi syö kotona mitään.toinen kaveri osti kivan karvamaton,mutta kissa pelkäsi sitä kuukausien ajan ja kiersi kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Pitkänukkainen matto ei tosiaan ole se kaikista käytännöllisin ratkaisu ruokapöydän alle. Meillä kissat kyllä rakastaa karvamattoja ja loikoilevat mielellään niiden päällä.

   Poista
 3. Minkä Hintainen tuommoinen matt0 on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietenkin siitä minkä kokoisen maton haluaa, mutta esimerkiksi koko 160x230cm matto maksaa 448 euroa.

   Poista
 4. Voi miten matto sopii hyvin tähän tilaan! Todella onnistunut ostos.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top