Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vähän jo joulua!

Tähtien tuiketta, valosarjoja ja kynttilöitä. Kun sisälle luo tunnelmallisen pesän, ei marraskuun märkyys ja harmaus haittaa yhtään niin paljon. Voi vaan hyvällä mielellä käpertyä omaan kotiin. Olenkin jo kaivellut kaapeista vanhoja askartelujani, joulutähtiä ja tunnelmavaloja. Meillä alkaakin olla täällä aika jouluinen tunnelma ja hyvä niin, tänne sisälle ei harmaus pääse. Rakastan fiilistellä joulua jo hyvissä ajoin juurikin siksi, ettei tämä vuoden pimein aika  masentaisi liikaa.

värikkään kodin joulu

Meidän olohuone on aika suuri ja tykkään laittaa tänne suuret ja näyttävät koristeet, pienet ei vaan näyttäisi minusta miltään. Olohuoneen nurkkaan kokosinkin suuria värikkäitä samettitähtiä ryhmäksi. Ne antaa minusta niin ihanaa valoa tuolla nurkassa. 

Kotimme värimaailma ei juurikaan muutu jouluksi, kirkas perinteinen punainen harvoin löytää tiensä meille. Minusta myös muilla väreillä saa hyvin aikaa jouluisen tunnelman. Älä siis pelkää käyttää lepivärejäsi myös joulusisutuksessa. 

jouluiset koristelut

joulufiilistelyä

Kaapokin tykkää fiilistellä täällä tunnelmavalojen loisteessa. Ulkona näkyvä maisema ei kovin talviselta näytä, meillä on vieläkin jonkun verran lehtiä puissa ja ikivihreä tuija tekee maisemasta lähes kesäisen. Ei anneta tälläisten pikkuseikkojen kuitenkaan häiritä, nautitaan valojen tuomasta ihanasta fiiliksestä.

mistä kauniit joulutähdet

makramee lumihiutale

Ulkona on tosiaan pelkkää harmaata ja märkää, ei lumesta tietokaan. Keittiön ikkunassa kuitenkin loistaa muutama lumihiutale, jos vaikka luontokin ymmärätäisi meille pian pienen lumipeitteen antaa. Askartelin lumihiutaleet makrameetekniikalla muutama vuosi sitten, käytin niihin paperinarua, metallikehikkoja ja puuhelmistä. Täältä(klik!) löytyy lisää kuvia ja juttua lumihiutaleista.

jouluinen asetelma

Ruokailutilan senkin päälle kokosin asetelman messinkisistä kynttilänjaloista, patteri valosarjoista ja pääsipä siihen joukkoon pieni männynoksakin. Tein viime vuonna suuren valokranssin rottinkirenkaaseen, mutta nyt siirsin valosarjan siitä pienempään metalliseen renkaaseen. Juttua sen tekemisestä löydät täältä(klik!). 

männynoksa marimekon urna

Urna maljakkoon pääsi myrskyn katkaisema suuri männynoksa, se näyttää minusta aivan ihanalta suuressa Marimekon Urna maljakossa. Toimittakoon tämä männynoksa vaikka pikkujoulukuusen virkaa.

diy helpot joulukoristeet

Kaivoin esille myös somat pienet kuusikoristeet, jotka tein viime vuonna jämäpuusta. Täältä(klik!) löydät ohjeet ja myöss toisen tavan koristella kuuset. 

Tarkkasilmäiset varmaan huomaavatkin, että meidän ruokailutilan seinät on saaneet uuden värin. Nyt on ollut kuitenkin niin pimeää, että en ole millään saanut vangittua sävyä oikein. Toivottavasti pian koittaa hieman valoisampi päivä ja pääsen kuvaaamaan koko huoneen teille. 

Ihanaa viikkoa teille kaikille <3 

-Pauliina 

Kommentit

 1. Tuo männynoksa kukkamaljakossa on upea idea! Onko jouluisempaa olemassakaan! Laitan heti omaan kotiini samanlaisen

  https://suninidea.blogspot.com/2020/11/kotityo-palkitsin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin tykkään männynoksista, niistä tosiaan tulee heti ihanan jouluinen fiilis <3

   Poista
 2. Kaunista, kynttilöistä ja kausivalaistuksesta tulee rauhallinen tunnelma kotiin. Männynoksat ovat kivoja pikkujoulukuusen sijaan, ei liian jouluista, juuri sopivasti vain. Nakerteleeko Kaapo oksia kuten jotkut kissat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kaapo antaa onneksi oksien olla rauhassa, on niin kovin kiltti ja hyvä käytöksinen kissa.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top